Инсталация безжичен телефон Siemens Bit II

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Инсталация безжичен телефон Siemens Bit II

Мнение от meha » 27 Юни 2012, 13:55

Нормален усилвател,чисто черна кутия,без DSP (за момента :mhihi: )
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 27 Юни 2012, 14:24

Значи бял/зелен кабел не се използва в твоя случай, връзваш само муте-то, бял/кафяв - пин 4 на BM24, но нали каза, че имаш цялата инсталация, тези белите букси разпределят кабелите на където трябва, закачаш и всичко трябва да е ОК.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 27 Юни 2012, 15:02

Retrofit написа:но нали каза, че имаш цялата инсталация, тези белите букси разпределят кабелите на където трябва, закачаш и всичко трябва да е ОК.

нямам другата бяла букса,оставих му я на колегата,за да може да си продаде усилвателя с инсталацията! И така имам само едната бяла букса от която трябва да разпределя кабелите

Но пък мисля,че ще стане по този метод на връзване,защото колата донор,беше с CD+голям борд,а буксата на CD-то,по принцип е 1:1 с буксата на радио модул BM24 (което незнам дали ми помага изобщо :oops: )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 15 Юли 2012, 19:03

Малко развитие по темата... (с извинение за лошото качество на снимките)

Свръзах лилаво/белия ....когато извадих буксата от радио модула на пин 4 имаше бял/кафяв (mute) както и в самата инсталация на навигацията,свързах го и него! Остана ми за свържа само двата кабела за говорителите,а именно черен/бял и черен/кафяв!
В самия кабелен сноп на навигацията,има свързани в едно като капсулка 3 черно/кафяви и 3 черно/бели кабела....
Изображение

Тъй като навигацията ми е допълнително слагана,лично съм я свалил от донора,без да срежа нито едно кабелче и букса....но не помня дали колата имаше телефон.....,но със сигурност нямаше усилвател какъвто имам аз!

Възможно ли е тези 3 х 3 кабела да са точно за звука(говорителите) на телефона :confused:
Другото което ми направи впечатление е,че на междинната бяла букса на навито,имаше също черен/бял кабел (като този за звука),но имаше и същия само,че по дебел,пиновете им бяха един до друг :confused:

На буксата на радио модула,на пин 10 имам свързан кабел черно/бял !

При поставяне на SIM карта под телефонната слушалка и включване на телефона,диода на навито започва да мига червено,на монитора се появява един кръг с цифри и иска пин код?Въвеждам пин кода,на съответната карта,но не иска да го приеме(картата е на VIVACOM) или поне нищо не се случва :confused: Когато работи радио или CD ,и избера телефон от монитора,дори без поставена SIM карта ,ми изписва опция за спешно набиране 112......когато го натисна,веднага ми спира звука на радиото или CD ,което ме навежда на мисълта ,че MUTE-to работи коректно!
На телефонната слушалка изписва постоянно ,че търси "басата" ,но индикира,че зарежда батериите на телефона!

Оттук въпросите са ми следните,като до момента от всичко което трябва да се върже,НЕ СЪМ вързал следното поради липса на време,а то е (да завинтя кабела на антената отвътре на стъклото ,дали е възможно затова да не се свързва с оператор?
Не съм вързал и антената на телефона под подлакътника,чрез която предава на принципа на блутуут май!
И двата кабели за говорителите,не намерих просто говорителче да тествам!
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 16 Юли 2012, 7:40

На снимката има оградено в червено един бутон : "I - 0" ,включен ли ти е на " I " ?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 13 Авг 2012, 17:37

Taка.....

Свързах и антената на задното стъкло и всичко си дойде на мястото,диода спря да мига червено,прие ми ПИН кода,дори ми излязоха всички контакти от телефона на монитора,проведох и един разговор,в който ме чуват перфектно,само че аз не чувам :mhihi: ,при свързване на черно/белия и кафяво/белия с някаква колонка, "идва" и звука от отсрещния телефон(всичко си идва на мястото)
Обаче поради наличието ми на БМ24,не се сещам как да ги вържа тези 2 кабела за да се чува направо през оригиналните говорители?

Главния проблем в момента ми остава,че слушалката така и не може да се свърже с базата и постоянно я "търси" ,и батериите на телефона не се зареждат :roll: :roll: :roll:

И защо жълтия диод на монитора на свети постоянно,като разпознае картата....,набирам светва зеления и провеждам разговор,ама жълт не светва постоянно

И пак да попитам-кабела бял/зелен (tel on ) сигурно ли е,че не се връзва? Каква всъщност е неговата функция?

Никой ли няма идея :dunno: :dunno: :dunno:
Изображение

Предишна

Назад към E39