Налягане на маслото при 530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Налягане на маслото при 530д
Колега аз мисля че производителите са решили маслената система да се проверява като се мери налягане и че щом има нужното налягане ще има мазане навсякъде освен ако няма запушване. Турбината е изчислена какво налягане да влиза и че ще е достатъчно да я маже, изчислено е и как да се оттича маслото и да се връща в картера. За първи път чувам да се мери дебит на маслена магистрала. Това да не е водна помпа? 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Еми като отвориш един турбокомпресор 150-200к да видиш каква гняз се събира от коксуването на маслото в лагерното тяло ще си промениш мнението за това кой какво е изчислил.А до тогава всеки да кара както намери за добре не давам готови рецепти на никой нито се опитвам да променям нещо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ами моя като го отворих на 240 хил си беше добре,нямаше боклуци каквито описваш
А и при колегата след като си я отремонтира и няма гняз вътре какъв дебит да мери, вътре няма нищо, рециклираната е и чиста вътре. За него е важно само да има достатъчно налягане на маслото за да стига до турбината и той за това пита колко трябва да е налягането.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Еми така де.Нали са му казали в сервиза какво е положението.То и аз по назад написах че си има сервизи за тея работи.Въпроса за дебита беше че някой попита как се мери и затова.Това налягане на маслото което дава колегата си е о.к. за турбото.По важно е налягането което дава самото турбо.С манометъра който се е купил лесно може да измери буста.Закача го на смукателния колектор и с едно дълго маркуче манометъра в купето в движение може да си го провери дали е нормален.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- meti_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Налягането при входящия маслен маркуч на турбото е 1.3-1.4 бара при загрят мотор.Питането ми е достатъчно ли е това налягане,че да не се счупи и вече рециклирания турбо компресор!
След диагностиката от сервиза в който ремонтираха турбото ми казаха,че няма за какво да се притеснявам и че турбото не е оставало без масло,а просто е на 300 000км и му е дошло времето!
Аз лично мое успокоение правя замерванията и за това питам какво трябва да е налягането на маслото в турбото:)
След диагностиката от сервиза в който ремонтираха турбото ми казаха,че няма за какво да се притеснявам и че турбото не е оставало без масло,а просто е на 300 000км и му е дошло времето!
Аз лично мое успокоение правя замерванията и за това питам какво трябва да е налягането на маслото в турбото:)
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Jordana написа:Еми така де.Нали са му казали в сервиза какво е положението.То и аз по назад написах че си има сервизи за тея работи.Въпроса за дебита беше че някой попита как се мери и затова.Това налягане на маслото което дава колегата си е о.к. за турбото.По важно е налягането което дава самото турбо.С манометъра който се е купил лесно може да измери буста.Закача го на смукателния колектор и с едно дълго маркуче манометъра в купето в движение може да си го провери дали е нормален.
последно, за какво говорим??? за налягане на масло или за буст

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
sadex5 написа:Е нали има дебитомер![]()
Да са знаели, да сложат и един на турбото....Интересно ми е някой досега дали е измерил дебита на маслото
![]()
В спортните коли даже има ограничител на налягането на маслото....Ама това са подробности, важно е дебит да има
във всяка кола има такъв, дори и в лада....най често се прояваява като съчма в маслената помпа натегната от пружина, отваряща се над определено налягане....иначе гърми масления филтър....или другото най слабо място което си намери

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2