Проблем с ABS и километраж
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: Проблем с ABS и километраж
Форума е доста станал весел 

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
uBaH написа:goguma, поправи ме, ако бъркам, но индикатора за еърбега също изгасва след проверка на системата (няколко секунди след завъртане на ключа в положение "на контакт").
Така е, индикаторът за беговете изчезва няколко секунди след контакт, и след него изчезва лампичката която те подсеща да си сложиш коланите.
Колегата обаче не отговори дали е с газ тази кола, или нещо друго му има на двигателят

sadex5 написа:Форума е доста станал весел
Оо, къде си губиш, професоре

- superfly
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i E39
- Мечтае да кара: BMW M5 F10
Колата е без газ (кола на газ не карам) 

- superfly
- Потребител
-
Купих си колата и се оказа, че проверката на двигателя гасне САМО когато двигателя работи.
Колеги,за да не отварям нова тема и аз,да питам.Колата е Е39 530Д 99година,след рязко подаване на газ ми светнаха ABS,ASC и спряха да работят скоростомера и икономайзера.Познати ми казаха,че по симпотмите които имам,ми е заминал заден ляв датчик на АБС-а и тука идва момента да питам,тези датчици се сменят като консуматив както е масло,филтри и тн.. нови или може и втора употреба/нямат време на износване/ и поне доколкото видях под колата има два кабела които влизат в главината,единия е за износване на накладките,а другия е въпросният АБС датчик кабела му,така ли?Питам,за да знам,ако вземам нов да знам какво да кажа на хората в магазина.
Благодаря предварително за отговорите Ви!!!
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
kalingk написа:Колеги,за да не отварям нова тема и аз,да питам.Колата е Е39 530Д 99година,след рязко подаване на газ ми светнаха ABS,ASC и спряха да работят скоростомера и икономайзера.Познати ми казаха,че по симпотмите които имам,ми е заминал заден ляв датчик на АБС-а и тука идва момента да питам,тези датчици се сменят като консуматив както е масло,филтри и тн.. нови или може и втора употреба/нямат време на износване/ и поне доколкото видях под колата има два кабела които влизат в главината,единия е за износване на накладките,а другия е въпросният АБС датчик кабела му,така ли?Питам,за да знам,ако вземам нов да знам какво да кажа на хората в магазина.
Правилно са те ориентирали приятелите ти, заминал е задният ляв АБС датчик. Този датчик не е консуматив като маслото и филтрите, и не се сменя периодично, може и за целия живот на колата да не се наложи да го сменяш. Следователно предполагам че е възможно да сложиш такъв втора употреба, но рискът си го поемаш да се прецака отново, и да трябва пак да пипаш главината за нова смяна.
Най-добре си вземи нов, по спомен цената варираше между 100 и 200 лева в различните дилъри на части. Не е сериозна сума, и е по-добре отколкото втора употреба. Тази част според мен не трябва да се сменя с втора употреба, но това си е мое мнение

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз сменях 3 датчика за две години, нови. Това заден ляв. Писна ми и последния път си взех втора употреба от колега от форума. Вече 4-5 месеца някъде нямам проблеми 

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Аз сменях 3 датчика за две години, нови. Това заден ляв. Писна ми и последния път си взех втора употреба от колега от форума. Вече 4-5 месеца някъде нямам проблеми
Определено неприятно

Доста често проблемите идват от блока на ABS. Ако блокът е заминал (разпоили са се "модерните" златни спойки) на диагностика дава грешка в датчиците. За да спестите излишни пари преди да купувате каквото и да е просто разменете двата датчика отзад. Сложете този отляво вдясно и обратното. Проверете отново кой датчик дава грешка. При мен даваше грешка винаги заден десен т.е. не беше датчик а някъде губеше връзка. Проверих връзката от датчика до блока и всичко беше 6.
Решението - 300лв, пратка до Варна и компютъра е като нов! С втора ръка не се занимавайте!
Решението - 300лв, пратка до Варна и компютъра е като нов! С втора ръка не се занимавайте!
Здравейте колеги отново.По нагоре съм написал и за моя проблем с тез датчици.Та значи взех днес от колега от форума въпросният заден датчик и го монтирах,но какво се получи.При запалване си ми гаснат вече ABS и ASC лампите,но в следващите два метра отново светват.Километража и икономайзера вече отчитат,но според това което гледам неотчитат правилно,смисъл дори и при малко подаване на газ икономайзера отива в почти крайно положение,а скоростомера отчита с по малко километри.Та да питам,някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и на какво може да се дължи.
ПП Сменил съм заден ляв датчик на Е39 530Д.
ПП2 Колата не са и чистени грешките след тази манипулация,само е ресетван тока от менюто на малкия борд.
ПП Сменил съм заден ляв датчик на Е39 530Д.
ПП2 Колата не са и чистени грешките след тази манипулация,само е ресетван тока от менюто на малкия борд.
Здравейте отново!!!Значи карах колата на диагностика и ми изкара "заден десен смукателен клапан".Някой срещал ли е такава грешка и вероятно ли е да е от електрониката на АБС-а?Моята електроника е от въпросните модели 001....
- tedio
- Потребител
-
- Кара: стадо бизони
- Мечтае да кара: 2 стада бизони
- Детайли за колата: Е39 525tds
Колега, появиха ми се същщите симптоми на АБС и АСЦ.
Пиши какви бяха проблемите и как ги оправи.Благодаря!
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега има много страници за този проблем ! Напиши в търсачката АБС или АСЦ или датчик АБС и чети на воля
tedio написа:Колега, появиха ми се същщите симптоми на АБС и АСЦ.
Смених електронният блок на АБС-а и се оправиха работите...
- superfly
- Потребител
-
И аз смених ABS блока и едно кодиране на ASC-то и всичко е наред.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3