Разбиха ми колата - Каква електроника има около волана?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Re: Разбиха ми колата - Каква електроника има около волана?
Аларма колега и аз ще слагам на моята,не е 100% сигурност,но пак е нещо по добре е от "нищо"!
Мамицата им гадове няма да се хванат на работа на някой строеж ам мъдрят глупости по цял ден и по цяла вечер,пропаднал народ!
Мамицата им гадове няма да се хванат на работа на някой строеж ам мъдрят глупости по цял ден и по цяла вечер,пропаднал народ!

- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
Така и така малко идеята на темата се измести и автора й питаше малко по-назад за аларма ...
И на мен ми предстои да слагам таква и след като разпитах малко се оказва, че има вариант за аларма, която да се управлява от централното (оригиналния ключ) на колата и такава, със собствено дистанционно.
Коя според Вас е за предпочитане?
И на мен ми предстои да слагам таква и след като разпитах малко се оказва, че има вариант за аларма, която да се управлява от централното (оригиналния ключ) на колата и такава, със собствено дистанционно.
Коя според Вас е за предпочитане?
- pricheska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i
Нищо не дава 100% сигурност, но алармата поне ще ги затрудни допълнително. Сега събирам мнения от хора запознати със сигурността по тези коли и ще направя каквото трябва, за да подобря сигурността на автомобила след тази шокираща случка. Готов съм да сложа най-модерната аларма с проследяващо GPS устройство, но не знам къде да се обърна. Затова помолих някой да ме насочи към сервиз, който има добри специалисти в областта на автоалармите. Колегата sadex5 спомена за независимо заключване на предния капак, но ще бъде добре да сподели във форума как се постига това, за да може по-малко колеги от форума да изпадат в "кофти" ситуации. 

Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !
- pricheska
- кандидат ентусиаст
-
Пазете си колите хора. От ЛевИнс ми казаха днес, че миналата седмица са имали съвещание по повод зачестилите кражби точно на БМВ-та. Днес и инспектора от РПУ-то ми каза, че същата вечер има регистрирани 3 опита за кражба в моя район. И трите автомобила били БМВ.
Вчера гледах запис от репортаж на "Код криминално" как крадат колите. Направо останах без думи. Откраднаха Х5-цата за 2 минути. Ето това е линкът към предаването. Превъртете на 8.23 минута. Сигурен съм, че всеки който го гледа ще се замисли за сигурността на колата си.
http://www.vbox7.com/play:5f6e1cf9&start=504
Вчера гледах запис от репортаж на "Код криминално" как крадат колите. Направо останах без думи. Откраднаха Х5-цата за 2 минути. Ето това е линкът към предаването. Превъртете на 8.23 минута. Сигурен съм, че всеки който го гледа ще се замисли за сигурността на колата си.
http://www.vbox7.com/play:5f6e1cf9&start=504
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
sadex5 написа:Колега, не се стряскай толкова. Никой редови крадец не взема ЕВС да си прави ключове и да се върне при колата.![]()
Ооо, повярвай може. Имаше един колега, който си беше докарал много яка индивидуалка и на първия ден след регистрацията му счупиха стълкото, за д аму вземат EWS-а, след една седмица (като му пристигна оригиналното стъкло) колат аму изчезна.
Ето да видиш, ако не ми вярваш viewtopic.php?f=35&t=86078

@pricheska, вкарвай я някъде тази кола и не я вади, докато не си вземеш нов EWS и мисли за някакви чалъми против кражба

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Прав си
В София за 4 дни видях 3 разбити БМВ та, и то точно е39, но явно не са на колеги от форума.

- pricheska
- кандидат ентусиаст
-
Еми аз какво да Ви кажа. Преди 3 седмици бях в София и един на едно кръстовище даде на задна и ми направи бронята и калника грозни. Тъкмо ги боядисах. Идвам пак в София и на другия ден колата разбита. Сега е в ДаруКар. Чакат EWS-a да дойде. След това веднага отивам да слагам аларма и да направя всичко възможно, което може.
Моля Ви, кажете къде в София могат да монтират професионално най-добрата аларма на автомобила, която се предлага. Поне да ги затрудни максимално. Ако трябва и 10 имобилайзера ще сложа, GPS предаватели, отрнови змии в колата, махам ключалките и слагам бронирани стъкла,. Ще си взема и една скоба дето слагат на сините зони и ще си я слагам като излизам от колата. Пък и волана ще си взимам с мене. В тази държава трябва и за СОТ да плащаме, някой да спи в колата и да я пази.
Няма ли начин този EWS да се скрие на някое друго трудно достъпно място в колата? Дори си мисля дали не може да преместя ODB буксата на някакво затънтено място?
Колегата sadex5 спомена за автономно заключване на предния капак. Това къде може да се реализира в София или областта?
Моля Ви, кажете къде в София могат да монтират професионално най-добрата аларма на автомобила, която се предлага. Поне да ги затрудни максимално. Ако трябва и 10 имобилайзера ще сложа, GPS предаватели, отрнови змии в колата, махам ключалките и слагам бронирани стъкла,. Ще си взема и една скоба дето слагат на сините зони и ще си я слагам като излизам от колата. Пък и волана ще си взимам с мене. В тази държава трябва и за СОТ да плащаме, някой да спи в колата и да я пази.

Няма ли начин този EWS да се скрие на някое друго трудно достъпно място в колата? Дори си мисля дали не може да преместя ODB буксата на някакво затънтено място?
Колегата sadex5 спомена за автономно заключване на предния капак. Това къде може да се реализира в София или областта?
- pricheska
- кандидат ентусиаст
-
mad_presley написа:sadex5 написа:Колега, не се стряскай толкова. Никой редови крадец не взема ЕВС да си прави ключове и да се върне при колата.![]()
Ооо, повярвай може. Имаше един колега, който си беше докарал много яка индивидуалка и на първия ден след регистрацията му счупиха стълкото, за д аму вземат EWS-а, след една седмица (като му пристигна оригиналното стъкло) колат аму изчезна.
Ето да видиш, ако не ми вярваш viewtopic.php?f=35&t=86078
@pricheska, вкарвай я някъде тази кола и не я вади, докато не си вземеш нов EWS и мисли за някакви чалъми против кражба
Тъкмо чета темата на колегата и ме побиха тръпки. Искрено съчувствам на човека. Чувството е уникално ГАДНО. Да си влюбен в една кола и някой тъпан да ти я ОТНЕМЕ.

А след като се смени този EWS има ли вероятност да я запалят с ключа, който преди това са направили от данните на предния???

- sadex5
- ентусиаст
-
EWS като се смени, няма как да се запали с даните от откраднатия, но това не е гаранция че друг няма да се опита да посегне на колата, без да знае за страданията ти с предния EWS.
Заключването на предния капак е много популярно в Русия, там прекъсват вериги на датчици, помпи и квото се сетиш. Просто представлява един електромагнит, който отваря предния капак, вместо от жилото .
Заключването на предния капак е много популярно в Русия, там прекъсват вериги на датчици, помпи и квото се сетиш. Просто представлява един електромагнит, който отваря предния капак, вместо от жилото .
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Няма да ги спре и това с капака. Ако трябва и на боксир ще я метнат ако са я набелязали.
пп Някъде бях гледал един клип на аларма с инсталирана горелка отдолу под вратите и като свирне алармата хоп печени бутчета
ама и ей това е решение по ефективно от обикновенна аларма 
ппп Погледнах я темата и на колегата с петицата на 70000км за 20000++ Евро
ма...та им д...а 
пп Някъде бях гледал един клип на аларма с инсталирана горелка отдолу под вратите и като свирне алармата хоп печени бутчета

ппп Погледнах я темата и на колегата с петицата на 70000км за 20000++ Евро

- pricheska
- кандидат ентусиаст
-
sadex5 написа:EWS като се смени, няма как да се запали с даните от откраднатия, но това не е гаранция че друг няма да се опита да посегне на колата, без да знае за страданията ти с предния EWS.
Това в България къде може да се направи? И има ли изобщо смисъл от това? Като гледах репортажа на "Код криминално", маймуните гепиха колата само с прочитане на информацията от компа на колата, без да отварат предния капак. Какво има да правят там ???
- sadex5
- ентусиаст
-
Колега, казвам ти нещо, което наистина помага. Това какво давали тез по телевизията го остави...
Единия карал крадената кола, а другия търсел за ГПС си
Това журналята са голяма работа ей
Ти си прекъсни горивната помпа и датчика на коляновия вал или ДМЕ то, пък нека ,,маймуните'' да си четат от таблото квото искат.
Единия карал крадената кола, а другия търсел за ГПС си

В кои район на София става това? Ще хвана едно бясно куче да сложа вътре в колата да ги изяде като я отворят!
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
sadex5 написа:Колега, казвам ти нещо, което наистина помага. Това какво давали тез по телевизията го остави...
Единия карал крадената кола, а другия търсел за ГПС сиТова журналята са голяма работа ей
Ти си прекъсни горивната помпа и датчика на коляновия вал или ДМЕ то, пък нека ,,маймуните'' да си четат от таблото квото искат.
Напълно съм съгласен, като я отворят ще има да гледат тъпо и да се чудят как с великите си джаджи не са успели да я подкарат. Елементарните неща като прекъснати кабели вършат гениална работа.
- pricheska
- кандидат ентусиаст
-
dbanchev написа:sadex5 написа:Колега, казвам ти нещо, което наистина помага. Това какво давали тез по телевизията го остави...
Единия карал крадената кола, а другия търсел за ГПС сиТова журналята са голяма работа ей
Напълно съм съгласен, като я отворят ще има да гледат тъпо и да се чудят как с великите си джаджи не са успели да я подкарат. Елементарните неща като прекъснати кабели вършат гениална работа.
Съгласен съм колеги. Но моля Ви, насочете ни към специалисти, които могат професионално да извършат тези интервенции с цел повишаване сигурността на нашите автомобили и да няма повече теми със заглавието: "Открадната..., Разбита..."
СИГУРЕН съм, че ще е супер полезно на много колеги от форума, защото повярвайте ми чувството да ти няма колата на сутринта или да е била на ръба да я няма - НИКАК не е приятно.......абе направо си е супер ГАДНО. Помагайте

40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3