Отказа автомата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 628csi; Brabus Widestar GL

Re: Отказа автомата

Мнение от chris » 09 Яну 2012, 19:49

по принцип има два вида авариен режим на кутиите. единия е когато на селектора светИ D, и при запалване се чува гонг=а тогава колата се движи само на 3-та скорост и задна- това е проблем с акумулатора, няма достатъчно напрежение и кутията влиза в авариен режим, решението е колата да поработи на място без да се движи да се позареди акумулатора и при повторно запалване няма проблем.
Другия авариен режим е когато колата влезе в него по време на движение на селектора светят всички диоди, доколкото си спомням, тогава е по-сериозен проблема, но може и да се реши с преинсталиране на софтуера, смяна на масло, ремонт и т.н.
надписа на немските е GETRIEBENOTPROGRAMM

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 13 Яну 2012, 3:12

sisk0 написа:Така днес се получи и при мен същия проблем. Едвам се досурках до Варна. Какво ми предстои да направя първо? Да ида във Варна карс за диагностика и да решим проблема??? Мисля така да направя, но с този режим карам 1 минута и ми отнема всякъква мощност.... голям зор ще видя, докато отида до там.

Съвети и предложения?

Колега, ти правил ли си нещо по кутията, откакто имаш колата?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 18 Юни 2012, 10:32

Някой от колегите с дертовете на кутиите дали може да сподели до къде са стигнали нещата, че така много странно си седи темичката без никакво развитие...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Предишна

Назад към E39