датчик колянов вал
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Re: датчик колянов вал
BRAAT, абе изолацията на тези кабели явно е с период на полуразпад 2 години или 20000 км.. Дали не ги произвеждат съобразно новите EU директиви - за биологично разградимите пластмасови отпадъци?
Идеално си ги направил. Ако има оголено, така че да се вижда проводникът, намазвай го и със силикон -- за да импрегнира проводника и да не попива вода в него, от която проводникът може да изгние.
Не е нужно чак да ги усукваш, но може да има полза механично - защото усуканото ще е и по-гъвкаво. Обаче когато се доразпадне "еко"-изолацията, усуканото ще окъси още по-лесно. По-скоро гледай да вземеш мерки кабелът да не се прегъва под остри ъгли и ако може да не виси свободно, да не се клати и трие в нещо, да не опира в двигателя и т.н.
Идеално си ги направил. Ако има оголено, така че да се вижда проводникът, намазвай го и със силикон -- за да импрегнира проводника и да не попива вода в него, от която проводникът може да изгние.
Не е нужно чак да ги усукваш, но може да има полза механично - защото усуканото ще е и по-гъвкаво. Обаче когато се доразпадне "еко"-изолацията, усуканото ще окъси още по-лесно. По-скоро гледай да вземеш мерки кабелът да не се прегъва под остри ъгли и ако може да не виси свободно, да не се клати и трие в нещо, да не опира в двигателя и т.н.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
възможно ли е да дефектира от време на време? забелязвам моето М52 ,че понякога пали много странно.. като от половин завъртане на ключа, друг път пали ок, след това някак запалва по късно след като вече съм въртял и да кажем отпускам ключа за да опитам пак, но някак захапва и заплава мотора
през останалото време е като часовник и пали веднага..
има и газов инжекцион колата ако има значение това. преди когато я карах на бензин не го е правила това

има и газов инжекцион колата ако има значение това. преди когато я карах на бензин не го е правила това
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Последното едва ли е от датчика. Да не би в колекторите да остава някакъв газ от газовия инжекцион, и да дави двигателя при първоначален старт?
edit:А сега се сетих, покрай един друг колега -- да не би при престой да се оттича бензинът от рейката и горивопровода обратно в резервоара? - лошо уплътнение на бензиновата помпа, или проблем с клапанчето й.
edit:А сега се сетих, покрай един друг колега -- да не би при престой да се оттича бензинът от рейката и горивопровода обратно в резервоара? - лошо уплътнение на бензиновата помпа, или проблем с клапанчето й.
Последна промяна dreadx на 11 Апр 2016, 0:42, променена общо 1 път
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Като взех колата преди 4 год. шибания датчик си беше за смяна, взех оригинален Сименс мисля беше и струваше с одстъпка някъде към 110 лв. от тогава няма грижа, с мейлета и рзни други не се занимаваите че после ще ги връщате, знам от опит с други колеги. Единственото което направих аз е: преди да го монтирам го бандажирх на местата на който минава покрай мотора
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Аз,вече над 4 години с нов Hella по спомен (трябва да разровя) купен от колега от форума,нямам никакви проблеми.Иначе за проблема на колегата Ares,аз също не мисля,че е свързан с датчика...моя съвет е пробвай да смениш газстанцията,имал съм проблеми при влажно,облачно време с кофти газ и студен старт,след напълване от друга газстанция симптомите подобни на твоите изчезнаха.Не казвам,че това е проблема,по скоро като идея.
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2