Спешно гума "патерица" 16' за морето
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Re: Спешно гума "патерица" 16' за морето
Все пак да не забравяме, че "патерицата" е необходима за аварийно стигане до най-близкия вулканизатор с допустима скорост , която я пише на гумата, а не за каране по магистрала с максимално позволената скорост!
Колега, не можеш да нямаш зимна гума на зимна джанта, или вземи от приятел - метни я в багажника и карай смело. Не ти трябва патерица в този случай. Така поне мисля и правя аз, друг въпрос е ако нямаш място! Успех и приятно прекарване на гьола!
Колега, не можеш да нямаш зимна гума на зимна джанта, или вземи от приятел - метни я в багажника и карай смело. Не ти трябва патерица в този случай. Така поне мисля и правя аз, друг въпрос е ако нямаш място! Успех и приятно прекарване на гьола!

- kouzmanov
- Потребител
-
- Кара: BMW 5 E39
Здравейте,
Аз имам много хубвава резервна гума с джанта, даже няколко излишни гуми седят в къщи, но за жалост нямам място вече поради факта, че си сложих газова уредба на мястото на резервната гума и голямата оригинална гума заема багажното ми място...
Имам по-малко от седмица да намеря... Днес отивам на тур по гумаджииниците
Благодаря!
Боби
Аз имам много хубвава резервна гума с джанта, даже няколко излишни гуми седят в къщи, но за жалост нямам място вече поради факта, че си сложих газова уредба на мястото на резервната гума и голямата оригинална гума заема багажното ми място...
Имам по-малко от седмица да намеря... Днес отивам на тур по гумаджииниците

Благодаря!
Боби
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
И като намери от Е46, примерно, как ще я сложи като централния отвор на джантата на Е39 е 74,1мм.?
Ще я разпробива??
Ще я разпробива??

Като имаш резервна гума,какъв е проблема,ако сложиш в багажника гума широка 25см вместо гума широка 10см?Ще спестиш място за 1-2 одеала.
Последна промяна kalingk на 31 Юли 2012, 7:13, променена общо 1 път
- kouzmanov
- Потребител
-
- Кара: BMW 5 E39
Все още нямам гума... По гумаджийниците нямата... На Горубляне един ми иска 250лв минимум да ми намери...
Още два дни и ще ходя с оригиналната и малко багаж.
Благодаря все пак за мненията.
Поздрави
Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2
Още два дни и ще ходя с оригиналната и малко багаж.
Благодаря все пак за мненията.
Поздрави
Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2
Пич, за Е39 няма патерици! Поне не и фабрично произведени. От друго БМВ няма да стане без преправяне на централния отвор.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
темата е малко стара но .. преправих преди време такава 16 ка от Е46 и разликата в централния отвор която трябваше да се махне е само 1мм. при центриране на отвора съответно. не дава грешка никоя от системите ми АБС или АСЦ..
ЕТ то става и тази патерица се събира само на задните колела
не знам кой луд би тръгнал да сложи на предницата си гума 125 при наличието на 235 или 245 от другата страна
ако се спука предна заменяш с една задна и слагаш патерица на задно колело и така до най близкия сервиз
за Е39 наистина няма фабрични патерици
има Е39 без резервна гума
но за тях няма да говорим тук
ЕТ то става и тази патерица се събира само на задните колела
не знам кой луд би тръгнал да сложи на предницата си гума 125 при наличието на 235 или 245 от другата страна

ако се спука предна заменяш с една задна и слагаш патерица на задно колело и така до най близкия сервиз
за Е39 наистина няма фабрични патерици
има Е39 без резервна гума

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2