540i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: 540i
BoBoGTO написа:Вече поръчах това: http://www.ebay.com/itm/140586789402?
а трябваше това http://www.ebay.com/itm/BMW-USB-OBD-Dia ... 4cf9b475a7

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Виждам си в Чикаго, мога да ти дам координати на едно момче, което е факира на БМВ, Порше, Ауди. Масло иди си вземи от http://www.motorwerksbmwbarrington.com/index.htm гарантирано !!!!!!!!!! В американските бутилки със снимка на мотора отпред, лесно ще се ориентираш. Ако имаш регистрация в сайта, даже доставката ти е без пари.
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
За OBD-то, това беше препоръчано в bimmerfest, това взех. Ако това не ми свърши работа, ще взема и другото.
Днес събрах още симптоми около гасненето. Днес на светофар се наложи рязко да спра. Не изгасна. Изпищя и за 2-3 секунди изписа "STOP OIL PRESSURE" и си изчезна. Като я паркирах тая вечер връткам на R, пускам спирачката, 1-2 секунди нищо, през това време оборотите падат и точно преди да стигнат нула и отново да загасне се вдигат и се изстрелва назад.
Днес събрах още симптоми около гасненето. Днес на светофар се наложи рязко да спра. Не изгасна. Изпищя и за 2-3 секунди изписа "STOP OIL PRESSURE" и си изчезна. Като я паркирах тая вечер връткам на R, пускам спирачката, 1-2 секунди нищо, през това време оборотите падат и точно преди да стигнат нула и отново да загасне се вдигат и се изстрелва назад.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Хммм... Почвай я с обслужването, че този Ойл Прешър може да е от старо масло или от нивото на маслото. Мой приятел си сложи на 530и Мобил 1 5w50 (внос от САЩ) и е супер доволен от работата на мотора. Горивният филтър също трябва да се смени, че не е ясно колко мили е изкарал и т.н. Това, че не е реагирала на задната може да е от клатенето на оборотите на мотора (по-добрият вариант), а другият е да има нещо дерт с кутията, от което пък следва първо да се направи обслужване на кутията (почистване на картера, смяна на филтър и ново масълце) и тогава да се види какво ще се получи. Защо не се чуеш с човека на sadex5, ако може да помогне...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
Обадих с в Барингтън. Между другото руснака от който я взех, я е взел от този дилър.
А от там ми казаха, че на трансмисията маслото не се сменя. Било lifetime и няма нужда от смяна.
Поръчах и минерално масло 15-40. Това ми казаха, че трябва да сложа. Нещо специфично при смяната на маслото на този двигател?
А от там ми казаха, че на трансмисията маслото не се сменя. Било lifetime и няма нужда от смяна.
Поръчах и минерално масло 15-40. Това ми казаха, че трябва да сложа. Нещо специфично при смяната на маслото на този двигател?
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
BoBoGTO написа:Обадих с в Барингтън. Между другото руснака от който я взех, я е взел от този дилър.
Ама ти си много интересен бе мой,питаш тука кво да правиш а после си правиш квото си знаеш.Поне от учтивост към хората каито те съветват ,не пиши кво масло си сложил,щото то и с м10д пак ще варви ама дали ще му е хубаво на мотора а?
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
Много ясно, че ще правя каквото си знам. Нали аз ще се бия с тея камъни после. Моля за съвети, дали и кой точно ще взема на в предвид е мое решение.
Посъветваха ме да се свържа с определен сервиз, това и направих. Това, което те ме посъветваха, това и направих. Увериха ме, че няма да имам проблеми с паленето зимата, но аз ще искам да ми го гарантират това. Пак не виждам от какво си недоволен.., мой...
Вместо да се заяждате, не може ли просто да кажете, защо това масло е неподходящо и защо от дилър са ми казали това. Евалата за конструктивно натрупаните ви мнения.
Посъветваха ме да се свържа с определен сервиз, това и направих. Това, което те ме посъветваха, това и направих. Увериха ме, че няма да имам проблеми с паленето зимата, но аз ще искам да ми го гарантират това. Пак не виждам от какво си недоволен.., мой...
Вместо да се заяждате, не може ли просто да кажете, защо това масло е неподходящо и защо от дилър са ми казали това. Евалата за конструктивно натрупаните ви мнения.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
BoBoGTO написа:Много ясно, че ще правя каквото си знам. Нали аз ще се бия с тея камъни после. Моля за съвети, дали и кой точно ще взема на в предвид е мое решение.
аз не коментирам просто моят мотор е по прост и ненатоварен от твоя и се учудих че са ти препоръчали минерално ,аз за следващата смяна мисля да слагам 5w40,но това е офтопик,моя съвет е да сложиш полусинтетика 10W40 ,10W50
за да има смисъл темата ,а иначе и аз си пра'я квото искам и прецеждам мненията и не съм се подвеждал

- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
BoBoGTO написа:Много ясно, че ще правя каквото си знам. Нали аз ще се бия с тея камъни после. Моля за съвети, дали и кой точно ще взема на в предвид е мое решение.
Не се заяждам колега,просто се дразня на това че,питаш хората кво да правиш,а после казваш ,че нищо от това което са те посъветвали не си направил.Поразгледай малко теми за автоматични котий ,и ще разбереш ,че не винаги каквото ти казват от сервиза е най-правилното,такова понятие "вечно" няма.И моля да не ми дириш сметка за мненията,ако си забелязал има хора които пишат в абсоютно всяка тема,аз несам от тях.
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Пич като те гледам къв си "разбирач" и "ще си праа кот си искам" що изобщо питаш и пускаш теми ?
Ти ненормален ли си ( да не използвам по вулгарна дума ) да слагаш 15в40 на тоя двигател ?
Ти изобщо имаш ли си на представа какво представлява двигател и че всеки си има изисквания ?
Както ти не ядеш говна така и двигателя не ги ( визирам маслото ).
За тая кола по КАТАЛОГ !!! се дава 0в30/40 или 5в30/40 или и ти като типичен българин си по на ясно с всичко и тва кво са написали немски "малоумни" инженере не е вярно и ти знаеш по-добре от тях.
После сменял колите като клечки за зъби и нямало хубави ... еми добре че си в US та барем не можеш сбъркаш кво гориво да сипеш на колата та поне от това е защитена.
Вземи си смъкни manual-а за e39 и виж какво що и как.
Ти ненормален ли си ( да не използвам по вулгарна дума ) да слагаш 15в40 на тоя двигател ?
Ти изобщо имаш ли си на представа какво представлява двигател и че всеки си има изисквания ?
Както ти не ядеш говна така и двигателя не ги ( визирам маслото ).
За тая кола по КАТАЛОГ !!! се дава 0в30/40 или 5в30/40 или и ти като типичен българин си по на ясно с всичко и тва кво са написали немски "малоумни" инженере не е вярно и ти знаеш по-добре от тях.
После сменял колите като клечки за зъби и нямало хубави ... еми добре че си в US та барем не можеш сбъркаш кво гориво да сипеш на колата та поне от това е защитена.
Вземи си смъкни manual-а за e39 и виж какво що и как.
- sadex5
- ентусиаст
-
Колеги, стига бе
Изядохте го човека за това масло. Точно в мануала е записано това за стария мотор които е без вануса . Има се предвид когато колата се използва в средните щати и зимата не пада под 50 Фаренхайт.
Момчето е проверил в дилъра и така са му казали, което си е абсолютна истина. Моята кола като я купих си имаше етикетче че е с 15 В 40 също.
Странно но е така, предвид суровата зима.....По новите след 99 година минават на 10 В...
В Калифорнията ползват даже 20W50 целогодишно...

Момчето е проверил в дилъра и така са му казали, което си е абсолютна истина. Моята кола като я купих си имаше етикетче че е с 15 В 40 също.
Странно но е така, предвид суровата зима.....По новите след 99 година минават на 10 В...
В Калифорнията ползват даже 20W50 целогодишно...
Последна промяна sadex5 на 26 Ное 2011, 22:56, променена общо 1 път
- sadex5
- ентусиаст
-
Колега така е знам. Аз на баща ми на Ладата даже 10 W не бих сложил..Странно е наистина, но е така, БМВ дилърите препоръчват такова, синтетично. Когато наскоро бях на един курс, хората казаха следното, при по високи температури на двигателя, това масло има по добри мазилни качества, и при по високо натоварване смазва по добре. Кой го е проверил не знам, но е така. Мързи ме да сляза да ти ударя една снимка на стикера ми за маслото
А и друго да ти кажа, чувал ли си смяна да се прави на 6000 км ? Е те така казват....

А и друго да ти кажа, чувал ли си смяна да се прави на 6000 км ? Е те така казват....
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3