530д не вдига повече от 100км/ч след смяна на филтри РЕШЕНО
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: 530д не вдига повече от 100км/ч след смяна на филтри
LUBO 555 написа:След по-щателен оглед открих,че мъркучето на вакуума което идва от турбото е малко прещипано точно където минава до буксата на дебитомера.Реших да го срежа и снадя с една тръбичка.Преди да свържа двата края,викам Абе дай да надуя с уста,да не би да е нещо запушено.
Надувам,сглабям,палим и....
Мотора на 5000 оборота![]()
Но щом пусна педала веднъж и пожелая да го форсирам пак,отново е в предишния режим.Скача само до 3000 оборота и неще повече.
Пак разглабям снадката,пак надувам и същото.Първото си е както трябва,но пуснеш ли гаста веднъж,при второ настъпване,само вдига до 3000оборота.Сега собственика,ще купи ново мъркуче,да видим с ново как е.Да не би това да е нещо запушено
Как мислите,да не би да е някъв ел.клапан на турбото ,или е самото мъркуче?

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Re: 530д не вдига повече от 100км/ч след смяна на филтри
LUCIFER'S написа:LUBO 555 написа:След по-щателен оглед открих,че мъркучето на вакуума което идва от турбото е малко прещипано точно където минава до буксата на дебитомера.Реших да го срежа и снадя с една тръбичка.Преди да свържа двата края,викам Абе дай да надуя с уста,да не би да е нещо запушено.
Надувам,сглабям,палим и....
Мотора на 5000 оборота![]()
Но щом пусна педала веднъж и пожелая да го форсирам пак,отново е в предишния режим.Скача само до 3000 оборота и неще повече.
Пак разглабям снадката,пак надувам и същото.Първото си е както трябва,но пуснеш ли гаста веднъж,при второ настъпване,само вдига до 3000оборота.Сега собственика,ще купи ново мъркуче,да видим с ново как е.Да не би това да е нещо запушено
Как мислите,да не би да е някъв ел.клапан на турбото ,или е самото мъркуче?
Какво надуваш с уста, там има клапан.... и нищо не можеш да разбереш... Живи данни по време на движение гледани ли са?
Живи данни не са гледани,но е факт,че след като му духна

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
Re: 530д не вдига повече от 100км/ч след смяна на филтри РЕШ
BIRNIKA написа:Здравей колега аз имах същия проблем само че като сменях нафтовият филтар намокрих датчика за които е завартян филтара и проблема беше идентичен на вашият.Купих от морга датчик и проблема приклиучи.
За да остане в търсачката,Е ТВА БЕШЕ ПРОБЛЕМА.
Сменихме този датчик и колата си тръгна както преди
Между другото датчика,който сложихме е на Опел.Същият парт номер.Идентични са
- BIRNIKA
- Потребител
-
- Кара: синя каруца
- Детайли за колата: е39 530д
Re: 530д не вдига повече от 100км/ч след смяна на филтри РЕ
радвам се че сам помогнал
аз сам в валенсиа да спомена че видях мадрид под аватара ти в бмв ми поискаха 215е малко скапо ми се стори

„Има трима верни приятели: стара съпруга, старо куче и пари в брой.“ Бенджамин Франклин
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
Re: 530д не вдига повече от 100км/ч след смяна на филтри РЕ
BIRNIKA написа:радвам се че сам помогналаз сам в валенсиа да спомена че видях мадрид под аватара ти в бмв ми поискаха 215е малко скапо ми се стори
![]()
Толкова е в BMW,но намерихме на Опел,както казах същия за 70 евра.Благодаря ти за съвета.От Мадрид съм,да.Ако имаш нужда от нещо,ще помагаме с каквото можем
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2