DSC ми се прецака
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: DSC ми се прецака
Преди малко правих пак тест със спирачките, е па работи си АБС-а перфектно - рита педала, което следвало да означава че не би трябвало да имам никакъв проблем с тоя блок от пасажерската страна който съм посочил горе на М5-цата.
Направих и снимка на тази помпичка от шофьорската страна в която си мисля че е проблема вече.

Кабела и е дебел само 2 кабелчета, а отзад има 2 тръбички метални като тия на АБС блока и отиват към серво усилвателя под филтъра на парното.
Направих и снимка на тази помпичка от шофьорската страна в която си мисля че е проблема вече.
Кабела и е дебел само 2 кабелчета, а отзад има 2 тръбички метални като тия на АБС блока и отиват към серво усилвателя под филтъра на парното.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: ASC/DSC ми се прецака
kokoko написа:anzak написа:ако въобще е проблем помпата ще я сменяш защото може и блокчето да е заминало
колега има ел,мотор с жило ,какви помпи какви блокове
ти така преди да пишеш компетентно виждал ли си на живо въпросната помпа и въобще наясно ли си каква работа върши и кви жила ти се привиждат ....
а относно темата ... тази помпа на снимката е за която говорим и тя се управлява от блока на дсц-то затова ти го споменах като проблем захранва се с + и - пусни и директно на помпата и виж дали ще завърти ако завърти значи работи ако е заминала няма да помръдне даже може и на късо да е дала иначе смени ли се се обезвъздушава системата
Барай шишарката Минкеее ....
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Колега, Giovanni,
Вероятно точно там е проблемът при тебе защото в РиълОЕМ-а го дават това:
01 Compressor DSC 1 09/1998 34516781435 $608.42
а в Ибей излезе това:
http://www.ebay.com/itm/BMW-E39-M5-ABS- ... 19d8d424aa
П.П.: Когато DSC-то работи няма как да рита педалът на спирачката, защото той не е натиснат. Натисне ли се не е DSC, а е ABS-ът вече това, което сработва. Двете работят точно наобратно. ABS-ът намаля усилието към спирачките чрез ритането на педала, а DSC-то прилага усилие към дадено колело чрез спирачките, за да изправи колата. От това следва, че тази помпа (компресор) играе ролята на кракът върху спирачния педал, когато компютърът на DSC-то реши, че трябва да сработи системата.
Вероятно точно там е проблемът при тебе защото в РиълОЕМ-а го дават това:
01 Compressor DSC 1 09/1998 34516781435 $608.42
а в Ибей излезе това:
http://www.ebay.com/itm/BMW-E39-M5-ABS- ... 19d8d424aa
П.П.: Когато DSC-то работи няма как да рита педалът на спирачката, защото той не е натиснат. Натисне ли се не е DSC, а е ABS-ът вече това, което сработва. Двете работят точно наобратно. ABS-ът намаля усилието към спирачките чрез ритането на педала, а DSC-то прилага усилие към дадено колело чрез спирачките, за да изправи колата. От това следва, че тази помпа (компресор) играе ролята на кракът върху спирачния педал, когато компютърът на DSC-то реши, че трябва да сработи системата.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Да, така ми изкавра и бмв скенера, довечера като свърша работа и ИНПА-та ще му закача и с мултицет ще проверя има ли ток до помпата, и ще и пусна ток да я пробвам.
Гледам използва се в много модели тая помпа, лесно ще намеря ако се стигне до смяната и.

Гледам използва се в много модели тая помпа, лесно ще намеря ако се стигне до смяната и.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Това "Limited Storage Life" е малко притеснително, но може би имат предвид да не се съхранява "суха" за дълго време тази чудесия. Ако я вземеш от някой "пресен" донор ( дет' се вика ти да си я свалиш) няма да е проблем предполагам.
П.П.: И добре, че си V8
, че при R6 е по-драматично разположението й 
П.П.: И добре, че си V8

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

Имах абсолютно същия проблем. Като гледам и ти си с модул 002. Преди да купуваш каквото и да е, пусни 12 болта на тази precharge pump. Самия абс модул дава захранване към допълнителната помпа. Така че подай 12 волта от буксата на АБС модула към DSC помпата и ще провериш дали окабеляването и самата помпа работят. Ако и кабелите са ОК и помпата почва да бучи значи проблема ти е АБС модула какъвто и беше случая с моята кола. В самия АБС модул има реле, което пуска захранването към precharge pump.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Проблема продължава, днес като запалих ми се включи ДСЦ-то, натиснах малко и блокажа си работеше след което след 300-400м пак светна постоянно и не работи.
Почвам да си милсля вече дали не е в релето което пуска ток към помпата, или кабела към помпата.
Почвам да си милсля вече дали не е в релето което пуска ток към помпата, или кабела към помпата.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Някой из София да има модул, на металната част свършва на 005 а на самия модул мисля че е 002.
Някой да има за проба само модул да видя дали от него е проблема, защото помпата работи, и кабела тествах, проблеми там няма. А помпата се захранва директно от този модул.
Някой да има за проба само модул да видя дали от него е проблема, защото помпата работи, и кабела тествах, проблеми там няма. А помпата се захранва директно от този модул.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2