Покупка на Е 39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Re: Покупка на Е 39

Мнение от NAPSTERS » 09 Май 2011, 21:49

при покупка на кола , избираш марка и модел, намираш доверен човек или сервиз който знае за какво иде реч, да ти каже в детаили състоянието на колата. останалото е късмет.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Май 2011, 21:56

Като гледам мотора е пипан, което е най-важно.
Лайстните по таблото и вратите са едни, а на скоростния лост е друга, прави си извод...
Жълта оптика отпред и отзад, пък отстрани бели мигачлета... има нещо.
Гола голеничка като екстри...
Километрите... колкото дал господ...
От към окачване дано а добра...
Цената прилична като за читав ТДС, но за изтормозен височка...
Събери още малко и да ти давам истински гледана Е39ка
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 523i

Мнение от Plamin » 09 Май 2011, 22:53

цената въобще не е ниска за ТДС, вярно че конкретния е пипан ама колко пари да е тоя ТДС, като има и за по малко със сменени вериги и сервизна история ;) въпрос на късмет може за малко да оцелиш и хубава, но може и пълен кенеф!
преди някои да ме нападне че не разбирам да разгледа из форума цените на ТДС
аз лично имам забележки по моята която махам, но са само визия а съм сменил веригите, но не гоня болни амбиции от 7000 нагоре !
п.с. Все пак всеки един си знае цената на неговата кола :yes: Успех на колегата дано си намери читава :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 10 Май 2011, 0:32

Благодаря колеги за мненията :yes:
Аз задължително ще карам на сервиз за диагностика, който и автомобил да си харесам, но явно няма да е тоя :mhihi: :mhihi:
ще поразгледам още малко какви печки излизат, а може да погледна и в mobile.de, макар ,че не ми се ходи до Германия примерно за кола за около 3 000 ойро :driving: :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 10 Май 2011, 0:52

Веселин|Василев написа:Отиваш в някоя застрахователна компания като им кажеш, че искаш информация за каско.....ще те питат за информация за колата, там вече казваш инфото на автомобила от обявата и те ще ти дадът цена по шваке за базов модел. От там нататък ако автомобила който си си харесал има повече екстри от базовия, цената съответно расте нагоре. Тия приказки от сорта "те паднаха цените","тая кола е на 15 години" и тн са несериозни и нефактически. Всичко това което ти го казвам е при равни други условия, а именно колата да е в перфектно състояние.

П.П Преди малко проверих по шваке цената на E39 525TDS 98 година (каквато е моята) и цената й е 6000 лв за базовия модел (без екстри)! Ако колата има навигация, кожа, м окачване, PDC и тн и тн може да се търгува на по-висока цена и пак казвам колата да е в отлично състояние. Направи си сметка за 6к ако е с екстри то какво представлява от към двигател или пък дали не е правена след удар!

Специално сега ако отиде при застраховател за какско ще го изгонят като все едно,че е болен от чума,защото тази година не застраховат бмв .Аз лично преди 2 седмици обиколих 80% от застрахователите и само на едно място Български имоти застраховаха е46 98 г без екстри за 5250 лв -за 333лв застраховка .На всички други места които ходихме или не ни казваха по-ниска застрахователна сума или ни казваха цена за премия около 2000 лв :)А реално колата я купиха 6700 преди няма месец и сложиха нави за 1200 лв
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от seriozen » 10 Май 2011, 0:54

Ако обичаш да ти друса, вземи си Е46. Ако искаш да се возиш с кеф - Е39.
Ако искаш да стоиш по сервизите нека да е дизел, ако искаш да караш, вземи си бензин. 1000км = 250 - 350 лв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 523i

Мнение от Plamin » 10 Май 2011, 2:01

seriozen написа:Ако обичаш да ти друса, вземи си Е46. Ако искаш да се возиш с кеф - Е39.
Ако искаш да стоиш по сервизите нека да е дизел, ако искаш да караш, вземи си бензин. 1000км = 250 - 350 лв

:ahah: :ahah: :ahah:

ти май не говориш от опит. Така ли каза чичото комшия с бмв. Аз дизела 2години го карах и на всичко отгоре БГ-SP и не видях проблем ама щом казваш махам го и веднага бензин взимам :kuku:

П.С. Извинявам се не видях че човека кара 520 бензин и сигорно от там си вади всички заключения!Сериозен съм като ника му!!!!
Последна промяна Plamin на 10 Май 2011, 11:35, променена общо 1 път
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 10 Май 2011, 10:50

didite_bg написа:
Веселин|Василев написа:Отиваш в някоя застрахователна компания като им кажеш, че искаш информация за каско.....ще те питат за информация за колата, там вече казваш инфото на автомобила от обявата и те ще ти дадът цена по шваке за базов модел. От там нататък ако автомобила който си си харесал има повече екстри от базовия, цената съответно расте нагоре. Тия приказки от сорта "те паднаха цените","тая кола е на 15 години" и тн са несериозни и нефактически. Всичко това което ти го казвам е при равни други условия, а именно колата да е в перфектно състояние.

П.П Преди малко проверих по шваке цената на E39 525TDS 98 година (каквато е моята) и цената й е 6000 лв за базовия модел (без екстри)! Ако колата има навигация, кожа, м окачване, PDC и тн и тн може да се търгува на по-висока цена и пак казвам колата да е в отлично състояние. Направи си сметка за 6к ако е с екстри то какво представлява от към двигател или пък дали не е правена след удар!

Специално сега ако отиде при застраховател за какско ще го изгонят като все едно,че е болен от чума,защото тази година не застраховат бмв .Аз лично преди 2 седмици обиколих 80% от застрахователите и само на едно място Български имоти застраховаха е46 98 г без екстри за 5250 лв -за 333лв застраховка .На всички други места които ходихме или не ни казваха по-ниска застрахователна сума или ни казваха цена за премия около 2000 лв :)А реално колата я купиха 6700 преди няма месец и сложиха нави за 1200 лв

Това, че не са ти дали цена и не искат да я застраховат твоята е друга тема! Вчера се обадих, попитах и ми дадоха цена по шваке и мога да я застраховам без проблем!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 10 Май 2011, 12:18

Тоз ТДС като го гледам му е насаждан алуминиев колектор от стария матор. Аз лично видя ли такава кола с насаждани и преправяни неща бегам с 200. ТДСи дал господ, във ,,продава,, има колеги, които предлагат читави машини с история, на които човек ще се отвози. Заеб*те ги тия дупнишки, горублянски и прочие маймунски истории. :mhihi:

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 10 Май 2011, 12:55

dbanchev написа:Тоз ТДС като го гледам му е насаждан алуминиев колектор от стария матор. Аз лично видя ли такава кола с насаждани и преправяни неща бегам с 200. ТДСи дал господ, във ,,продава,, има колеги, които предлагат читави машини с история, на които човек ще се отвози. Заеб*те ги тия дупнишки, горублянски и прочие маймунски истории. :mhihi:

Пък после защо били евтини, а те сглобявани от донори 8) +1 за твоето мнение :)
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 10 Май 2011, 17:14

Абе колеги, така и така ми дадохте добри мнения :bchug: :yes:
какво ви е мнението за този екземпляр :
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
:roll:
наплашиха ме си тия проблеми /евентуално/ с ТДС, и за това погледнах да е комонрейл :driving: а и е поне 2000 г. :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 10 Май 2011, 22:39

BMW_1914 написа:Абе колеги, така и така ми дадохте добри мнения :bchug: :yes:
какво ви е мнението за този екземпляр :
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
:roll:
наплашиха ме си тия проблеми /евентуално/ с ТДС, и за това погледнах да е комонрейл :driving: а и е поне 2000 г. :ok:

Колега, вземи почети малко този подфорум и тогава задавай въпроси. Всичко за което питаш, вече е писано хиляди пъти, а по снимка дори и господ ме може да ти избере кола!

Предишна

Назад към E39