Фейсови фарове,черен силикон ПОМАГАЙТЕ!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Re: Въпрос за почистване на фейсови фарове!
от последните години 2001-2002-2003 масово ги лепят директно и не могат да се разглобят. Тогава за смяна на водачи се реже пластмасата на определени места , колкото до почистването става абсурд и само с водица като са свалени всичките неща , но пак ще останат петна по рефлекторите.
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
omegaart написа:от последните години 2001-2002-2003 масово ги лепят директно и не могат да се разглобят. Тогава за смяна на водачи се реже пластмасата на определени места , колкото до почистването става абсурд и само с водица като са свалени всичките неща , но пак ще останат петна по рефлекторите.
Добре,а да си наместя рефлектора като в моя сличай какво правим....

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
има и такива дето с дремел ги режат леко и оправят
Ето какво правят за смяна на водачите по америка , където явно повечето са лепени

Ето какво правят за смяна на водачите по америка , където явно повечето са лепени
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Ето я тематаhttp://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=164097
- bili1
- ентусиаст
-
Добре за водачите са измислили вариант,ами моя случай....
тоя рефлектор как да го наместя сега как да си го закача/залепя където му е мястото да не се блъска в задния рефлектор защото ще го надере...?
П.С. Тая тапичка отгоре на фара отваря ли се една кръгла...върти се...пробвах да я отворя ама неще,за какво служи?

П.С. Тая тапичка отгоре на фара отваря ли се една кръгла...върти се...пробвах да я отворя ама неще,за какво служи?

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Има човек с платена обява в форума който се занимава с "реставрация" на фарове ще ти ги отвори, почисти, ремонтира каквото е нужно, полира и така. Щом толкова се притесняваш да го направиш сам.

- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
С две ръце подкрепям- бях малко скептичен, но ги прави, като нови.
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
при е39 преди фейса и е36 има и болтчета малки ( то не сао при тях де ) тях мана ли ги преди това или направо почна с въздуха ? ако не се лъжа са торкс . може и да се лъжа ама нещо такова ми се върви в главата има далеч по трудни фарове за отваряне не може с е39 да е толкова сложно
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Подробно обяснение за разглобяване на фейслифтови фарове
http://blog.bavauto.com/1835/bmw-e39-5-series-floppy-headlights-replace-adjusters/
http://www.youtube.com/watch?v=cLwNN2elTJg
http://blog.bavauto.com/1835/bmw-e39-5-series-floppy-headlights-replace-adjusters/
http://www.youtube.com/watch?v=cLwNN2elTJg
- bili1
- ентусиаст
-
Не знам колеги ама аз си ги сложиx така непочистени и с разлюлян рефлектор защото ще пътувам с колата и след известно време ще им купя нови стъкла и ще ге пратя на момчето от форума да ги отвори да намести рефлектора да ги почисти и да сложи новите стъкла,за мен тия фарове са неотваряеми нагряваx и пробваx да отстраня стъклото до разтапянето на една от щипките на стъклото и неще и неще да помръдне,отделно че това стъкло нагрято като го напънеш с отверката веднага тръгва да се пука/чупи!
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
bili1 написа:Не знам колеги ама аз си ги сложиx така непочистени и с разлюлян рефлектор защото ще пътувам с колата и след известно време ще им купя нови стъкла и ще ге пратя на момчето от форума да ги отвори да намести рефлектора да ги почисти и да сложи новите стъкла,за мен тия фарове са неотваряеми нагряваx и пробваx да отстраня стъклото до разтапянето на една от щипките на стъклото и неще и неще да помръдне,отделно че това стъкло нагрято като го напънеш с отверката веднага тръгва да се пука/чупи!
Може фаровете да са били отваряни преди, и да са ги залепили със силикон който издържа на температура
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
В края на 2001-ва стъклата на фаровете започват да ги лепят с полиуретанов силикон и няма отлепяне чрез нагряване, на него температура не му влияе. За да се сменят стъклата се чупят старите и се почиства канала където ляга стъклото, без чупене се рискува да се повреди самата основа на фара и тогава става сложно...
Стъклата на първите фейсови фарове са лепени с нещо като маджун и при нагряване се размеква, нагряват се перфектно във фурна, но на 80-90 градуса, точно 200 градуса по Фаренхайт
Стъклата на първите фейсови фарове са лепени с нещо като маджун и при нагряване се размеква, нагряват се перфектно във фурна, но на 80-90 градуса, точно 200 градуса по Фаренхайт

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Retrofit написа:В края на 2001-ва стъклата на фаровете започват да ги лепят с полиуретанов силикон и няма отлепяне чрез нагряване, на него температура не му влияе. За да се сменят стъклата се чупят старите и се почиства канала където ляга стъклото, без чупене се рискува да се повреди самата основа на фара и тогава става сложно...
При мен едното стъкло е спукано и искам да го сменя, но е от новите фарове със полиоретана на стъклото, опитах с пистолета за горещ въздух и не помръдва стъклото.
Има ли клип как се реже или чупи стъклото и как се вадят парчетата от канала? Някъде бях прочел, че стъклото се режело с ъглошлайф близо до основата на фара ...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bili1
- ентусиаст
-
Много глупаво според мен са постъпили немците с тия фарове,явно не са пресметнали че феновете ще искат фаровете да са им изрядни след време
!

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
bili1 написа:Много глупаво според мен са постъпили немците с тия фарове,явно не са пресметнали че феновете ще искат фаровете да са им изрядни след време![]()
!
Не са глупави те, знаят че феновете плащат добре за нови фарове.
64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5