Препълване с масло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- freestyler86
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i - e39
- Детайли за колата: Engine M54
Displacement 2.20
Power 125
Re: Препълване с масло
Здравейте Колеги,
При мен положението е следното: при смяната на маслото колата стоя поне 30-40 минути с отворена пробка и маслен филтър, източи се стабилно отвсякъде! Налях 6,6 литра поизчаках 10 минути проверих на щеката, на минимума! Долях останалите 0,4 литра и след 10 минути на щеката показваше максимума! На другия ден пак си беше на максимума. Изминал съм около 300 километра след смяната и си е на максимума. На топъл двигател не съм го гледал, но ще проверя как е утре!
В ръководството четох че, количеството между максимума и минимума е около 1 литър.
Според вас да изтегля ли 100-150 грама, да е малко под максимума или да не се занимавам?
При мен положението е следното: при смяната на маслото колата стоя поне 30-40 минути с отворена пробка и маслен филтър, източи се стабилно отвсякъде! Налях 6,6 литра поизчаках 10 минути проверих на щеката, на минимума! Долях останалите 0,4 литра и след 10 минути на щеката показваше максимума! На другия ден пак си беше на максимума. Изминал съм около 300 километра след смяната и си е на максимума. На топъл двигател не съм го гледал, но ще проверя как е утре!
В ръководството четох че, количеството между максимума и минимума е около 1 литър.
Според вас да изтегля ли 100-150 грама, да е малко под максимума или да не се занимавам?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
До сега имам около 18-смени на масло и винаги наливам точно 7-литра и маслото е точно на максимума.
М57 Д30.
М57 Д30.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- de.auto
- Потребител
-
- Кара: BMW
До 7 литра няма да има никакъв проблем.
Има един интересен факт, че различните марки филтри поемат различно количество масло в тях и това може да те заблуди ако провериш маслото 10 минтуи след като си изгасил мотора. Затова, когато сменям маслото сипвам 6л. и на другата сутринта преценявам още колко да долея, ако е на средата то е ясно още 0.5л.
Има един интересен факт, че различните марки филтри поемат различно количество масло в тях и това може да те заблуди ако провериш маслото 10 минтуи след като си изгасил мотора. Затова, когато сменям маслото сипвам 6л. и на другата сутринта преценявам още колко да долея, ако е на средата то е ясно още 0.5л.

ОРИГИНАЛНИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ внос от Германия
Може да намерите всичко за вашите автомобили при нас
ОБЯВА--> АВТОЧАСТИ НА ТОП ЦЕНИ!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Филтри само Hengst.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- de.auto
- Потребител
-
- Кара: BMW
boksioraE39 написа:Филтри само Hengst.
Точно така! Това е истинския филтър за BMW

ОРИГИНАЛНИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ внос от Германия
Може да намерите всичко за вашите автомобили при нас
ОБЯВА--> АВТОЧАСТИ НА ТОП ЦЕНИ!
20 мнения