проблем с car и key memory
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: проблем с DIS
spacepl написа:То това е ясно, но дали само ДСП е добавил.
Е,ако не стане само с махане на DSP-то ще го доработваме още като трябва .
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ако нямаш лепенка отзад в багажника до акумулатора със ZCS-a на колата, иди в Дару, Камор или който оторизиран сервиз ти е близо, искай им ZCS-а на колата, въведи го в IKE-то и кодирай цялата кола по този ZCS. Така ще се върне в оригинално положение.
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
mad_presley написа:Ако нямаш лепенка отзад в багажника до акумулатора със ZCS-a на колата, иди в Дару, Камор или който оторизиран сервиз ти е близо, искай им ZCS-а на колата, въведи го в IKE-то и кодирай цялата кола по този ZCS. Така ще се върне в оригинално положение.
Днес ходих в Дару Кар София. Казаха, че не могли да ми дадат ZCS-а но могли да ми я прекодират на база екстрите които има срещу 160-200лв. Не ми се дават толкова пари при условие, че всички системи по колата си работят. Май ще кара така!
520_i написа:Днес ходих в Дару Кар София. Казаха, че не могли да ми дадат ZCS-а но могли да ми я прекодират на база екстрите които има срещу 160-200лв
никой официален представител няма да ти даде такова инфо и са в пълното си право,което е да ти предложат прекодиране !
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: проблем с car и key memory
Със НЦСа има начин да се върнат заводските екстри, но не мога да ти помогна със точност как, защото аз без да искам си препрограмирах така колата когато си програмирах ЛЦМа или ГМа за мигане на мигачите... и си върнах заводското.... Предполагам, че другите колеги които са на Ти с НЦСа го знаят от къде и как беше....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
badsharki е човека
На мен ми върна печката в заводско положение т.е преди отключването. Работата стана с НЦС-а, той си намери там кодове и други работи и го направи.

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Е ти си имал ZSC и от него като знаеш номера на екстрата, която да кажем искаш да прибавиш или махнеш, и с двоичния код се променя с по една две цифри основната формула и готово.....То даже имаше някакви калкулатори за това, да кажем за алармата се променяше 8 мата цифра.....
- 520_i
- младши ентусиаст
-
sadex5 написа:Е ти си имал ZSC и от него като знаеш номера на екстрата, която да кажем искаш да прибавиш или махнеш, и с двоичния код се променя с по една две цифри основната формула и готово.....То даже имаше някакви калкулатори за това, да кажем за алармата се променяше 8 мата цифра.....
Значи пратих на Ilko Ivanov SA кода но той каза, че в него няма DSP но пък има печка (май когато активирах таймерите на вентилатора се появи този проблем)!! Върна ми го преработен но пак същото

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Не, нямах го кода. Търсих го но не намерих лепенката и badsharki си намери кода с НЦС-а.

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Ivo_Borisov написа:Не, нямах го кода. Търсих го но не намерих лепенката и badsharki си намери кода с НЦС-а.
Да от папка NCSEXPER\DATEN по шеснайстичната система се вижда. Там се виждат всички опции да кажем така
0216; 0000000100000000 SERVOTRONIC
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
sadex5 написа:Ivo_Borisov написа:Не, нямах го кода. Търсих го но не намерих лепенката и badsharki си намери кода с НЦС-а.
Да от папка NCSEXPER\DATEN по шеснайстичната система се вижда. Там се виждат всички опции да кажем така
0216; 0000000100000000 SERVOTRONIC
Струва ми се, че нещо бъркате и двамата.... аз като си опосках колата никакви кодове не съм ползвал просто влезнах някъде без да гледам къде какво уж разучавах и пробвах тук там и в един момент и всичко се занули и ми изчезнаха дей лайта и др настройки сервизни интервали и т.н се занулиха.....

.... наистина badsharki като ми разясняваше някои неща ми каза, че съм я препрограмирал...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- 520_i
- младши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:badsharki е човекаНа мен ми върна печката в заводско положение т.е преди отключването. Работата стана с НЦС-а, той си намери там кодове и други работи и го направи.

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2