Тракане - маховик или нещо друго?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Тракане - маховик или нещо друго?
Ами тръгнал е, но си мисля, че тоя звук идва от меката връзка. След малко отивам до сервиза и ще пиша по късно 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Колеги,
оказа се тръбичката на АGR. Беше се спукала точно отгоре и се наложи подмяна с нова. Цената мисля беше около 90 за нова
оказа се тръбичката на АGR. Беше се спукала точно отгоре и се наложи подмяна с нова. Цената мисля беше около 90 за нова

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Да, аз затова си мислех, че е идентичен проблема. Поне звука от клипчето го чувам така, както беше преди да я сменят 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Иво вземи хавани отзад тръбата от зададното гърне раздрусай/разклати хубаво генерацията, на неработещ мотор, и ако е от някоя от връзките ще трака.... но както ти каза Илко си е маховика братче (и аз така го чувам по клипа) . Ще го разбереш, ако е той- при изгасяне на двигателя също изтраква... а твоя и в движение, или при подаване на газ и в момента, в който я отнемеш и оборотите вземат да пада и изтраква...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Тракането при мен го има само след като подам газ и оборотите паднат. А иначе съм пробвал и при натиснат съединител го прави, пак изтраква но по слабо. В движение не го чувам.
При гасене също ми изтраква независимо дали съм натиснал съединителя. Ще взема да пробвам това с гърнето. Вчера и днес нямах много време, утре ще го пробвам, ще огледам и всичко долу.
Иначе то е ясно че може и маховика да е тръгнал, ама ще го почакам още малко и тогава ще сменям!
А как се познава ако е заминал тампона на мотора? Десния съм го сменял като взех колата, преди около 80 хиляди а левия не съм.

Иначе то е ясно че може и маховика да е тръгнал, ама ще го почакам още малко и тогава ще сменям!
А как се познава ако е заминал тампона на мотора? Десния съм го сменял като взех колата, преди около 80 хиляди а левия не съм.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
започва да бучи ужасно вътре в купето... принципно се сменят двата, макар че проблема винаги е в единия...
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Ivo_Borisov написа:А как се познава ако е заминал тампона на мотора? Десния съм го сменял като взех колата, преди около 80 хиляди а левия не съм.
...при мене много ясно се чуваше като тръгна на задна ! Едно яко пристъргване при потеглянето само на задна /автоматик/ и то с повече газ , а и също при гасене се раклащаше повече . Смених ляв и десен и се оказа , че левия беше разкъсан , а десния здрав и след смяната им всичко се оправи ! Но при тебе е друг проблема
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ходих одеве на канала. Генерацията не опира никъде, не е от нея. Когато претраква се чува повече към двигателя, слагам ръка на кожуха на съединителя и след това на мотора и се усеща повече към мотора. Явно е маховик, няма какво друго да е.
След това давах малко газ да държи около хиляда оборота и няма чукане, отпусна ли да паднат оборотите или да работи на място пак чука. Оборотите от скритото меню ми играят по следния начин: При натиснат съединител около 5 оборота играят нагоре надолу а като пусна съединителя играят около 40 оборота диапазон. И това ме навежда на мисълта че е маховик за смяна.
Засега ще карам така ама е ясно че ще се сменя.
След това давах малко газ да държи около хиляда оборота и няма чукане, отпусна ли да паднат оборотите или да работи на място пак чука. Оборотите от скритото меню ми играят по следния начин: При натиснат съединител около 5 оборота играят нагоре надолу а като пусна съединителя играят около 40 оборота диапазон. И това ме навежда на мисълта че е маховик за смяна.

Засега ще карам така ама е ясно че ще се сменя.

Колега и при мен е тръгнал и засега се чува едно цъкане (предполагам е лагер), защото като натисна съединителя и изчезва "цъкането". При натиснат съединител като подадеш газ чува ли се пак? 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Маховик 200% - последните две седмици го гледам тоя филм на 2 печки....

Si non confectus, non reficiat.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
doomy525 написа:Колега и при мен е тръгнал и засега се чува едно цъкане (предполагам е лагер), защото като натисна съединителя и изчезва "цъкането". При натиснат съединител като подадеш газ чува ли се пак?
Чува се и се усеща но по слабо, но всичко до тук ме навежда на мисълта за маховик. Няма какво друго да е

колега сигурно си погледнал и демферната шайба на вала с ремъците,такова тракане има ,погледни около нея за стружки или да нее скъсана отпред.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Шайбата съм я сменял преди 75 хил с оригинална, взета от оторизиран сервиз, наскоро я гледах и не личи да има закъсано по нея. Но звука ми се струва че идва от задната част на мотора. 

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колеги, във връзка с темата. Кое е по-добрия вариант- чисто нов маховик или втора уптотреба, от доста запазен автомобил?
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3