Проблеми с ABS ASC
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Проблеми с ABS ASC
fenderBG написа:...Просто ми взеха парите без да правят Нищо. [/b][/color]
Важното, че колата в момента работи повече от добре
Пожелавам Ви весели празници и безаварийно !!
Като изчетох целия проблем, ми се струва, че не са ти взлели парите за нищо. Ако модула ти е бил прецакан, спокойно може да ти е прецакал новия датчик и след като си монирал отремонтирания модул и проблема ти е останал само в датчкика. Това ми се е случвало два пъти. Затова от софтелектроникс не работят с крайни клиенти, а само със сервизи. Не знам какво си им казал, за да ти вземат и ремонтират модула, но общо взето сагата ти се върти около куци сервизи преди ремонта на ABS блока.
От Дару просто няма как да знаят, дали проблема е бил от ABS блока или само от датчика, ако не са запознати с историята от близо (да са ти правили диагностиката те от самото начало).
Тук явно е момента да кажа, че като си купиш един кабел и инсталираш една инпа, далеч не ставаш диагностик.
Важното е, че си решил проблема в крайна сметка, но идеята ми беше, че не е добре да се плюе по някой без ясна и сигурна причина.
- fenderBG
- Потребител
-
- Кара: BMW 523i e39
- Детайли за колата: Bmw 523i e39 1999. Комби тъмно синьо
Re: Проблеми с ABS ASC
В няколко други теми и постове съм описал всичко за абс и асц. От кога идва целя проблем.
Аз съм сигурен, че Модула не бил здрав и съм сигурен, че датчика е бил дефектен. Нямам намерения да споря
Ако настояваш ще ти опиша наново стъпка по стъпка какво става с колата от като я взех!
И сам ще се убедиш без да си виждал колата, че проблема е бил единствено от датчика !
Хората от софтелектроникс изобщо не са споменавали дали съм сервиз или не, просто ми казаха да им изпратя модула да го проверят и да ми кажат за какво става дума. И без мое знание те са решили да го "отремонтират" поне по тяхни думи .
От цялата работа научих нещо много важно, което каза и ти.
"С един лаптоп, кабел и Инпа, неставаш диагностик!"
Аз съм сигурен, че Модула не бил здрав и съм сигурен, че датчика е бил дефектен. Нямам намерения да споря

Ако настояваш ще ти опиша наново стъпка по стъпка какво става с колата от като я взех!
И сам ще се убедиш без да си виждал колата, че проблема е бил единствено от датчика !
Хората от софтелектроникс изобщо не са споменавали дали съм сервиз или не, просто ми казаха да им изпратя модула да го проверят и да ми кажат за какво става дума. И без мое знание те са решили да го "отремонтират" поне по тяхни думи .
От цялата работа научих нещо много важно, което каза и ти.
"С един лаптоп, кабел и Инпа, неставаш диагностик!"
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2