Лапма за Airbags свети

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от marionne » 18 Мар 2006, 11:24

не ме стряскаи така как да ги няма нали бях на дигностика и исчистиха грешката а аербезите са 6 броя не е един и два двата са отпред два има горе вьв колонките страничните и два броя на вратите и не са отваряни никога
човек е толкова голям колкото са големи мечтите му

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 18 Мар 2006, 17:14

marionne написа:преди 2 седмици ми светеше лампата на аербека постоянно и го заведох в сервиз вьв които исчистиха грешката на компютьра и се оправи но....
В кой сервиз!
Официалният ли беше?
Май не?!?!
Ако, не.... пак ти казвам иди в официялен сервиз и виж дали изобщо го има патрона на еърбега (както и колегата преди мен ти подсказа)?!

Потребител
Аватар

Мнение от marionne » 18 Мар 2006, 19:27

Понеделник отивам в дарокар да видя каква е работата
Без да са отваряни аербеците може ли да го няма патрона тва немога да го разбера и кьде стои този патрон
човек е толкова голям колкото са големи мечтите му

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 18 Мар 2006, 20:56

marionne написа:Понеделник отивам в дарокар да видя каква е работата
Без да са отваряни аербеците може ли да го няма патрона тва немога да го разбера и кьде стои този патрон
Иди в Дару и те ще ти обяснят всичко.... Сега можем само да гадаем! ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kido » 23 Мар 2006, 13:04

Здравеите,

Някои има ли представа къде има официален сервиз на БМВ във Варна?

Потребител
Аватар

SENSOR MAT F CO-DRIVER'S SEAT IDENTIF.

Мнение от EBOR » 23 Мар 2006, 14:59

И аз имам същия проблем с airbag. В моя случай са 4. Два пъти ми изчистиха грешката в Дару Кар, но пак се появява след няколко месеца. Казват във форумите в интернет, че в повечето случай е проблем сензора под дясната предна седалка. Той определя дали да се отвори airbag-a от дясно в случай, че на седалката има пътник.
Чувал съм, че някой практикуват да се дава на късо, но ето едно решение с един диод, кондензатор и резистор, което опитва да симулира сензора:
http://www.autopower.se/galleri/frilans ... efault.asp
Не съм го опитал още.
Иначе сензора може да откриете като издърпате максимално предната дясна седалка напред и нагоре и погледнете с огледало под нея.
Ако не можете да разгледате снимките или е нужно повече описание ще опитам да дам по-подробна информация.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMan » 23 Мар 2006, 21:58

Това е много хитро, но само лъжеш компютъра. По-добре е да се ремонтира по някакъв начин тази "платка", за да работи както трябва.

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Re: SENSOR MAT F CO-DRIVER'S SEAT IDENTIF.

Мнение от gazzzar » 27 Мар 2006, 15:06

EBOR написа:И аз имам същия проблем с airbag. В моя случай са 4. Два пъти ми изчистиха грешката в Дару Кар, но пак се появява след няколко месеца. Казват във форумите в интернет, че в повечето случай е проблем сензора под дясната предна седалка. Той определя дали да се отвори airbag-a от дясно в случай, че на седалката има пътник.
Чувал съм, че някой практикуват да се дава на късо, но ето едно решение с един диод, кондензатор и резистор, което опитва да симулира сензора:
http://www.autopower.se/galleri/frilans ... efault.asp
Не съм го опитал още.
Иначе сензора може да откриете като издърпате максимално предната дясна седалка напред и нагоре и погледнете с огледало под нея.
Ако не можете да разгледате снимките или е нужно повече описание ще опитам да дам по-подробна информация.

Tова е много добър варинат, защото сензора + смяната му, която може да стане само в Дару или Камор е близо 400 лв :( Дали го няма тоя трик описан и на английски.... :!: :?:
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FASH1ON » 27 Мар 2006, 19:25

Kido написа:Здравеите,

Някои има ли представа къде има официален сервиз на БМВ във Варна?

Ееее Kido, преди имаше един АЛБИОН ама вече незнам. Емо със 7-та "em730iA" ми препоръча ОАЗИС срещу МЕТРО били много кадърни. Питай него той ще ти каже кой е шефа и кого да търсиш.... УСПЕХ

Потребител
Аватар

Re: SENSOR MAT F CO-DRIVER'S SEAT IDENTIF.

Мнение от EBOR » 28 Мар 2006, 11:18

Tова е много добър варинат, защото сензора + смяната му, която може да стане само в Дару или Камор е близо 400 лв :( Дали го няма тоя трик описан и на английски.... :!: :?:

Има ето тук, ако това може да се нарече английски :)
http://tech.bentleypublishers.com/servl ... senger.doc
Автора го е пуснал през някакъв автоматичен превод.
Но и без превод мисля, че е лесно:
Вместо датчика се свързват паралелно диод - 1N4002, кондензатор 100pF и резистор 56К
Катода на диода (маркиран с пръстен) влиза в синия кабел.
След това се изчиства грешката на компютъра.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kido » 28 Мар 2006, 11:46

Добър вариант. Само някои знае ли дали трябва да се маха седалката за да се достигне до сенсора или може и да не се маха?

Мерси

Потребител
Аватар

Мнение от EBOR » 28 Мар 2006, 12:23

Kido написа:Добър вариант. Само някои знае ли дали трябва да се маха седалката за да се достигне до сенсора или може и да не се маха?

Мерси

Сензора може да откриете като издърпате максимално предната дясна седалка напред и нагоре и погледнете с огледало под нея. Лесно се откача куплунга. Не е нужно да се демонтира седалката. Ето как изглежда:
http://www.autopower.se/galleri/hassos_ ... 1009_6.jpg

Ето и по-подробна дискусия по въпроса:
http://tech.bentleypublishers.com/threa ... 0&tstart=0

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kido » 28 Мар 2006, 15:53

Мерси. Утре се уговорих с един електричар да взема да го сложи и ще пиша какво е станало.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 29 Мар 2006, 10:19

Лампа на ЕЪРБЕГА вече НЕ свети :winky: 8) Тая щуротийка проработи чудесно. Наистина обаче се изисква изтриване на грешката от компютъра на ЕЪРБЕГА, тъй като се води система за сигурност и освен, че е записана в паметта самата грешка си остава да свети на таблото лампата. След изчистване на грешката (не в БМВ сервиз) лампата изгасна и сега всичко е ОК.
Лесна е за слагане тази бъзикня. В задния край на пасажерската седалка отдолу има букса - пада се леко вляво. Натиска се щипката, вади се буксата, реже се с резачки на 3-4 праста от самата букса кабелчето и се слага лустър клемата, както е показано на снимката, а именно синият проводник да е откъм маркираната страна на диода. Оставащият кабел под седалката не е необходимо да се изолира, защото той е на практика към платката, която е вътре в седалката и тя остава без, каквото и да било захранване дефакто. :lalala:
Успех на всички с този дерт! :bgflag:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kido » 29 Мар 2006, 15:38

Да успех и при мен. Взеха ми 10лв за да ми го направят и съм готов :) Мерси на всички за информацията.

ПредишнаСледваща

Назад към E39