Видове чистачки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Re: Видове чистачки
Знам, че няма никаква логика...и поне аз не съм магарил нищо нито по рамената нито по чистачките!! Предишния собственик не знам, италианка е и като я взех първото и стъкло беше такова!! Не знам, но проблема си седи..и нямам кой знае какво обяснение или решение освен това, да сменя чистачките!! Защото другото което ми е минавало е поради някаква причина, рамото да оказва по голям натиск...но в това също няма логика, как и защо и да сменя него, но предпочитам да пробвам първо с чистачките 

- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
- Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C
Цени на чистачки за Е39 - актуални !
HELLA 9XW 862 043-801 -ЧИСТАЧКИ - 78.20 лв.
BOSCH 3 397 001 539 -ЧИСТАЧКИ -50.70 лв.
SWF 116334 -ЧИСТАЧКИ - 86.54 лв.

Има ги на валео аеро туин ама са та,ак
VALEO 574162 ЧИСТАЧКИ 88.40 лв.

- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C
Gqbriel написа:ивчо написа:
Интереснтоо е че за Е39 се продава това :
Номенклатурен номер : 61618217711
Описание : ГУМА ЧИСТАЧКА
Ед.цена (с ДДС) : 34.74 BGN
Има наличнос
Най-добрия вариянт е качествени Bosch ако не оригинални 2те са 115лв..
Ако си поръчаш оригинал ,ще дойдат на "SWF" .
А боша не е това,което беше,или "Совите не са това ,което са "

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
относно течностите, останах безкрайно приятно изненадан от една червена, която се предлага от магазините кооп... то май че има само 2 в софия, но единия е много до нас, и чат-пат минавам, а и обикновено няма никой в него... на всичкото отгоре е 5лв за 5л, което е и по-евтино от боклуците по кауфланд с надписи -20, замръзващи само да прехвърчи сняг 

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Хубавото е че вторият такъв магазин е до нас
А колкото до чистачките..нямам средства за подобни суми и то за чистачки, предпочитам да взема от по евтините "банани" пък дори да ги сменям и сезонно, просто не знаех че в крайна сметка е възможно слагането на такива, пък и другата причина е в драскането на стъклото 

- chris71ano
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
- Мечтае да кара: 850 CSI
Владо написа:, но единия е много до нас, и чат-пат минавам, а и обикновено няма никой в него...г

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Престанете да купувате тия метанолови течности за стъклочистачки !
Толкова ли е проблем вместо едно кутия цигари да речем, да си купите някоя свястна марка - Gowell, Comma, Sonax ? Концентратите са има за -70, и откакто имам книжка, все някоя от трите си купувам, и досега нямам проблеми с замръзнали стъкла и разни от тоз род !
Не е добре нито за вас, нито за останалите пасажери в колата, нито за хората покрай колата !
Толкова ли е проблем вместо едно кутия цигари да речем, да си купите някоя свястна марка - Gowell, Comma, Sonax ? Концентратите са има за -70, и откакто имам книжка, все някоя от трите си купувам, и досега нямам проблеми с замръзнали стъкла и разни от тоз род !
Не е добре нито за вас, нито за останалите пасажери в колата, нито за хората покрай колата !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
DekeR написа:Това с течността и аз преди съм го правил с течността, но карах наслуки...каквото имаше у нас, естествено и така че да не замръзва зимата!! Ако някой има, знае или е пробвал точни пропорции от това което си забърква и е доволен, може да споделиТемата за чистачките я повдигнах и поради друг повод, освен често срещаните проблеми!! Страндартните чистачки, не "бананите" на които мисля да мина....та всяка една от тях, има 4 малки шини, които държат самото перо!! Колата я купих със стъкло което беше стабилно надрано на ресни точно там където шината захваща перото (челюстите които се отварят при смяна на перото). След време счупих предния прозорец, тогава смених и чистачките, погледнах и за проблем с раменете...за да не пренеса проблема и на новия прозорец!! Видимо нямаше накъв проблем...но дори и новите чистачки, ресните са налице и на новия прозорец!!! Не знам проблема от къде идва, знам че още не се виждат съвсем...за това искам и да си сложа "банани" !!
И при мен стъклото е доста поиздраскано от чистачките-при това на добре гледана гаражна "германка" на доволно малко за годините си километри. Последните чистачки, които свалих, бяха "Бош"/колко оригинални, не зная/. Според мен тези дерюги се дължат на прах, пясък/кварцови частици/, попаднали м/у стъклото и перото, особено при пуснати чистачки на сухо. И понеже натиска е най-голям на точно тези 4 шини, там поразиите са най-видими.
Не съм физик, но това ми се вижда логичното обяснение.
Иначе си карам с пера за 3 - 5 лв.- веднъж годишно ги сменям, като засвирят или замажат - нови. Процедурата по смяната им е 10-15 мин. Веднъж вече налях 80 лв. в "маркови" чистачки, които след 3 м. засвириха непоносимо, също толкова и чистеха и мажеха. Не, благодаря!
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Само перата могат ли да се сменят без рамената и липа който пази от вятър и захваща ли се перото здраво или може да стане изненада с предния прозорец?
spec-V написа:Цени на чистачки за Е39 - актуални !
интересно как в маса и сайтове бошовете са по 40 лева, а от магазин са по 50-60+
ето ги чистачките колеги, снимал съм и старите. Само ги освободих от чопчето и сложих новите. Ако има желаещи да си купят такива точно (не претендирам за това, че ще изкарат 3 години и ще са си като нови), но година със сигурност ще траят. Цената им е 26 лева като доставката си я поемате вие, а аз лично ще отделя от времето си да ида да поръчам колкото комплекта кажете (примерно до 10ти февруари ще изчакам) и да ви ги изпратя.

п.с - споделям реалната цена на чистачките (предлагаха ми и БОШ за 56 лева комплекта, но то тея мога да си купя два и да карам 2 години, а не от тоя "БОШ" (да се чете с кавичките) да изкарам я няколко месеца, я не. Не търся да имам изгода от това просто знам какво е да се ядосваш за такава дреболия и цените да са

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
doomy525 написа:spec-V написа:Цени на чистачки за Е39 - актуални !
интересно как в маса и сайтове бошовете са по 40 лева, а от магазин са по 50-60+
ето ги чистачките колеги, снимал съм и старите. Само ги освободих от чопчето и сложих новите. Ако има желаещи да си купят такива точно (не претендирам за това, че ще изкарат 3 години и ще са си като нови), но година със сигурност ще траят. Цената им е 26 лева като доставката си я поемате вие, а аз лично ще отделя от времето си да ида да поръчам колкото комплекта кажете (примерно до 10ти февруари ще изчакам) и да ви ги изпратя.
Виждам,че и други колеги пазаруват на цени подобни на моите(на които аз съм закупил чистачките)Пак казвам,че чистачките са добри.С тази цена даже нямат нужда от коментар

П.П.не казвам ,че няма чистачки и по 100 лв,но КАЗВАМ че има и на Бош и то за 26 лв

Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Не става въпрос за цената като цяло, а за това, че на уж реномирани марки чистачките им са боклуци и издържат като време толкова колкото би трябвало да бъдат тея от 26 лева. А даже преди да падне снега като отидох в магазина последното нещо, което попитах беше за тях и то даже исках да си сменя само перата (гумичките, щото така бях почнал да процедирам при смяна на чистачки
), а продавача каза, че има пълни комлекти за Е39, щото в градО се било напълнило с такива и останах изненадан. Още отпред ги смених и люснах на стъклото една чаша кафе от машина, за да видя как чистят - ми все едно бях сложил от скъпите и засега впечатляниата са ми повече от добри, но съм почти сигурен, че чак другата зима ще се наложи да ги сменя.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
doomy525 написа:интересно как в маса и сайтове бошовете са по 40 лева, а от магазин са по 50-60+
А не ти ли е интересно защо един и същ модел гуми са на една цена в Диана, и на друга през същият този онлине магазин ? Нали схващаш какво се опитвам да ти кажа ?
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Абсолютно разбирам за какво ми говориш, но за едни чистачки още повече тея, които не сме от София няма как да знаем дали са оригинални или не и просто се "доверяваме" на магазина и после плюем, че не стават (а той реално ги е взел с до 30лв по евтино и им слага масовата цена, че да е отгоре нали..)
п.с - баси вече и чистачките ли почнаха да фалшифицират и да ги пробутват на българския народ бе
..страшно племе сме ей 
200 грама 95% спирт + 1,3 литра вода и малко МИСТЪР ПРОПЪР за аромат
видях я преди време в на рено форума и реших да пробвам. Чисти много добре и не замръзва. Да вреди на боята не съм забелязал, но като цяло това го ползвам в доста рядко и то когато ми писне да купувам (ако се пътува често зимата знаем какво става). Вчера пътувах от Търново до Стара загора, после до Русе и обратно във ВТ - ми едно казанче си замина.. 

п.с - баси вече и чистачките ли почнаха да фалшифицират и да ги пробутват на българския народ бе

200 грама 95% спирт + 1,3 литра вода и малко МИСТЪР ПРОПЪР за аромат

- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30