Пране на тапицерията през зимата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
Мечтае да кара: 850 CSI

Re: Пране на тапицерията през зимата

Мнение от chris71ano » 03 Яну 2014, 15:19

omegaart написа:
chris71ano написа:На мен ми препоръчаха Софавто за извършване на тази процедура понеже на жената и взехме нова колица ударена и някой май е загинал вътре имаше доста кръв. Прал ли си е някой колата при тях?

Ако говориш за СофАвто-то на зимния дворец , мога да кажа че си вършат много добре работата и се перат и мият бая скъпи коли там. Аз там съм си полирал и мил колата няколко пъти и нямам грам забележки :)

За Софавтото на Г.М- то по принцип става въпрос където е автокъщата, поне там са ме насочили че мият, но вярно, че на зимния дворец имаха мивка бях забравил...... :kuku: Има ли разлика? 120лв. ми казаха че струва удоволствието.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 03 Яну 2014, 15:36

chris71ano написа:
omegaart написа:
chris71ano написа:На мен ми препоръчаха Софавто за извършване на тази процедура понеже на жената и взехме нова колица ударена и някой май е загинал вътре имаше доста кръв. Прал ли си е някой колата при тях?

Ако говориш за СофАвто-то на зимния дворец , мога да кажа че си вършат много добре работата и се перат и мият бая скъпи коли там. Аз там съм си полирал и мил колата няколко пъти и нямам грам забележки :)

За Софавтото на Г.М- то по принцип става въпрос където е автокъщата, поне там са ме насочили че мият, но вярно, че на зимния дворец имаха мивка бях забравил...... :kuku: Има ли разлика? 120лв. ми казаха че струва удоволствието.

Нямам идея дали има разлика в цифрата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 03 Яну 2014, 18:36

omegaart написа:

Пълни мърлячи-трескат вратите,пускат силно музика.Лично на мен са ми чупили една дозина неща.Има само един по възрастен ,който си върши работа.Случка-една вечер към 02:30 отивам да си взема колата-мръсния работник с кирливите дрехи спеше в едно бентли континентал.Толкова са малумни че като бършат стъклото и не изключват автоматичния режим на чискачките-тоя бърше ,чисачките ги бият през ръцете.Книга мога да напиша за тях!!!!
ПЪЛНИ МЪРЛЯЧИ
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 03 Яну 2014, 21:11

bumer530 написа:
omegaart написа:

Пълни мърлячи-трескат вратите,пускат силно музика.Лично на мен са ми чупили една дозина неща.Има само един по възрастен ,който си върши работа.Случка-една вечер към 02:30 отивам да си взема колата-мръсния работник с кирливите дрехи спеше в едно бентли континентал.Толкова са малумни че като бършат стъклото и не изключват автоматичния режим на чискачките-тоя бърше ,чисачките ги бият през ръцете.Книга мога да напиша за тях!!!!
ПЪЛНИ МЪРЛЯЧИ

Пред мен са ми чистили колата ( бях в кафето ) и не съм забелязал такова нещо , включително и една панамера беше до моята кочина и там отношението беше същото. Не знам кво правят вечер , но през деня си бачкат съвестно. Поне 10-тина пъти съм ходил там и всеки път съм доволен, но е възможно и такива бастунии да правят все пак сме в БГ :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 03 Яну 2014, 22:23

Малко случки със Софавто:
1. Оставам комбарата за вътрешно и външно с опция за пране не стелките.Отивам да си взема колата и какво да видя гладят ми стелките с ютия.Изпрали стелките и ги сложили на горещия радиатор-стелките бяха станали вулнообразни.Чисто нови стелки на 2 месеца(купувани от Дару)-побеснях.
2.Оставам един GTR за почистване,взима колата и виждам,че и липсва запалката.Мияча докато бърсал я е натиснал,запалката е изкочила и беше изгоряла мокета под седалката.Добре че не се е запалил автомобила.
Пак скандали и нерви...
3.Оставяме с едни приятелче неговата С класа(автомобил на 5 месеца).Отиваме да си вземе колата.Влизаме в халето и виждаме,че на капака една от лястовиците, които си живеят в халето ,си е свършила работата на предния капак.Ама беше хубаво се запекло.Направихме им забележка и малумника взе един сух парзал и го
забърса.Надра лака на капака,айде пак ядове...
4.Пак оставам мойта комбара.Отивам да я взема.Момчетата тъкмо е подсушаваха.Малумника така и изтресе багажника,че чак и изпана плафончето.Побеснях,все едно шамар ми беше ударил :ranting: .Показах му как се
затваря багажник на БМВ комби и го накарах 10 пъти да го отваря и затваря.Пълен тапанар...
5.И пак отивам да си взема колата,влизам в халето.Вътре в халето-дискотека,ще изпаднат колоните от корите.Малумника ми се смее и ми вика:е много хубав рок слушаш и тъкмо в това време дойде някакъв
клиент с малко детенце.Е това детенце му спаси бузите от шамарите които го очакваха
6.Това ви го оставих за десерт:Оставям един Range Rover Sport.Отивам
да го взема.Приемчика ме гледа насрано.Не знам какво бяха правили,но му беше паднал тока.Миячите да вземат да му подадът ток.Бяха му изгорели усилвателя и комфортния модул.Тук ще приключа,защото лично аз нямам думи...
Става въпрос за мивката в Студенски град.Там вече и каруца няма да оставя.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
Мечтае да кара: 850 CSI

Мнение от chris71ano » 03 Яну 2014, 22:33

bumer530 написа:Малко случки със Софавто:
1. Оставам комбарата за вътрешно и външно с опция за пране не стелките.Отивам да си взема колата и какво да видя гладят ми стелките с ютия.Изпрали стелките и ги сложили на горещия радиатор-стелките бяха станали вулнообразни.Чисто нови стелки на 2 месеца(купувани от Дару)-побеснях.
2.Оставам един GTR за почистване,взима колата и виждам,че и липсва запалката.Мияча докато бърсал я е натиснал,запалката е изкочила и беше изгоряла мокета под седалката.Добре че не се е запалил автомобила.
Пак скандали и нерви...
3.Оставяме с едни приятелче неговата С класа(автомобил на 5 месеца).Отиваме да си вземе колата.Влизаме в халето и виждаме,че на капака една от лястовиците, които си живеят в халето ,си е свършила работата на предния капак.Ама беше хубаво се запекло.Направихме им забележка и малумника взе един сух парзал и го
4.Пак оставам мойта комбара.Отивам да я взема.Момчетата тъкмо е подсушаваха.Малумника така и изтресе багажника,че чак и изпана плафончето.Побеснях,все едно шамар ми беше ударил :ranting: .Показах му как се
затваря багажник на БМВ комби и го накарах 10 пъти да го отваря и затваря.Пълен тапанар...
5.И пак отивам да си взема колата,влизам в халето.Вътре в халето-дискотека,ще изпаднат колоните от корите.Малумника ми се смее и ми вика:е много хубав рок слушаш и тъкмо в това време дойде някакъв
клиент с малко детенце.Е това детенце му спаси бузите от шамарите които го очакваха
да го взема.Приемчика ме гледа насрано.Не знам какво бяха правили,но му беше паднал тока.Миячите да вземат да му подадът ток.Бяха му изгорели усилвателя и комфортния модул.Тук ще приключа,защото лично аз нямам думи...

Лично аз ако бях, след втората издънка нямаше да стъпна повече :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i и 530i
Детайли за колата: ...
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001

Мнение от rocky66 » 03 Яну 2014, 22:52

didite_bg написа:Понеже тези дни имам много свободно време и са ми се позацапали седалките и обмислям варианта за пране,но като отидах до мивката и направо ме отказаха като ми показаха седалки на бус изпрани преди 2 седмици и все още влажни....
Ами в края на октомври и аз минах на обиколка през автомивките и в крайна сметка взех опаковка препарат за пране на тапицерии от Лидъл.
https://www.dropbox.com/s/qgo5h5anir3giki/2014-01-04%2017.15.41.jpg
Изпра се много добре, след интензивно търкане и подсушаване с хавлиена кърпа. Беше влажна още 2-3 дни до окончателно изсъхване.
Последна промяна rocky66 на 07 Яну 2014, 12:44, променена общо 3 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 03 Яну 2014, 23:54

bumer530 написа:Малко случки със Софавто:
Пак скандали и нерви...

ти верно си оптимист, още на първата изцепка и няма да стъпя.

отдавна съм забелязал че държавата е на тоя хал заради самите хора, от чистачката до генералняи директор всеки скатава, автомивките не са исключение, редовно не ми мият спиците на джантите от страни и колата седи като напикана, пепелници забравят и тук ще спра че :ranting:

Нещото което не ви съветвам е да си перете тъпицерията в пералня на ръка или както и да е отделно то седалката, свали ли се плата и се изпере няма начин да не се свие поне малко, което прави обратния монтаж меко казано труден, отделно напасване по ръбове и заставане както е бил е почти не възможно а нервите по монтажа са доста.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 04 Яну 2014, 1:31

Така е колеги,прави сте,но всеки път исках някой друг да ми измие колата.Оказа се че всичките мърлячи.Пак казвам има само един който си върши работата както трябва.Един от пътите:отивам да платя ,излизам и мияча ме гледа с мазната си муцуна и чака за бакшиш.Викам му:ти ли ми изми колата ,а тои :да аз -вземи сега този пърцал в муцуната....Като цяло,от нито една мивка в Сф на съм доволен,чак съм се запитвал дали не е в мен проблема :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i e60 530d e61 535d

Мнение от CooL123Es » 04 Яну 2014, 18:35

колега ако нете мързи да търкаш си вземи едно шише амоняк,вода и микрофибърни кърпи и си ти.С хубаво изцедена кърпа търкъш на всякъде без да се притесняваш :clap:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 06 Яну 2014, 2:58

Амоняк :shock: Няма ли да мирише гадно след това?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 06 Яну 2014, 3:47

Работил съм с амоняк и мирише само по време на третирането,след това се изпарява и няма миризма.Но по време на работа-задължително маска!!!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i e60 530d e61 535d

Мнение от CooL123Es » 06 Яну 2014, 16:55

bumer530 написа:Работил съм с амоняк и мирише само по време на третирането,след това се изпарява и няма миризма.Но по време на работа-задължително маска!!!!!!

няма проблеми и без маска става този кото го продават е разреден не е чист и за това няма проблем и убира лошата миризма мойта друго нее видяла :clap:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 06 Яну 2014, 17:07

Хора, какви са тези работи, амоняк и подобни... :shock: Като човек, занимавал се 7-8 години с автомивки ви съветвам прането (било то с екстрактор, било то на ръка, но никога директно с пароструйка) да се прави единствено и само в топли дни. Не е задължително да е лято, но поне средата на пролетта... Към автора на темата: не бързай, според мен свалянето на тапицерията е крайно ненужен вариант, защото после според мен няма да може да се сложи като хората. Също така много зависи човека, който ще пере автомобила, както няма да може да изпере колата "на ръка", така може и да не се справи с екстрактор. Посъветвай се с някой, който е ползвал услуги на определена автомивка и виж конкретни резултати. За около 100-на лева ще си спестиш бая хамалогия и риск от прецакване на тапицерията. :yes:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Яну 2014, 17:19

gotti88 написа:било то с екстрактор, било то на ръка, но никога директно с пароструйка

Би ли обяснил защо?
Аз автомивка не съм имал, "автомивка" имам само за лично ползване :mhihi: и съм изпрал доста салони (сигурно бройката е към трицифрена) и не съм видял проблем..
И защо не само лятото, като за зимата има топли гаражи, печки и т.н.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39