БМВ 525 ТДС проблем
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: БМВ 525 ТДС проблем
На диагностика ми казаха че горивото си променя температурата и казаха че умната дюза е на път тоест скоро ще откаже ама после минах около 10000 км. още върви.
Щом е така не се притеснявай. Изчакай да се развали на дълъг път, пък тогава му мисли 

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
SELCUK написа:На диагностика ми казаха че горивото си променя температурата и казаха че умната дюза е на път тоест скоро ще откаже ама после минах около 10000 км. още върви.
аз ти казах тя или работи или не,според мен умната ти дюза е ок ,некоректни стойности в момента на впръскване може да имаш ,помпата местена ли е?...към мотора
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Оправи си въздуха в горивната система!Умната дюза ,ако не работи светва жълтата лампичка с пикаеща дюза и колата върви,но няма мощност! 

- anigalcheva
- Потребител
-
Здравейте и аз имам подобен проблем, студена пали и гасне веднага,а когато работи на място тресе. Смениха ми горивен филтър (беше много запушен) и се пооправи за малко, но пак започна да прави същото, праевиха ми центровка на ГНП преди няколко дни, тогава този проблем го нямаше, подгревните свещи също са ок, мисля,че помпата в резервоара работи (ако слуха не ме лъже), а умната дюза е проверена, включително и при диагностиката. Някой да има идеи къде би могъл да е проблема?
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Най-вероятно от тази центровка на помпата,сигурно е малко горивото-порцията.... да я закачат пак на диагностика и да я оправят
в скритите менюта на 4.1 какво показва топла (за отключване на скритите менюта в типс &трикс)
в скритите менюта на 4.1 какво показва топла (за отключване на скритите менюта в типс &трикс)
Моята като е студена работи около 5,6 секунди угасва и и мърдат оборотите кат загрее малко се оправя всичко.Помпата в резервоара преди 2 седмици я смених.
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 LCI
- Детайли за колата: 2011г, 143hp
Изобщо не се занимавай с друго, а намери правилня майстор да свали плочката (управлението на гнп) да го почисти внимателно (а не само да го измие цяло). Имах този проблем преди време и от майстори разбирачи набутах страшно много пари за всичко друго освен ГНП (вериги, маховик, дюза). ТДСа е як кораб но плочката е ужасно капризна особено като се покара на хубавите ни горива : )
Почистване на плочката + порция около 3,5-4 мг. Няма да е зле и да изтеглят със спринцовка и маркуче мизериите в самата помпа като се свали плочката.
Потърси колегата Se7en
Почистване на плочката + порция около 3,5-4 мг. Няма да е зле и да изтеглят със спринцовка и маркуче мизериите в самата помпа като се свали плочката.
Потърси колегата Se7en

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Не е задължително да е на 4мг.Може и на 5 да върви добре,всичко е относително.Обърни е към Пресиян Василев от форума,той е твоя човек!
- stanimircho1991
- Потребител
-
а какво представлява DDE-то защото на мен ми свети постоянно под индикатора за подгрев
колеги имам същият проблем като запаля варви си докато понижи оборотите си и има моменти в които гасне на място като я карам започва едно предърпване прекъсване може ли този проблем да е от помпата ходех на диагностика и нищо не ми казаха само предположениа че можело да е от нея минава също и въздух от това мисля че може пак да е кажете мерси предварително
bartana написа:колеги имам същият проблем като запаля варви си докато понижи оборотите си и има моменти в които гасне на място като я карам започва едно предърпване прекъсване може ли този проблем да е от помпата ходех на диагностика и нищо не ми казаха само предположениа че можело да е от нея минава също и въздух от това мисля че може пак да е кажете мерси предварително
Колега слагай по някой препинателен знак. Така е все едно като говориш да не си поемаш въздух

Докато имаш въздух в системата не си давай парите по диагностики и не обвинявай ГНП . Херметизирай си гориводоставната система . Така щом пали пък после виждаш въздух логично води до извода че цедката на помпата в резервоара може би се е затлачила и дърпа въздух као не може да дръпне достатчъно гориво. Огледай и за течове ( може да е само сълзене ) от дщзи , маркучлета и съединения ,смени горивен филтър ако не си го правил скоро .
На въпроса на по-предния пост отговора е : Digital Diesel Electronics (DDE). Това е компютъра който управлява различни електрически процеси по колата като една от най-важните функции е управлението на запалаването или общо казано разботата на двигателя. Честита нова година !

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
SELCUK написа:Тази сутрин забелязах че в маркуча след филтъра има въздух може ли от това да е.
От въздуха прекъсва колега!Оправи първо него,явно като се поохлади колата и някъде се свива ,я някой О пръстен,я някоя дифтунга.

Огледай горивоподаващите маркучи.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2