турбо много свири?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: турбо много свири?

Мнение от vladobate » 12 Май 2012, 13:25

cls6666 написа:хубаво е да се провери геометрията ,евентуално да се почисти.....мое мнение геометрията на турбината започва да задържа,с времето се натрупват сажди и дори понякога блокира в едно положение,движи се по трудно ,хода и намалява,колата става по тромава и,или се чува един специфичен звук

Съвсем правилно :yes: . На турбо с с променлива геометрия може би звуците са по-отчетливи още повече и като се има предвид по-ранното развъртане. Сваляне и почистване е една полезна процедура дори да се прави в специализиран сервиз е добра инвестиция и по-добре рано отколкото после рециклажи . Има клипове в интернет как се прави почистване на подобна турбинка с променлива геометрия , за ориентация да се види че не е страшно , а и мисля добра профилактика . И все пак специалист би трябвало да се изкаже в допустимите граници ли са луфтовете или почистване на този етап е достатъчно . Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
Мечтае да кара: TVR SAGARIS

Мнение от G.D » 14 Май 2012, 0:19

мончета охххххх ,тъкмо разглобявях след работа ,и останових ,че 1-во тъмпона на двг е скъсан ама по точно е заял във гумата и за това не съм го осетил (вече смених другия) погледнах луфта на турбото..ммм не ,че знам колко трябва да е ама не е много направил съм видео ама си нямъм на представа как да го кача някък си ..2 тръбата на катълизатора точно един пръст след турбото е пукната ,около половината тръба ..3 и поради причината на бг майсторите не ми сложиха кората на двгт и закрепящия механизъм които предстъвлява метална планка със някъв гумен тъмпон,която планка се е чукала във катълизатора и имам дупка колкото да си бутна пръста :banghead: ..и 4 не съм сигорен ама мисля ,че нещо е заяло на клапъта дето ми отваря турбото(забравих как се казва :dunno: ) или самата клапа има нещо метално там незнам :?: направил съм някви снимки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от G.D » 14 Май 2012, 0:23

това са другите снимки,като гледам работата искъм не искъм ще свалям турбо :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 21 Юни 2012, 19:21

Това навтората снимка на предпоследния пост трябва да е така и не е клапа а таз металната цилиндрична част преобразува подналягане във механично праволинейно-постъпателно движение и ти завърта едни крилца вътре в топлата част на турбината , с една дума е част от управлението на променливата геометрия която е една от причините тези турбини да са малко по-шумни в смисъл издават звуци в ниските и другото по-важно чрез таз променлива геометрия се разтоварва турбината демек няма клапан изпускателен . Затова е важно да се почиства редовно особено който е сложил чип саждите са в повечко и си трябва профилактика по-често иначе тез турбини раждат ама как си трябва нищо не се запазва става мазало и то отведнъж поради блокиране на геометрията и невъзможност от разтоварване на скоростта на въртене във топлата част и преминаване във свръхобороти. Питайте фауветата там е като смяна на маслото (фърлянето на турбинка ) :mhihi: щот са тарикати и 90% от двг-тата им макар и дърти са все с променливи геометрии.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от G.D » 22 Юни 2012, 22:31

Това навтората снимка на предпоследния пост трябва да е така и не е клапа а таз металната цилиндрична част преобразува подналягане във механично праволинейно-постъпателно движение и ти завърта едни крилца вътре в топлата част на турбината
въпросът беше дали това малкото нещо там е част от клапата .тъй като свалих турбото забелязах ,че това е всъщност част от счупената копла на самия вал (точно кадето се захваща за лопатките ) та ж последствие свалих турбото и го почистих.То беше в много добро състояние нямаше почти нагар ,ама почистих каквото имаше.не съм качил снимки още.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от G.D » 22 Юни 2012, 22:34

и след почистването иглежда така

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от G.D » 22 Юни 2012, 22:37

е за първи път мисля,че си е много добре и работи най-очудващото :mhihi: а така изглежда ше трабата още малко и е трябвало да се откъса на-пълно :bowdown:

Предишна

Назад към E39