Детонация при първо стартиране сутрин.....V8
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Детонация при първо стартиране сутрин.....V8
Добре, но проблема не е в нормално работно състояние на мотора при което мисля че си работи добре а при първото стартиране на замръзнал двигател. Сигурен съм че до като така си гърми из генерацията я изгаси колегата Nasko и й махне свещите поне една от тях ще е мокра т.е. няма да е работил съответния цилиндър.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
gentata написа:Добре, но проблема не е в нормално работно състояние на мотора при което мисля че си работи добре а при първото стартиране на замръзнал двигател. Сигурен съм че до като така си гърми из генерацията я изгаси колегата Nasko и й махне свещите поне една от тях ще е мокра т.е. няма да е работил съответния цилиндър.
Както ти е написал Cyberloner проблемния цилиндър ще се прояви винаги.Приципно трябва да вади еднаква компресия с колебания от сорта на 2-3 десети макс.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Гърми само веднъж,не постоянно. 
Ако я форсирам на място пак прави лека детонация но не винаги.Не при всяко даване на газ.Съмнява ме да не е от дюза.Да не би да пропуска по-малко бензин и като я запаля да гърми така.Или пък наистина може да е от кофти бобина или кабели(лули).
Има и придърпване леко,до км 1500-1700об когато я карам.Понякога го има понякога не.

Ако я форсирам на място пак прави лека детонация но не винаги.Не при всяко даване на газ.Съмнява ме да не е от дюза.Да не би да пропуска по-малко бензин и като я запаля да гърми така.Или пък наистина може да е от кофти бобина или кабели(лули).

Има и придърпване леко,до км 1500-1700об когато я карам.Понякога го има понякога не.

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
...диагностика?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Днес или утре ще се занимавам с колата,ще пиша какво е станало.
Благодаря колеги!!!

Благодаря колеги!!!
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Смених една бобина и детонациите спряха.Както и проблема с придърпването.Явно е била кофти,но работеща все още.
Сега има едно леко притрисане,но мисля,че е от лулите или дюзите.Ще го видим това нещо скоро.И ще пиша от какво е било.Отзад на ауспуха все едно някой цилиндър ту пали ту не,на ауспуха.
А с вървенето засега нямам проблем.

Сега има едно леко притрисане,но мисля,че е от лулите или дюзите.Ще го видим това нещо скоро.И ще пиша от какво е било.Отзад на ауспуха все едно някой цилиндър ту пали ту не,на ауспуха.
А с вървенето засега нямам проблем.

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Nasko_325TD написа:Гърми само веднъж,не постоянно.
Ако я форсирам на място пак прави лека детонация но не винаги.Не при всяко даване на газ.Съмнява ме да не е от дюза.Да не би да пропуска по-малко бензин и като я запаля да гърми така.Или пък наистина може да е от кофти бобина или кабели(лули).![]()
Колега при мен е абсолютно същата работа. Придърпва при тези обороти и не го прави винаги. Как да разбера от коя бобина е или от коя лула. Благодаря !

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами при мен записваше грешка на 2-ри цилиндър.Завъртях бобините с тази на 1-ви и започна да записва на 1-ви.
Най-добре купи една бобина и по метода на изключване,така до 8.
Но си огледай и лулите,че може да е от тях както и свещите.Аз имам 8 броя свещи Бош купувани са от Бош в Пловдив с фактура,ако искаш пиши ще се разберем нещо.
Просто са ми излишни ,понеже проблема се оказа другаде.
Най-добре купи една бобина и по метода на изключване,така до 8.

Но си огледай и лулите,че може да е от тях както и свещите.Аз имам 8 броя свещи Бош купувани са от Бош в Пловдив с фактура,ако искаш пиши ще се разберем нещо.

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2