стойности горивомер - проблема ескалира
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: стойности горивомер - проблема ескалира
Едно пълно обяснение което отговаря на всички въпроси и проблеми за горивомерите 

- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Някой може ли да каже цени на тези горивомери нови и втора ръка(ако има смисъл разбира се.)? И аз съм така, но не още толкова задълбочено.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
При мен проблема се реши(за сега) с почистване на платката и натягане на контактните пластини(на нивомера зад пасажера-другия не го и отворих).
- Vik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: карам бавно 'щот ме кефи
- Детайли за колата: 520i touring 04/1999
M52b20TU - 20 6S 3/4
Ето го решението:
Значи, ако толкова ви дразни разминаването в показанията на горивомера преди и след престой на паркинга, и сте решеили да ги сменяте,
Номенклатурен номер : 16146752370
Описание : НИВОМЕР ДЕСЕН
Ед.цена (с ДДС) : 157.87 BGN
десния и той е толкова,
аз бих направил така - 2*157.87=315,74 лв
315,74/2,48 = 127,31 литра бензин
дреме ми че се разминавало межди преди и след или че при 25 литра стрелката показва 15.
Retrofit написа:Е какво толко се чудите, проблема е в поплавъците в резервоара, сменяте ги с нови и двата и проблеми няма да имате.
...
Значи, ако толкова ви дразни разминаването в показанията на горивомера преди и след престой на паркинга, и сте решеили да ги сменяте,
Номенклатурен номер : 16146752370
Описание : НИВОМЕР ДЕСЕН
Ед.цена (с ДДС) : 157.87 BGN
десния и той е толкова,
аз бих направил така - 2*157.87=315,74 лв
315,74/2,48 = 127,31 литра бензин
дреме ми че се разминавало межди преди и след или че при 25 литра стрелката показва 15.
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
аз по мойта си мъка
освен че не показва правилни стойности понякога непрекъснато се движи стрлката напромер от най празно до първа черта , като дам газ напроаво си отива е празно .
Проблема не го прави винаги и според мен тук проблема не е само горивомерите

освен че не показва правилни стойности понякога непрекъснато се движи стрлката напромер от най празно до първа черта , като дам газ напроаво си отива е празно .
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
dblos написа:аз по мойта си мъка![]()
Не е само в горивомерите да, проблема е в ПРАЗНИЯ ТИ РЕЗЕРВОАР, напълни го догоре, да видим тогава дали ще мръдне тая стрелка.

- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Последните няколко седмици си направих един експеримент ,
ABS датчика е отказал , 5-6 пъти поред сипвам горе-долу еднакво количество бензин около 20л.
На BC Range Показва да кажем 90км , след което потегляме и се почва безкрайното прекалкулиране на Range както и
стрелката на горивомера отива долу. Започваме да намаляваме към спиране и стрелката се вдига и така всяко тръгване и спиране ...
Това съм го тестван много пъти . Има и клип който ще кача по късно .
Така , сменяваме датчика с здрав , стрелката на горивомера отчита точно колкото трябва , Range почва да се оциферва и всичко се оправя.
Караме до светване на лампа на горивомер след което сипваме 20л. и всички показатели отчитат вярно - всичко е наред.
Слагаме дефектния датчик и се почва цирка със горивомер ,Range ,лампи и тн и тн.
Така че ABS датчика има много общо със горивомер .
И на колегите които натъртваха "виж си горивомерите в резервоара защото проблема ти е в тях" много поздрави
ABS датчика е отказал , 5-6 пъти поред сипвам горе-долу еднакво количество бензин около 20л.
На BC Range Показва да кажем 90км , след което потегляме и се почва безкрайното прекалкулиране на Range както и
стрелката на горивомера отива долу. Започваме да намаляваме към спиране и стрелката се вдига и така всяко тръгване и спиране ...
Това съм го тестван много пъти . Има и клип който ще кача по късно .
Така , сменяваме датчика с здрав , стрелката на горивомера отчита точно колкото трябва , Range почва да се оциферва и всичко се оправя.
Караме до светване на лампа на горивомер след което сипваме 20л. и всички показатели отчитат вярно - всичко е наред.
Слагаме дефектния датчик и се почва цирка със горивомер ,Range ,лампи и тн и тн.
Така че ABS датчика има много общо със горивомер .
И на колегите които натъртваха "виж си горивомерите в резервоара защото проблема ти е в тях" много поздрави

- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Хмм, вижам логика в това. На мен ми е пресветкал АБС и АСЦ 2 пъти и след това си изгасва, но и моя горивомер и оставащи км. полудяват (понякога). Може би се дължи на това, че самия датчик не дава точна информация за оборотите на колелото....знам ли? Като се скапе нацяло датчика ще се разбере със сигурност при мен , до тогава смятам да направя профилактика на двата горивомера в резервоара за всеки случай.
Ами кат е толкоз важен тоз датчик за показанията за горивото много лесно махаш предпазителя на АБС управлението и се следи ква дискотека евентуално ще настане
. Не е само при Е39 тоз ефект .

- Asker
- Потребител
-
- Кара: 530d-2000
Да споделя и моя проблем - 530д (2000) така я купих. 1- при пълен резервоар показва 30 литра 2- при зареждане ако продължа да сипвам след 1 изключване на пистолета дори и 1 литър започва да изхварля нафта ( около 0.5л и спира )
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Колеги къде се намира нивомера за горивото на 530д преди фейса , че след престой ми свети лампата и много ме дразни . Благодаря предварително !
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Има два, по един във всяка половина на резервоара.
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
abs модула коригира безкрайното калкулиране на range а ако го няма никакъв цифричките си се въртят като числата от тотото 

1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Къде се намират все пак , как да стигна до тях. Всичко си е на ред след пробег от 5,6 км. Карам предимно на късо и много се дразня.
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2