Двигателя леко притриса на 530d?!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Двигателя леко притриса на 530d?!?
Имах същия проблем и се оказа разлепен датчик в комън рейла. На диагностики не можеха да го хванат. Колата чак гаснеше от притрисане. Сменях разпръсквачи на дюзи, гарнитура на глава и какво ли още не и никакъв ефект. След като оправиха въпросния датчик, колата се оправи. Намери някой който разибира от комън рейли.
- alexgrup
- Потребител
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: only BMW
колеги и аз имах такъв проблем,с тресене на колата и теч от нафта,но смених гумичките на помпата които са 24лева и сега нямам вече никакъв проблем.за коман рейл не знам но за гнп това минава
BMW FOREVER
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d 2000г.
alexgrup написа:колеги и аз имах такъв проблем,с тресене на колата и теч от нафта,но смених гумичките на помпата които са 24лева и сега нямам вече никакъв проблем.за коман рейл не знам но за гнп това минава
Дано да е това и аз да мина толкова тънко! А кой ти регулира след това помпата, защото това трябва да е хубаво направено?

Все си мисля , че говорите за ТДС пък гледам за комън рейл е пусната темата то тя помпата не прави ли само налягане в рейла за каква настройка иде реч , нито и трябва аванс нит милиграми. Или не е тъй .
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Ами така ми каза един майстор с който говорих да ми оправи помпата, като си взема ремонтния комплект, ако не е така ми кажете, защото може само да си придава тежест.. 

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Човек, почти на 100% съм сигурен че не са дюзи, защото съм ги сменил(и 6-те) преди 4-5хил. километра. Каквато и нафта да съм сипвал, няма как да се запушат за толкова кратък период... нафтовата помпа мисля, че е.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
chehut написа:Ами така ми каза един майстор с който говорих да ми оправи помпата, като си взема ремонтния комплект, ако не е така ми кажете, защото може само да си придава тежест..
Тоа ремонтния комплект е за ГНП.... ти си комън рейл имаш подкачваща и високо налягане образно казано помпи....
Незнам тоя майстор , отиди при някой който разбира малко повече.... - има доста хора от форума така че огледай се кой е на близо до теб и така.. Една качествена Диагностика и си ти

chehut написа:Човек, почти на 100% съм сигурен че не са дюзи, защото съм ги сменил(и 6-те) преди 4-5хил. километра. Каквато и нафта да съм сипвал, няма как да се запушат за толкова кратък период... нафтовата помпа мисля, че е.
Пич на 100% съм обеден, че са дюзи. Дори и бас мога да хвана с теб.

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Дюзите са от петица пак, но по-новите, който са след 2000г. слагани на колите. Кажете при кой да отида, при NAPSTAR ли при кой ли?!
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
Дюзите са от петица пак, но по-новите, който са след 2000г. слагани на колите. Кажете при кой да отида, при NAPSTAR ли при кой ли?! КОЛЕГА Я ПОЯСНИ КАК ОТ ПО НОВИТЕ ТВА НЕЩО НЕ МИ СТАВА ЯСНО
ДЮЗИ ОТ Е39 ИЛИ Е60 слагааш на твойта че дюзите са различни
да знаеш
ДЮЗИ ОТ Е39 ИЛИ Е60 слагааш на твойта че дюзите са различни

- miroalpina
- младши ентусиаст
-
на 525 и 530 дюзите също немат нищо общо
НЕ ЗАГРЕВАМ КАКВА ПРИСАДКА ПРАВИТЕ Я ПОЯСНИ

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
От е39, но след 2000г. в БМВ България ми обясниха,че по някакъвначин дюзите са по-нов модел. То няма как да се сложат от е60 на е39... 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Според мен е или датчика за налягането, или регулатора за високо налягане, или дюзите нещо не са пореда, или помпата за високо налягане не прави нужното налягане на празен ход, за нормалната работа на дюзите.
На празен ход помпата за високото трябва да ти дава поне 280-300 бара налягане, а за ниското ~4-3.5 бара.
На празен ход помпата за високото трябва да ти дава поне 280-300 бара налягане, а за ниското ~4-3.5 бара.
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
колега такова животно по нов вид дюзи нямаааааааааааааа дюзата си е една и съща
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3