Прекалено ниски обороти. Как да ги вдигна ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bohcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
- Детайли за колата: ебати бавареца :)
Re: Прекалено ниски обороти. Как да ги вдигна ?
LANDIRENZO после ще напиша точния модел.
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Малко късно давам информация но ... обстоятелствата около мен ме оставиха без компютър известно време.
Модела неможах да го разбера за това съм снимал гаранционната карта ако вие се ориентирате .... ако не здраве да е снимал съм я и на колата.
Та из онези дни си чоплех по фаровете и се загледах в една гумена капачка на изпарителя. Махнах я и отдоло болтче за регулиране , запалих колата и започнах да ръчкам оказва се , че регулира нещо но какво уви така и не разбрах. След извесно време ръчкане нормализирах работата на двигателя на газ и спря да тресе и по което разбрах , че съм качил поне малко оборотите стрелката на оборотомера обаче не се качи или се е качила много малко. За сега уж е както трябва не гасне но това само с дневно каране на малки разстояния не съм сигурен дали съм изчистил проблема.
Въпреки това отново забиването и трудното палене си го има
.
Отново ви призовавам ако знаете как се регулира или може да се въздейства на въпросната уредба да споделите.
п.п. Ети линк със снимките.
http://www.snimka.bg/?album;aid=678491
Модела неможах да го разбера за това съм снимал гаранционната карта ако вие се ориентирате .... ако не здраве да е снимал съм я и на колата.
Та из онези дни си чоплех по фаровете и се загледах в една гумена капачка на изпарителя. Махнах я и отдоло болтче за регулиране , запалих колата и започнах да ръчкам оказва се , че регулира нещо но какво уви така и не разбрах. След извесно време ръчкане нормализирах работата на двигателя на газ и спря да тресе и по което разбрах , че съм качил поне малко оборотите стрелката на оборотомера обаче не се качи или се е качила много малко. За сега уж е както трябва не гасне но това само с дневно каране на малки разстояния не съм сигурен дали съм изчистил проблема.
Въпреки това отново забиването и трудното палене си го има

Отново ви призовавам ако знаете как се регулира или може да се въздейства на въпросната уредба да споделите.
- ceco2311
- Потребител
-
- Кара: е39 2000 ванос 09.98година
колега ако така ми поставят газова уредба направо ще бегам от там и 1 лев нема да дам за тая уредба това е подигравка с колата
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
bohcho написа: Отново ви призовавам ако знаете как се регулира или може да се въздейства на въпросната уредба да споделите.
Колега, това е бащата на всички газови инжекциони. Такива съм виждал само на коли внесени от Италия, като газовите инжекциони са монитрани 97-99г.
Това отгоре са стъпкови моторчета, които отварят и пускат газ към всеки цилиндър. Едно да не работи като хората и ще има претрисане, губене на обороти и още бог знае какво.
Аз лично не знам, дали в БГ има някой, който може да ти регулира такава антика

- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99' Е39 520i M52B20TU
Когато преди няколко седмици търсех Е39-ка на Горубляне (Ебаси грубата грешка, знам!), попаднах на една такава... Колата беше от немско (което се доказваше и от нетипичната корозия), но имаше точно тая бесна система на ГИ-то, същия изглед, същата марка. Когато я закарах на комп. диагностика, се оказа, че компа е фул с грешки, които трупа докато системата бичи на газ. В сервиза ме посъветваха да търся кола без газ и после аз да си сложа, за да си ползвам гаранцията и да имам нещо по-съвременно за система.
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Да колеги , газовата е много стара на диагностиката която намерих показа , че е слагана 2001 година. Взех колата изгодно с тази газова уредба така или иначе всички ме съветват да я сменя. Идеята все пак е да не инвестирам сериозна сума а да пробвам да оправя тази и да ви кажа май за сега успях с оборотите но въпреки всичко колата пали трудно като е вървяла на газ и като я изгася и тръгна да паля сед час примерно. 

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
bohcho написа:... но въпреки всичко колата пали трудно като е вървяла на газ и като я изгася и тръгна да паля сед час примерно.
Възможна причина може да е, че след като я загасиш изпуска газ в колектора и след като се опиташ да палиш след известно време се дави. Аз имах такъв проблем миналото лято. Мембраната на изпарителя се беше спукала и изпускаше газта, която е в него след като загася колата. Не много газ, но достатъчно да я задави и да не запали от първия път. След смяна на въпросната мембрана за 10 лв. работата заспа.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колега не си съсипвай колата с щуротии от 1001 нощ. Иди на читав газаджия да ти настрои оборотите на газ през компа на ГИ .
Ръчкал си болта за регулиране налягането на газта в изпарителя.Правилно са ти казали че е много стар модел и е по добре да се смени но все пак се консултирай със сервиз на марката ..може да направят нущо.
Ръчкал си болта за регулиране налягането на газта в изпарителя.Правилно са ти казали че е много стар модел и е по добре да се смени но все пак се консултирай със сервиз на марката ..може да направят нущо.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Колеги намерих още нещо смущаващо за газовата ми уредба. На снимките където са маркучите от които мивава водата намерих още един вход/ щуцер , който като загася колата започва да изпуска газ и замръзва изпарителя. Понатегнах го и като чели паленето се подобри но все още изпуска само като изгася колата. Така ли трябва да е или да търся начин да го изолирам това ?
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2