Неоправяема хидравлика!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Неоправяема хидравлика!!!
bili1 написа:
Колега сега като го видях на схемата се сетих какво съм пропуснал да изброя към сменените частитази част и тя е сменена с чисто нова,до тука май всичко сочи към рейка!!!
Е значи проблема ти със сигурност е в рейката. Търси си такава със сервотроник, щом колата ти е оборудвана за сервотроник или разглобете тази, да видите какво има вътре.
Сега някой ще го посъветва ли да си купи нова рейка

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Наясно съм как стоят нещата с нова рейка
ако небеше толкова скъпа чисто нова бих си обзавел бмв-то с нова рейка..но... не ми е само колата като разход аз си го казвам,гледам да си покривам разходите в нормата естествено,че няма да му сменям частите с боклуци..доста части са ми чисто нови по колата даже всички който са на по нормални и достъпни цени,но например сега хидравлична помпа,рейката виждате цените ходят на 1000лв. и нагоре
такива части предпочитам да са ми втора ръка запазени оригинални,също много държа да си слагам оригинални си части по колата не ментета че кел файда да му сложиш нова част на някаква циганска марка след някъв ден айде на боклука имал съм такъв случай с датчик на разпределителен вал чисто нов около 50лв.
и изпляска пак на 5-6 мес.
!
Всички знаем и виждаме Е39-ки на части по форума колко бързо се разграбват основните неща кой за тунинг по колата кой за потдръжката и
сега съм решил да си слагам и черен М-ков таван от много време съм го наумил и за сега съм намерил един на хубава цена да видим какво ще стане!
По темата аз мисля,че проблема май май идва от тая рейка протекла както е писал колегата по-горе ще търся такава със сервотроник,но незнам къде да включа кабела и невиждам и незнам къде,гледали сме колата ми на канал невидяхме никъде къде е бил включен тоя сервотроник..някой може ли да ми даде линк от схема на сервотроник да видя мястото на което се включва тая рейка и пак да я погледнем на канал колата ми да видя имам ли там буксата?

Всички знаем и виждаме Е39-ки на части по форума колко бързо се разграбват основните неща кой за тунинг по колата кой за потдръжката и

По темата аз мисля,че проблема май май идва от тая рейка протекла както е писал колегата по-горе ще търся такава със сервотроник,но незнам къде да включа кабела и невиждам и незнам къде,гледали сме колата ми на канал невидяхме никъде къде е бил включен тоя сервотроник..някой може ли да ми даде линк от схема на сервотроник да видя мястото на което се включва тая рейка и пак да я погледнем на канал колата ми да видя имам ли там буксата?

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
meha написа:Буксата означена с номер 5 е датчика !
Щом колата ти е имала сервотроник,само трябва да си намериш букса и да я боцнеш в рейката.....
Рейката му явно е сменяна и няма място за букса

Имах предвид на "новата" рейка,за да знае къде седи буксата на рейка със сервотроник,като тръгне да си купува друга,да знае къде да гледа....то ясно че сега сервотроник през крив макарон 

- bili1
- ентусиаст
-
Става въпрос трябва да взема рейка от Е39 със сервотроник и кабел някъв към нея явно защото аз такъв кабел нямам и да го включа в няква букса по коша отпред ама не я знам и буксата къде е!!!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега, ти къде прочете че имаш сервотроник? При теб нямаше ли някакви различия във вин номера? Говоря по спомен, това което съм чел, може и да се бъркам.

- bili1
- ентусиаст
-
Не колега по вин излиза че имам сервотроник,а в действителност съм с някаква протекла рейка без букса!!! 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ако нещо е правено по моторния отсек, да не би да е орязана или бутната някъде буксата? Щом имаш сервотроник, трябва и буксата да е там.

- bili1
- ентусиаст
-
Не гледахме на канал няма я никъде,аз хубаво ще взема рейка с букса ама къде я включа тая букса? 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Имаше тема за свързване на сервотроника, прекарва се май кабел до ГМ модула, ама ти трябва да си го имаш. Въпроса е къде е.
Намери темата и виж на кой пин се свързва. Ако имаш кабел на този пин, значи имаш инсталацията. Ако нямаш, значи нямаш и сервотроник.
Намери темата и виж на кой пин се свързва. Ако имаш кабел на този пин, значи имаш инсталацията. Ако нямаш, значи нямаш и сервотроник.

Човече,обясних ти доста подробно няколко пъти вече,ти продължаваш да се чудиш! Или четеш между редовете или и и хабер си нямаш от колата която правиш
Ще го направя за последно и се надявам да не продължи да се разводнява темата надолу,защото стана една голяма боза
Търсиш букса с 2 кабела,някъде около рейка ти,ако не намериш такав,вземи една букса и прекарай 2-та кабела до GM модула и там ги връзваш по следния начин
от буксата на рейката 1 pin=>9pin на GM черен/бял
oт буксата на рейката 2pin=>11 pin на GM черен/червен
Тази букса я мушкаш в буксата на новата рейка която си взел вече със сервотроник
След което пробвай дали работи сервотроника,ако не работи трябва да промениш с NCS няколко реда от кодировката на колата в GM-a
ТОВА Е,ако не ти е ясно,не пипай нищо да не плачеш после

Ще го направя за последно и се надявам да не продължи да се разводнява темата надолу,защото стана една голяма боза

Търсиш букса с 2 кабела,някъде около рейка ти,ако не намериш такав,вземи една букса и прекарай 2-та кабела до GM модула и там ги връзваш по следния начин
от буксата на рейката 1 pin=>9pin на GM черен/бял
oт буксата на рейката 2pin=>11 pin на GM черен/червен
Тази букса я мушкаш в буксата на новата рейка която си взел вече със сервотроник

След което пробвай дали работи сервотроника,ако не работи трябва да промениш с NCS няколко реда от кодировката на колата в GM-a
ТОВА Е,ако не ти е ясно,не пипай нищо да не плачеш после

Здравейте на всички,
за първи път пиша в Форума и ако не правя нещо както трябва моля да ме извините.
Имам въпрос относно датчика на кормилната рейка на Е39 който е за сервотроника, дали може да се купи от някъде само той, може и нов, може и втора.. Благодаря предварително !!
за първи път пиша в Форума и ако не правя нещо както трябва моля да ме извините.
Имам въпрос относно датчика на кормилната рейка на Е39 който е за сервотроника, дали може да се купи от някъде само той, може и нов, може и втора.. Благодаря предварително !!
P_R написа:дали може да се купи от някъде само той, може и нов, може и втора
Нов

Номенклатурен номер : 32411134770
Описание : ПРЕОБРАЗУВАТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 424.48 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Втора употреба-от теб зависи дали ще ги навиеш да ти го дадат без рейката и за какви пари!
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4