проблем с абц асц е39 523и

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring

Re: проблем с абц асц е39 523и

Мнение от Ivo.Ganchew » 03 Мар 2014, 20:05

Извинявам се първо, че пиша в темата на колегата, но не искам да пускам друга.
Вчера валеше дъжд и ми светнаха лампите на АБС и АСЦ. Светнаха малко преди да спра пред гаража. При потегляне малко по късно видях, че скоростомера (километража) при преминаване през неравност спира да работи или по-точно пада до 0км/ч и след 5-10сек. тръгва отново. С разходомера не видях проблем. Насочил съм се към заден ляв датчик. Тея дни ще мина на диагностика, но все пак да попитам той ли е проблема? Мога ли да карам така известно време и може ли да станат някакви по-големи поражения? Другото ми питане е свети ми часовника за спирачната течност, до инспекцията на маслото (зелените чертички), може ли от спирачната течност нещо да се е прецакал или просто му е дошло времето?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: bmw523
Мечтае да кара: bmw M5

Re: проблем с абц асц е39 523и

Мнение от memfis90 » 07 Мар 2014, 18:19

колеги най после и при мен приключи всичко. след като минах още две диагнистики се останови че абс модула ми е стария модел който завършва на 000 и е преди 98 година . установи се че заден десен датчик дава на късо и не прави добро свързване ,та общо взето сега съм ,,бетон,, благодаря на колегите които ми помогнаха :clap: :clap: :yes:

Предишна

Назад към E39