Гадно чаткане в задните колела

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540ia

Re: Гадно чаткане в задните колела

Мнение от Jikata » 15 Сеп 2012, 11:08

При мене беше след подмяната на задните амортисиори,след което беше салнението за каре, поради което смених и едната полуоска,но звука продалжи и след това

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от braina » 15 Сеп 2012, 14:49

колеги според мене ше да е тоз болт за който говори колегата но изчакайте да отида на майстор в понеделник да видя на 100 че е той да видим ко ше го прайм че май по отделно не се продават а вървят с носача ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от braina » 17 Сеп 2012, 19:36

Колеги греда ходих при майстора и нищо не можахме да отстраним проблема :-( за сега знам само че не е тоя болт за който говорихме по горе не е тампон на моста не са и полуоските и каретата имам 2 носача който са на кантар за смяна ще ги тествам и тях и да видим дали ще има ефект за сега е пълна греда .....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 18 Сеп 2012, 13:05

Ще следя с интерес темата защото аз съм сменил всичко по задницата и пак го има това почукване ,особенно при потегляне се чува най много .При мен е само от ляво ,като за последно смених пружинките на ръчната спирачка и накладките ,но пак си е същото !Дано колегата намери решение на тая тъпотия !
Bayerische Motoren Werke

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
Мечтае да кара: M6

Мнение от another90sm » 29 Сеп 2012, 19:00

Колеги, аз имах същия проблем при спиране ,тръгване ,даване на задна и при неравности предимно по леки последователни дупки.
Та мойта история е следната: Смених "буренцата" и спря тва чаткане за около 4 дни. Започнаха след тва втулките мн здраво да ми скърцат(като каруца) яката работа, смазах ги там и спряха :mhihi: по стечение на обстоятелстава разбрах , че моя "майстор" като ги е сменял ги е стегнал директно на подемника следователно ми стана ясно че са пътници отново тез буренца. Смених майстора и ново 20 от дясно се чува вече само чаткането качихме я на канал вдигна я на крик от дясно и в момента в който започна да пуска колата воалаааа втулката се въртеше около ухото на шенкела , където би трябвало да стои неподвижна. Взел съм нов шенкел(втора употреба) :mhihi: с втулка барабар и като го сменя ще ви пиша какво е положението.

ПОЗДРАВИ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от braina » 01 Окт 2012, 8:32

Хм колега по какъв метод са ти сменяли втулките с избиване и набиване на преса или са нагряли директно ухото и са ги отстранили така тъй като аз съм ги сменял по втория начин и моите са стягани на подемник но близо 3 4 месеца не ги чувах а и при лашкане на колата вече 3 4 пъти на канал майстора ме обеди, че не е от там новия симптом при мен е че при рязко спиране (бях в страни от колата) чух как в колелото се появи чаткането, което според мене се породи от лашкането на купето напред и назад ... и въпреки че този болт който проверих ме уверяваха че е здрав си мисля, че ще излезе точно той ... но нека колегата да сподели какво се е случило след ремонта и да видим.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 520i Е39

Мнение от mihon » 01 Окт 2012, 9:50

another90sm написа:Колеги, аз имах същия проблем при спиране ,тръгване ,даване на задна и при неравности предимно по леки последователни дупки.
Та мойта история е следната: Смених "буренцата" и спря тва чаткане за около 4 дни. Започнаха след тва втулките мн здраво да ми скърцат(като каруца) яката работа, смазах ги там и спряха :mhihi: по стечение на обстоятелстава разбрах , че моя "майстор" като ги е сменял ги е стегнал директно на подемника следователно ми стана ясно че са пътници отново тез буренца. Смених майстора и ново 20 от дясно се чува вече само чаткането качихме я на канал вдигна я на крик от дясно и в момента в който започна да пуска колата воалаааа втулката се въртеше около ухото на шенкела , където би трябвало да стои неподвижна. Взел съм нов шенкел(втора употреба) :mhihi: с втулка барабар и като го сменя ще ви пиша какво е положението.

ПОЗДРАВИ!

Колега сменяй шенкелите.Аз имах същият проблем,въпросното "буренце" излезе от шенкела по време на път.Луда работа.При мен ги бяха избивали с удряне и ушите на шенкелите се бяха разширили.
По темата, мисля 90%, че чаткането е от болта.При мен също го има,но не съм намерил болтове да ги сменя.
Поздрави!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от braina » 01 Окт 2012, 12:34

mihon написа:Колега сменяй шенкелите.Аз имах същият проблем,въпросното "буренце" излезе от шенкела по време на път.Луда работа.При мен ги бяха избивали с удряне и ушите на шенкелите се бяха разширили.
По темата, мисля 90%, че чаткането е от болта.При мен също го има,но не съм намерил болтове да ги сменя.
Поздрави!!!

стругар колега няма ги като отделна резервна част но си мисля че не болтовете а лулите в който влизат са проблема.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mihon » 01 Окт 2012, 18:29

braina написа:
mihon написа:Колега сменяй шенкелите.Аз имах същият проблем,въпросното "буренце" излезе от шенкела по време на път.Луда работа.При мен ги бяха избивали с удряне и ушите на шенкелите се бяха разширили.
Поздрави!!!

стругар колега няма ги като отделна резервна част но си мисля че не болтовете а лулите в който влизат са проблема.

Колега тези лули са водят носачи.Продават се,мисля,че бяха около 45 лв нови.Колега от форума ги продава.Болтовете мисля да ги търся втора ръка.Почвам да си мисля, че на големият носач дето болта минава през него са му разширени отворите и самият болт мърда.Бях ги стегнал здраво и за два дена не се чуваха,ама само за два дни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 02 Окт 2012, 9:07

MTc4MTg3X3A=.png

Aбсолютно всяка част от схемата се предлага като резервна част само че в кое точно е проблема на чаткането :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Bayerische Motoren Werke

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от braina » 02 Окт 2012, 9:49

проблема според мене е някъде от 1 до 6 на схемата на колегата за мене тва чаткане се чува непосредствено зад колелата ..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 03 Окт 2012, 0:37

Добре бе колеги, аджеба кво толкова може да му стане на тоя болт та да чатка(ако е той)?Според мен са точно тези уши на шенкела щом като затегнете още болта спира за 2 дена, явно пристяга втулката за кратко за да не мърда.
Моя майстор ще може да ме вземе другата седмица да сменя шенкела направо с втулката където е на него и ще пиша кво е станало.

Потребител
Аватар

Мнение от mihon » 03 Окт 2012, 9:59

another90sm написа:Добре бе колеги, аджеба кво толкова може да му стане на тоя болт та да чатка(ако е той)?Според мен са точно тези уши на шенкела щом като затегнете още болта спира за 2 дена, явно пристяга втулката за кратко за да не мърда.
Моя майстор ще може да ме вземе другата седмица да сменя шенкела направо с втулката където е на него и ще пиша кво е станало.

Колега аз смених шенкела и сложих нови втулки,че старите се въртяха в ушите на шенкелите.На болта няма какво да му стане,но носача е алуминий и ако му са износени ушите може болта леко да мърда и да се чува това чаткане.Другият вариант е малкият носач под номер 4 от схемата по горе.Втулките съм ги набивал с преса и не мърдат.Новите шенкели като ги слагах си бяха с втулки и с малкият носач и пак имаше чаткане.Затова си мисля че виновника е носача който се хваща за шенкела.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от another90sm » 03 Окт 2012, 10:55

Имаш предвид големия алуминиев носач ли колега?

Потребител
Аватар

Мнение от mihon » 03 Окт 2012, 11:22

another90sm написа:Имаш предвид големия алуминиев носач ли колега?

Да,него имам предвид.

ПредишнаСледваща

Назад към E39