Проблем с DSP
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Проблем с DSP
Това е хубаво предложение, благодаря, но сме на почти 300 км. един от друг. Другият вариант е куриери, но не знам доколко е удачно за целта. Моето съмнение е, дали разликата между сегашната конфигурация с аналогов кабел и евентуалната връзка с коаксиален такъв, ще доведат до някаква осезателна разлика в звука. Ако това стане, бих потърсил това кабелче, да си го купя и да го сложа. Сега засега, музиката свири доволно, особенно ако сложа в чейнджъра някой купен диск, а не правен от мен, просто голяма разлика във всичко. За това си мисля, какво ли ще е ако се върже с коаксиален кабел, но какво казах, за момента няма как. Ако има колеги с DSP в единия и другия вариант да се включат и да кажат как е, ще е хубаво.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Е те хората с вързан както трябва ДСП чейнджър едва ли ще пускат допълнителен аналогов кабел, за да видят разликата 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Доколкото разгледах в нета, съществуват DSP системи с аналогово и цифрово свързване. Обаче коаксиалният кабел не е част от снопа на инсталацията, докато аналоговата букса е. И аз мисля, че наличието на аналогова букса е по-вероятно, просто не е включена, а е включен коаксиалният кабел. Така че, достатъчно е да се развият 3 гайки, да се погледне под чейнджъра и самият усилвател и да се направи проба. Освен ако нещо не бъркам в разсъжденията, а именно, колите с DSP и цифрово свързване, да нямат възможност за аналогово такова. Това би било така, ако я няма аналоговата букса под чейнджъра. Ако пък я има, другата възможност с коаксиалният кабел винаги съществува. Както мога да направя аз, вадя аналоговата, свързвам коаксиалния и готово. Ако при мен не свирне, значи нещо друго има по инсталацията, за което аз лично не знам какво е. Казвам за мен, понеже нали ти си правил твоята инсталация от 2 в 1 и така потенциално да речем съществува възможност нещо да не си свързал както трябва, макар че съм сигурен си проверил всичко. Но за съжаление разстоянието е проблем, пък аз не искам да правя такава покупка за потенциално неизвестно подобрение в качеството. Мина ми през ума да клъцна кабела към единия телевизионен усилвател, така и така вече няма телевизия и да снадя двете парчета, предполагам ще стане. Но не ми се разваля готовата работа за едната проба с неизвестен резултат.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2