Гонг за оставащи километри
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Гонг за оставащи километри

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Само дето аз нямам МИД а голямо нави
както и да е, откачам акомулатора пък да видим дали ще се оправи.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
I.Voykov написа:.......... откачам акомулатора пък да видим дали ще се оправи.

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Ilko Ivanov написа:I.Voykov написа:.......... откачам акомулатора пък да видим дали ще се оправи.
![]()
![]()
и аз чакам отговор , че ми е интересно

- stoino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d ///M vision
- Мечтае да кара: F10 550d///M
goguma написа:viper_dg написа:това с литрите и стрелката и при мен става същото,защото сутрин като запалиш колата,двигателя е студен и съответно разхода на гориво е по голям и борда изчислява,че с това гориво ще изминеш по малко километри за това стрелката и тя пада.Сутрин преди да е запалиш нулирай средния разход на гориво и виж какво ще ти показва,на мен при ТДСа зимата като го запаля ми показва 38л разход,но само до като загрее
Колега, недей така, ще ти се смеят първокласници.....Как така компютърът нарочно ще ти сваля стрелката на резервоара до долу, защото бил студен двигателят и компът изчислил по-малко километри за изминаване
![]()
Стрелката на резервоара си показва литрите гориво и си е автономна. Пък разходът на борда си се изчислява на друга основа.
То ако това което казваш е вярно, всеки път като палим колите си трябва стрелките на бензина да са до долу на червено, защото е студен двигателятА и колегата точно е пояснил че няма значение колко бензин има в резервоара, просто като пали му показва стрелката до долу и 50 километра пробег. Пак ще се повторя че това е някакъв датчик според мен.
Другият вариант е да не сипваш бензин в колата си - тогава наистина всеки път като палиш стрелката ще е до долу и ще пише 40-50 километра на борда![]()
![]()
Сега да ви обясня защо като си палите колите сутрин стрелката ви показжа по малко гориво и защо като пакарате 2-3km се нормализира???Обяснението е много просто...Първо нашите коли имат по 2 резервоара и когато колата е в движение горивото се прехвърля в единия резервар,това може да видите от скритите менюта "тест 6"и можете също така да видите преди да запалите колата ,как горивото се е разпределило в двата резервоара,и не по равно естесвено например:в единия ти показва 5.2л,а в другия резервар 10.4л и след това пише сбора на двата 15.6...но в тест 6 меню 2 ви показва налично гориво 10.4л,и от там и стрелката показва по малко гориво,и вече след запалване на колата,горивото от първия резервар се прехвърля във втория и в тест 6 показанията са:първи резервар 0.0л,втори резервар 15.6 и общо в двата 15.6...След това можете да влезете в тест 6 меню 2 и там показанията са 15,6л и стрелката се е нормализирала...Надявам се да съм бил полезен....
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега в голяма грешка си! Ако ти е пълен резервоара и в единия и другия имаш по 35 л колко ти показва тогава? Половин резервоар ли?
И в двата резервоара имаш поплавъци и се взимат данните и от двата. От скритите менюта ти показва /1/ колко имаш в двата по отделно, /2/колко имаш общо/сбор от двата/ и /3/колко ти показва стрелката в момента! А 1 и 2 съвпадат много точно 

- viper_dg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46-330i
колеги защо неми се отварят тези скрити менюта всички начини съм пробвал и нищо не става (с малкия борд съм).
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/
\_o___\\______//___o_/
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Отиваш на меню 19, чакаш да стане OFF, натискаш и задържаш докато те прати в началото на меню 19. След това менютата са отключени.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
stoino написа:goguma написа:viper_dg написа:.............................
.............................
Сега да ви обясня защо като си палите колите сутрин стрелката ви показжа по малко гориво и защо като пакарате 2-3km се нормализира???Обяснението е много просто...Първо нашите коли имат по 2 резервоара и когато колата е в движение горивото се прехвърля в единия резервар,това може да видите от скритите менюта "тест 6"и можете също така да видите преди да запалите колата ,как горивото се е разпределило в двата резервоара,и не по равно естесвено например:в единия ти показва 5.2л,а в другия резервар 10.4л и след това пише сбора на двата 15.6...но в тест 6 меню 2 ви показва налично гориво 10.4л,и от там и стрелката показва по малко гориво,и вече след запалване на колата,горивото от първия резервар се прехвърля във втория и в тест 6 показанията са:първи резервар 0.0л,втори резервар 15.6 и общо в двата 15.6...След това можете да влезете в тест 6 меню 2 и там показанията са 15,6л и стрелката се е нормализирала...Надявам се да съм бил полезен....
Значи и в двата случая показва на борда 15,6, но в единия случай е по-малко

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
stoino написа:Сега да ви обясня защо като си палите колите сутрин стрелката ви показжа по малко гориво и защо като пакарате 2-3km се нормализира???Обяснението е много просто...Първо нашите коли имат по 2 резервоара и когато колата е в движение горивото се прехвърля в единия резервар,това може да видите от скритите менюта "тест 6"и можете също така да видите преди да запалите колата ,как горивото се е разпределило в двата резервоара,и не по равно естесвено например:в единия ти показва 5.2л,а в другия резервар 10.4л и след това пише сбора на двата 15.6...но в тест 6 меню 2 ви показва налично гориво 10.4л,и от там и стрелката показва по малко гориво,и вече след запалване на колата,горивото от първия резервар се прехвърля във втория и в тест 6 показанията са:първи резервар 0.0л,втори резервар 15.6 и общо в двата 15.6...След това можете да влезете в тест 6 меню 2 и там показанията са 15,6л и стрелката се е нормализирала...Надявам се да съм бил полезен....
Нищо не ни обясни, а самият ти се оплете още повече

ПС: знаем че колите ни са с 2 резервоара по 35 литра

- stoino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d ///M vision
- Мечтае да кара: F10 550d///M
goguma написа:stoino написа:Сега да ви обясня защо като си палите колите сутрин стрелката ви показжа по малко гориво и защо като пакарате 2-3km се нормализира???Обяснението е много просто...Първо нашите коли имат по 2 резервоара и когато колата е в движение горивото се прехвърля в единия резервар,това може да видите от скритите менюта "тест 6"и можете също така да видите преди да запалите колата ,как горивото се е разпределило в двата резервоара,и не по равно естесвено например:в единия ти показва 5.2л,а в другия резервар 10.4л и след това пише сбора на двата 15.6...но в тест 6 меню 2 ви показва налично гориво 10.4л,и от там и стрелката показва по малко гориво,и вече след запалване на колата,горивото от първия резервар се прехвърля във втория и в тест 6 показанията са:първи резервар 0.0л,втори резервар 15.6 и общо в двата 15.6...След това можете да влезете в тест 6 меню 2 и там показанията са 15,6л и стрелката се е нормализирала...Надявам се да съм бил полезен....
Нищо не ни обясни, а самият ти се оплете още повечеПрочети внимателно отново поста ми, за да разбереш какво точно става. Стрелката за резервоара на таблото не получава инфо от борд компа - тя си взима информацията от поплавъците в резервоара и показва директно на таблото, а оттам изпраща към борда колко бензин имаш, и борда калкулира колко г/д ще изминеш с този бензин и ти го изписва. Ако искаш да си гледаш литрите колко точно са си бърникаш по менютата. Освен това, от твоите писания излиза, че ако имаме пълен резервоар - по 35 литра в двете половини, на таблото винаги ще показва 35 литра, просто защото няма как всичките 70 да отидат в едната половина, за да се отчетат 70 литра
Другото което е, аз достатъчно добре подчертах, че независимо с колко гориво я оставям - 15-20 литра, на сутринта ми показва почти 0 литра стрелката на резервоара и 30-40 км пробег - това няма нищо общо с минималното отклонение на стрелката на резервоара което ти се опитваш да обясниш. След 2-3 минути стрелката се изправя отново. И пак ще се повторя - случвало ми се е 2-3 пъти, и според мен някой датчик се заиграва, или някоя жичка пикае
Но не ми се разглобява за да изследвам какво точно е
Така като се замисля, може и от студа да е било, защото доколкото помня през зимата ми се е случвало това.
ПС: знаем че колите ни са с 2 резервоара по 35 литра
значи това съм го написал за тези които им марда малко стрелката,и това се случва до 20л в резервара,кодато имаш 70л нищо не мърда и си показва точно...А вие сте толкова слепи че освен да се заяждате друго не правите,ама аз не видях да дадете разумно обяснение...
- I.Voykov
-
Като изключим другите глупости и офтопика, да кажа, че още не съм си откачал акомулатора, защото уикенда не бях с колата. Тези дни ще го откача и ще кажа.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
I.Voykov написа:Като изключим другите глупости и офтопика, да кажа, че още не съм си откачал акомулатора, защото уикенда не бях с колата. Тези дни ще го откача и ще кажа.
Това да не е станало след някоя диагностика или опит за прекодиране на нещо??
Спомням си, че това го имаше като опция в FSW файла на километража, какво да ти изпише при контакт и дали е да с гонг. Някъде около опцията на колко литра да ти светне лампата за резервата беше.
- I.Voykov
-
По-скоро не, но може и да не помня... Интересното е че не го прави всеки път, така че ме съмнява да е пусната опция, по-скоро си е се е ошашкало.
П.С. Отивам да откача акомулатора
П.С. Отивам да откача акомулатора

Are you ///M enough ...?
- I.Voykov
-
След откачането на акомулатора вече 4-5 паления не го е правила, но ще кажа със сигурност след няколко дена.

Are you ///M enough ...?
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4