Гонг за оставащи километри

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Re: Гонг за оставащи километри

Мнение от NAPSTERS » 11 Май 2011, 22:49

:confused: явно таблото се шашка и прави глупости.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 12 Май 2011, 10:07

Само дето аз нямам МИД а голямо нави :) както и да е, откачам акомулатора пък да видим дали ще се оправи.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 14 Май 2011, 11:17

I.Voykov написа:.......... откачам акомулатора пък да видим дали ще се оправи.

:?: :?: :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 14 Май 2011, 22:09

Ilko Ivanov написа:
I.Voykov написа:.......... откачам акомулатора пък да видим дали ще се оправи.

:?: :?: :?:

и аз чакам отговор , че ми е интересно :)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d ///M vision
Мечтае да кара: F10 550d///M

Мнение от stoino » 15 Май 2011, 11:02

goguma написа:
viper_dg написа:това с литрите и стрелката и при мен става същото,защото сутрин като запалиш колата,двигателя е студен и съответно разхода на гориво е по голям и борда изчислява,че с това гориво ще изминеш по малко километри за това стрелката и тя пада.Сутрин преди да е запалиш нулирай средния разход на гориво и виж какво ще ти показва,на мен при ТДСа зимата като го запаля ми показва 38л разход :shock: ,но само до като загрее

Колега, недей така, ще ти се смеят първокласници :conf: .....Как така компютърът нарочно ще ти сваля стрелката на резервоара до долу, защото бил студен двигателят и компът изчислил по-малко километри за изминаване :paranoid: :kuku: Стрелката на резервоара си показва литрите гориво и си е автономна. Пък разходът на борда си се изчислява на друга основа.

То ако това което казваш е вярно, всеки път като палим колите си трябва стрелките на бензина да са до долу на червено, защото е студен двигателят :paranoid: А и колегата точно е пояснил че няма значение колко бензин има в резервоара, просто като пали му показва стрелката до долу и 50 километра пробег. Пак ще се повторя че това е някакъв датчик според мен.

Другият вариант е да не сипваш бензин в колата си - тогава наистина всеки път като палиш стрелката ще е до долу и ще пише 40-50 километра на борда :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сега да ви обясня защо като си палите колите сутрин стрелката ви показжа по малко гориво и защо като пакарате 2-3km се нормализира???Обяснението е много просто...Първо нашите коли имат по 2 резервоара и когато колата е в движение горивото се прехвърля в единия резервар,това може да видите от скритите менюта "тест 6"и можете също така да видите преди да запалите колата ,как горивото се е разпределило в двата резервоара,и не по равно естесвено например:в единия ти показва 5.2л,а в другия резервар 10.4л и след това пише сбора на двата 15.6...но в тест 6 меню 2 ви показва налично гориво 10.4л,и от там и стрелката показва по малко гориво,и вече след запалване на колата,горивото от първия резервар се прехвърля във втория и в тест 6 показанията са:първи резервар 0.0л,втори резервар 15.6 и общо в двата 15.6...След това можете да влезете в тест 6 меню 2 и там показанията са 15,6л и стрелката се е нормализирала...Надявам се да съм бил полезен....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 15 Май 2011, 11:45

Колега в голяма грешка си! Ако ти е пълен резервоара и в единия и другия имаш по 35 л колко ти показва тогава? Половин резервоар ли? :kuku: И в двата резервоара имаш поплавъци и се взимат данните и от двата. От скритите менюта ти показва /1/ колко имаш в двата по отделно, /2/колко имаш общо/сбор от двата/ и /3/колко ти показва стрелката в момента! А 1 и 2 съвпадат много точно ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46-330i

Мнение от viper_dg » 15 Май 2011, 14:11

колеги защо неми се отварят тези скрити менюта всички начини съм пробвал и нищо не става (с малкия борд съм).
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 15 Май 2011, 16:55

Отиваш на меню 19, чакаш да стане OFF, натискаш и задържаш докато те прати в началото на меню 19. След това менютата са отключени.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 15 Май 2011, 18:35

stoino написа:
goguma написа:
viper_dg написа:.............................

.............................

Сега да ви обясня защо като си палите колите сутрин стрелката ви показжа по малко гориво и защо като пакарате 2-3km се нормализира???Обяснението е много просто...Първо нашите коли имат по 2 резервоара и когато колата е в движение горивото се прехвърля в единия резервар,това може да видите от скритите менюта "тест 6"и можете също така да видите преди да запалите колата ,как горивото се е разпределило в двата резервоара,и не по равно естесвено например:в единия ти показва 5.2л,а в другия резервар 10.4л и след това пише сбора на двата 15.6...но в тест 6 меню 2 ви показва налично гориво 10.4л,и от там и стрелката показва по малко гориво,и вече след запалване на колата,горивото от първия резервар се прехвърля във втория и в тест 6 показанията са:първи резервар 0.0л,втори резервар 15.6 и общо в двата 15.6...След това можете да влезете в тест 6 меню 2 и там показанията са 15,6л и стрелката се е нормализирала...Надявам се да съм бил полезен....

Значи и в двата случая показва на борда 15,6, но в единия случай е по-малко :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 15 Май 2011, 19:27

stoino написа:Сега да ви обясня защо като си палите колите сутрин стрелката ви показжа по малко гориво и защо като пакарате 2-3km се нормализира???Обяснението е много просто...Първо нашите коли имат по 2 резервоара и когато колата е в движение горивото се прехвърля в единия резервар,това може да видите от скритите менюта "тест 6"и можете също така да видите преди да запалите колата ,как горивото се е разпределило в двата резервоара,и не по равно естесвено например:в единия ти показва 5.2л,а в другия резервар 10.4л и след това пише сбора на двата 15.6...но в тест 6 меню 2 ви показва налично гориво 10.4л,и от там и стрелката показва по малко гориво,и вече след запалване на колата,горивото от първия резервар се прехвърля във втория и в тест 6 показанията са:първи резервар 0.0л,втори резервар 15.6 и общо в двата 15.6...След това можете да влезете в тест 6 меню 2 и там показанията са 15,6л и стрелката се е нормализирала...Надявам се да съм бил полезен....

Нищо не ни обясни, а самият ти се оплете още повече :angel: Прочети внимателно отново поста ми, за да разбереш какво точно става. Стрелката за резервоара на таблото не получава инфо от борд компа - тя си взима информацията от поплавъците в резервоара и показва директно на таблото, а оттам изпраща към борда колко бензин имаш, и борда калкулира колко г/д ще изминеш с този бензин и ти го изписва. Ако искаш да си гледаш литрите колко точно са си бърникаш по менютата. Освен това, от твоите писания излиза, че ако имаме пълен резервоар - по 35 литра в двете половини, на таблото винаги ще показва 35 литра, просто защото няма как всичките 70 да отидат в едната половина, за да се отчетат 70 литра :mhihi: Другото което е, аз достатъчно добре подчертах, че независимо с колко гориво я оставям - 15-20 литра, на сутринта ми показва почти 0 литра стрелката на резервоара и 30-40 км пробег - това няма нищо общо с минималното отклонение на стрелката на резервоара което ти се опитваш да обясниш. След 2-3 минути стрелката се изправя отново. И пак ще се повторя - случвало ми се е 2-3 пъти, и според мен някой датчик се заиграва, или някоя жичка пикае :mhihi: Но не ми се разглобява за да изследвам какво точно е :dunno: Така като се замисля, може и от студа да е било, защото доколкото помня през зимата ми се е случвало това.

ПС: знаем че колите ни са с 2 резервоара по 35 литра ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d ///M vision
Мечтае да кара: F10 550d///M

Мнение от stoino » 16 Май 2011, 9:25

goguma написа:
stoino написа:Сега да ви обясня защо като си палите колите сутрин стрелката ви показжа по малко гориво и защо като пакарате 2-3km се нормализира???Обяснението е много просто...Първо нашите коли имат по 2 резервоара и когато колата е в движение горивото се прехвърля в единия резервар,това може да видите от скритите менюта "тест 6"и можете също така да видите преди да запалите колата ,как горивото се е разпределило в двата резервоара,и не по равно естесвено например:в единия ти показва 5.2л,а в другия резервар 10.4л и след това пише сбора на двата 15.6...но в тест 6 меню 2 ви показва налично гориво 10.4л,и от там и стрелката показва по малко гориво,и вече след запалване на колата,горивото от първия резервар се прехвърля във втория и в тест 6 показанията са:първи резервар 0.0л,втори резервар 15.6 и общо в двата 15.6...След това можете да влезете в тест 6 меню 2 и там показанията са 15,6л и стрелката се е нормализирала...Надявам се да съм бил полезен....

Нищо не ни обясни, а самият ти се оплете още повече :angel: Прочети внимателно отново поста ми, за да разбереш какво точно става. Стрелката за резервоара на таблото не получава инфо от борд компа - тя си взима информацията от поплавъците в резервоара и показва директно на таблото, а оттам изпраща към борда колко бензин имаш, и борда калкулира колко г/д ще изминеш с този бензин и ти го изписва. Ако искаш да си гледаш литрите колко точно са си бърникаш по менютата. Освен това, от твоите писания излиза, че ако имаме пълен резервоар - по 35 литра в двете половини, на таблото винаги ще показва 35 литра, просто защото няма как всичките 70 да отидат в едната половина, за да се отчетат 70 литра :mhihi: Другото което е, аз достатъчно добре подчертах, че независимо с колко гориво я оставям - 15-20 литра, на сутринта ми показва почти 0 литра стрелката на резервоара и 30-40 км пробег - това няма нищо общо с минималното отклонение на стрелката на резервоара което ти се опитваш да обясниш. След 2-3 минути стрелката се изправя отново. И пак ще се повторя - случвало ми се е 2-3 пъти, и според мен някой датчик се заиграва, или някоя жичка пикае :mhihi: Но не ми се разглобява за да изследвам какво точно е :dunno: Така като се замисля, може и от студа да е било, защото доколкото помня през зимата ми се е случвало това.

ПС: знаем че колите ни са с 2 резервоара по 35 литра ;)

значи това съм го написал за тези които им марда малко стрелката,и това се случва до 20л в резервара,кодато имаш 70л нищо не мърда и си показва точно...А вие сте толкова слепи че освен да се заяждате друго не правите,ама аз не видях да дадете разумно обяснение...
Изображение

Аватар

Мнение от I.Voykov » 16 Май 2011, 11:58

Като изключим другите глупости и офтопика, да кажа, че още не съм си откачал акомулатора, защото уикенда не бях с колата. Тези дни ще го откача и ще кажа.
Изображение
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 18 Май 2011, 23:36

I.Voykov написа:Като изключим другите глупости и офтопика, да кажа, че още не съм си откачал акомулатора, защото уикенда не бях с колата. Тези дни ще го откача и ще кажа.

Това да не е станало след някоя диагностика или опит за прекодиране на нещо??

Спомням си, че това го имаше като опция в FSW файла на километража, какво да ти изпише при контакт и дали е да с гонг. Някъде около опцията на колко литра да ти светне лампата за резервата беше.

Аватар

Мнение от I.Voykov » 20 Май 2011, 9:29

По-скоро не, но може и да не помня... Интересното е че не го прави всеки път, така че ме съмнява да е пусната опция, по-скоро си е се е ошашкало.

П.С. Отивам да откача акомулатора :oops:
Изображение
Are you ///M enough ...?

Аватар

Мнение от I.Voykov » 21 Май 2011, 10:04

След откачането на акомулатора вече 4-5 паления не го е правила, но ще кажа със сигурност след няколко дена.
Изображение
Are you ///M enough ...?

ПредишнаСледваща

Назад към E39