Проблем с ABS и километраж

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Re: Проблем с ABS и километраж

Мнение от sadex5 » 24 Май 2011, 17:13

Форума е доста станал весел :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 24 Май 2011, 17:50

uBaH написа:goguma, поправи ме, ако бъркам, но индикатора за еърбега също изгасва след проверка на системата (няколко секунди след завъртане на ключа в положение "на контакт").

Така е, индикаторът за беговете изчезва няколко секунди след контакт, и след него изчезва лампичката която те подсеща да си сложиш коланите.

Колегата обаче не отговори дали е с газ тази кола, или нещо друго му има на двигателят :dunno:

sadex5 написа:Форума е доста станал весел :lol:

Оо, къде си губиш, професоре :D :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i E39
Мечтае да кара: BMW M5 F10

Мнение от superfly » 24 Май 2011, 18:24

Колата е без газ (кола на газ не карам) :)

Потребител
Аватар

Мнение от superfly » 01 Юни 2011, 20:49

Купих си колата и се оказа, че проверката на двигателя гасне САМО когато двигателя работи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 19 Юни 2011, 19:27

Колеги,за да не отварям нова тема и аз,да питам.Колата е Е39 530Д 99година,след рязко подаване на газ ми светнаха ABS,ASC и спряха да работят скоростомера и икономайзера.Познати ми казаха,че по симпотмите които имам,ми е заминал заден ляв датчик на АБС-а и тука идва момента да питам,тези датчици се сменят като консуматив както е масло,филтри и тн.. нови или може и втора употреба/нямат време на износване/ и поне доколкото видях под колата има два кабела които влизат в главината,единия е за износване на накладките,а другия е въпросният АБС датчик кабела му,така ли?Питам,за да знам,ако вземам нов да знам какво да кажа на хората в магазина.
Благодаря предварително за отговорите Ви!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 19 Юни 2011, 19:47

kalingk написа:Колеги,за да не отварям нова тема и аз,да питам.Колата е Е39 530Д 99година,след рязко подаване на газ ми светнаха ABS,ASC и спряха да работят скоростомера и икономайзера.Познати ми казаха,че по симпотмите които имам,ми е заминал заден ляв датчик на АБС-а и тука идва момента да питам,тези датчици се сменят като консуматив както е масло,филтри и тн.. нови или може и втора употреба/нямат време на износване/ и поне доколкото видях под колата има два кабела които влизат в главината,единия е за износване на накладките,а другия е въпросният АБС датчик кабела му,така ли?Питам,за да знам,ако вземам нов да знам какво да кажа на хората в магазина.
Благодаря предварително за отговорите Ви!!!

Правилно са те ориентирали приятелите ти, заминал е задният ляв АБС датчик. Този датчик не е консуматив като маслото и филтрите, и не се сменя периодично, може и за целия живот на колата да не се наложи да го сменяш. Следователно предполагам че е възможно да сложиш такъв втора употреба, но рискът си го поемаш да се прецака отново, и да трябва пак да пипаш главината за нова смяна.

Най-добре си вземи нов, по спомен цената варираше между 100 и 200 лева в различните дилъри на части. Не е сериозна сума, и е по-добре отколкото втора употреба. Тази част според мен не трябва да се сменя с втора употреба, но това си е мое мнение :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 19 Юни 2011, 20:11

Аз сменях 3 датчика за две години, нови. Това заден ляв. Писна ми и последния път си взех втора употреба от колега от форума. Вече 4-5 месеца някъде нямам проблеми :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 19 Юни 2011, 20:40

Ivo_Borisov написа:Аз сменях 3 датчика за две години, нови. Това заден ляв. Писна ми и последния път си взех втора употреба от колега от форума. Вече 4-5 месеца някъде нямам проблеми :yes:

Определено неприятно :confused: Да не би да е бил неправилен монтажът, или да се е замърсявал отнякъде датчика или кабелчето му? Или просто некачествени нови части :( :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 21 Юни 2011, 7:49

Доста често проблемите идват от блока на ABS. Ако блокът е заминал (разпоили са се "модерните" златни спойки) на диагностика дава грешка в датчиците. За да спестите излишни пари преди да купувате каквото и да е просто разменете двата датчика отзад. Сложете този отляво вдясно и обратното. Проверете отново кой датчик дава грешка. При мен даваше грешка винаги заден десен т.е. не беше датчик а някъде губеше връзка. Проверих връзката от датчика до блока и всичко беше 6.
Решението - 300лв, пратка до Варна и компютъра е като нов! С втора ръка не се занимавайте!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 21 Юни 2011, 22:56

Здравейте колеги отново.По нагоре съм написал и за моя проблем с тез датчици.Та значи взех днес от колега от форума въпросният заден датчик и го монтирах,но какво се получи.При запалване си ми гаснат вече ABS и ASC лампите,но в следващите два метра отново светват.Километража и икономайзера вече отчитат,но според това което гледам неотчитат правилно,смисъл дори и при малко подаване на газ икономайзера отива в почти крайно положение,а скоростомера отчита с по малко километри.Та да питам,някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и на какво може да се дължи.
ПП Сменил съм заден ляв датчик на Е39 530Д.
ПП2 Колата не са и чистени грешките след тази манипулация,само е ресетван тока от менюто на малкия борд.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 23 Юни 2011, 15:52

Здравейте отново!!!Значи карах колата на диагностика и ми изкара "заден десен смукателен клапан".Някой срещал ли е такава грешка и вероятно ли е да е от електрониката на АБС-а?Моята електроника е от въпросните модели 001....

Потребител
Аватар
Кара: стадо бизони
Мечтае да кара: 2 стада бизони
Детайли за колата: Е39 525tds

Мнение от tedio » 14 Яну 2012, 22:43

Колега, появиха ми се същщите симптоми на АБС и АСЦ.
Пиши какви бяха проблемите и как ги оправи.Благодаря!

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 15 Яну 2012, 0:56

Колега има много страници за този проблем ! Напиши в търсачката АБС или АСЦ или датчик АБС и чети на воля

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 15 Яну 2012, 14:58

tedio написа:Колега, появиха ми се същщите симптоми на АБС и АСЦ.
Пиши какви бяха проблемите и как ги оправи.Благодаря!

Смених електронният блок на АБС-а и се оправиха работите...

Потребител
Аватар

Мнение от superfly » 15 Яну 2012, 15:44

И аз смених ABS блока и едно кодиране на ASC-то и всичко е наред.

ПредишнаСледваща

Назад към E39