Налягане на маслото при 530д

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Налягане на маслото при 530д

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Яну 2012, 13:18

Колега аз мисля че производителите са решили маслената система да се проверява като се мери налягане и че щом има нужното налягане ще има мазане навсякъде освен ако няма запушване. Турбината е изчислена какво налягане да влиза и че ще е достатъчно да я маже, изчислено е и как да се оттича маслото и да се връща в картера. За първи път чувам да се мери дебит на маслена магистрала. Това да не е водна помпа? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Яну 2012, 14:02

Еми като отвориш един турбокомпресор 150-200к да видиш каква гняз се събира от коксуването на маслото в лагерното тяло ще си промениш мнението за това кой какво е изчислил.А до тогава всеки да кара както намери за добре не давам готови рецепти на никой нито се опитвам да променям нещо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Яну 2012, 17:32

Ами моя като го отворих на 240 хил си беше добре,нямаше боклуци каквито описваш ;) А и при колегата след като си я отремонтира и няма гняз вътре какъв дебит да мери, вътре няма нищо, рециклираната е и чиста вътре. За него е важно само да има достатъчно налягане на маслото за да стига до турбината и той за това пита колко трябва да е налягането.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Яну 2012, 18:17

Еми така де.Нали са му казали в сервиза какво е положението.То и аз по назад написах че си има сервизи за тея работи.Въпроса за дебита беше че някой попита как се мери и затова.Това налягане на маслото което дава колегата си е о.к. за турбото.По важно е налягането което дава самото турбо.С манометъра който се е купил лесно може да измери буста.Закача го на смукателния колектор и с едно дълго маркуче манометъра в купето в движение може да си го провери дали е нормален.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от meti_vd » 29 Яну 2012, 18:23

Налягането при входящия маслен маркуч на турбото е 1.3-1.4 бара при загрят мотор.Питането ми е достатъчно ли е това налягане,че да не се счупи и вече рециклирания турбо компресор!
След диагностиката от сервиза в който ремонтираха турбото ми казаха,че няма за какво да се притеснявам и че турбото не е оставало без масло,а просто е на 300 000км и му е дошло времето!
Аз лично мое успокоение правя замерванията и за това питам какво трябва да е налягането на маслото в турбото:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 29 Яну 2012, 21:11

Jordana написа:Еми така де.Нали са му казали в сервиза какво е положението.То и аз по назад написах че си има сервизи за тея работи.Въпроса за дебита беше че някой попита как се мери и затова.Това налягане на маслото което дава колегата си е о.к. за турбото.По важно е налягането което дава самото турбо.С манометъра който се е купил лесно може да измери буста.Закача го на смукателния колектор и с едно дълго маркуче манометъра в купето в движение може да си го провери дали е нормален.

последно, за какво говорим??? за налягане на масло или за буст :dunno:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 21 Фев 2012, 17:19

sadex5 написа:Е нали има дебитомер :lol: :lol: Да са знаели, да сложат и един на турбото....Интересно ми е някой досега дали е измерил дебита на маслото :lol:
В спортните коли даже има ограничител на налягането на маслото....Ама това са подробности, важно е дебит да има :clap:

във всяка кола има такъв, дори и в лада....най често се прояваява като съчма в маслената помпа натегната от пружина, отваряща се над определено налягане....иначе гърми масления филтър....или другото най слабо място което си намери ;)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Предишна

Назад към E39