Помогнете колата пуши след ремонт!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power
- Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp
Re: Помогнете колата пуши след ремонт!!!
И съм със същия проблем,сменил съм почти всичко без сегментите и в крайна сметка проблеми си остана и се отказах да ходя по сервизите вече,долив масло и си карам и не ми пука,а когато спре двигателя си вземам нов двигател и пак

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
С Ваноса не съм наясно как стои въпросът и дали от незацепен правилно Ванос, колата може да пуши, но съм имал случай след смяна на гумичките на една Астра, колата пушеше. Откарахме я да я погледнат и се оказа, че при монтажа две от гумичките бяха скъсани. Сменихме ги и колата заспа...
Съвета ми е щом сте ги сменяли, проверете дали няма някоя скъсана, отделно щом излиза и грешка за Ваноса, вероятно трябва да се зацепи правилно, ако няма някаква повреда и в него
Успех в решаването на проблема!

Съвета ми е щом сте ги сменяли, проверете дали няма някоя скъсана, отделно щом излиза и грешка за Ваноса, вероятно трябва да се зацепи правилно, ако няма някаква повреда и в него

Успех в решаването на проблема!
- kalin4o1986
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 760li
Към автора, какво ще рече основен ремонт, шлафане на цилиндри и нови бутала или пусна само нови сегменти, на старите бутала и износените цилиндри?
Ами ремонта се състои в шлайфане на главата,пасване на клапани,нови гумички и нови гарнитури на всякъде.Сегментите ги сменихме с нови но са стандартните,не са ремонтен комплект,защото си сложихме старите бутала.Майсторите гледаха блока и казаха че нищо му няма-мериха го и уж всичко било нормално.Колата пуши само като се спускам по надолнище без газ.На ход и на място колкото и да е цепя грам не пуши.Нямам течове от нито една гарнитура.Ако както повечето казват че може блока да е заминал защо тогава като е на ход или на място колата и форсирам не пуши.Сменил съм и клапана на картерните газове но само него и маслоустойчивия маркуч който влиза в щеката.Не съм сменил маркуча който влиза в капака на главата,защото видимо му няма нищо.Не съм сменил и гуменото оплатнение което е вътре в колектора.Не знам от къде още може да се дехерметизира мотора и да смуче въздух.
BMW M-POWER
- kalin4o1986
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 760li
Колега като запаля колата студена и махна капачката на маслото мотора за няколко секунди мени оборотите си и се оправя,но колата не гасне,а продължава да работи.Когато смених клапана и беше нов мисля че гаснеше от тази проба но нямам спомен вече,а пък клапана е на 6-7 месеца.Възможно ли е пак да е дал фира?
BMW M-POWER
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2