Питане относно Фарове Xenon Hella Facelifft e39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Питане относно Фарове Xenon Hella Facelifft e39

Мнение от mad_presley » 30 Ное 2010, 11:29

hafte написа:

Отпред пласмасата е малко надупчена от камъчета но надали е толко фатално според мен.

Много е фатално даже. Полирай си фаровете до кристално и ще видиш разликата ;)

И няма нужда да купуваш някакви свръх скъпи уж оригинални крушки, вземи си едни китайски D2S 35w на 5000к и си свиркай ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Ное 2010, 11:41

mad_presley написа:
hafte написа:

Отпред пласмасата е малко надупчена от камъчета но надали е толко фатално според мен.

Много е фатално даже. Полирай си фаровете до кристално и ще видиш разликата ;)

И няма нужда да купуваш някакви свръх скъпи уж оригинални крушки, вземи си едни китайски D2S 35w на 5000к и си свиркай ;)

Анджък. Абе нейде си спомням, че гледах цената на оригиналните D2S лампи, беше няк'ви над 300 лв. едната или се лъжа? Аз сменях мойте преди време, едната беше OSRAM, другата Philips, явно и другаря германец не е държал баш на оригинала.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 30 Ное 2010, 12:47

Това със стъклото съм съгласен, че е проблем, но в крайна сметка при мен с наранено стъкло (8 г. експоатация, кал, пясък и т.н), само с смяната на крушки разликата е поне 10 пъти във осветеността.

За полирането нямам нерви, а и има някои доста дълбоки дупки по повърхността, които ме съмнява да изчезнат с полиране.

Поръчах направо наови стъкла и ще ги сменя и тях :-)

Благодаря за помоща на всички.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 30 Ное 2010, 12:54

Номенклатурен номер :63217160806
Описание :КРУШКА КСЕНОН D2S
Ед.цена (с ДДС) :341.35 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 30 Ное 2010, 13:05

Meha тази крушка е филипс и може да се намери за 190.00 лв. същата.
Цените дето си дал са за безбожно завишени от представителите на БМВ. виж. в RealOM.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 30 Ное 2010, 13:44

hafte написа:Meha тази крушка е филипс и може да се намери за 190.00 лв. същата.
Цените дето си дал са за безбожно завишени от представителите на БМВ. виж. в RealOM.

Бъркаш валутата :mhihi:
Bulb Xenon light
D2-S 35W
63217160806
$212.43

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 30 Ное 2010, 16:48

bmw_n00b написа:ПП "Колегата" imotep ме въртя и мен 2-3 дни с глупости, та накрая взех, че сам си ги направих :winky:

Теб пък какво съм те въртял 2-3 дена с глупости като аз даже не съм си полирал фаровете..."колега".И сигурен ли си ,че за мен става въпрос? Аз не намерих никъде в хронологията да съм писал с теб камоли пък да ти обеснявам нещо за фаровете??? :shock: :roll:

Както каза колегата Ivo_Borisov aз си сложих реплики на фейслифтовите стъкла(като тези които си показал),който пасват идеално на фаровете преди фейса понеже са на щипки а не са лепени като фара след фейса.Не знам тези стъкла как ще станат на фейслифтов фар,там не е ли лепено направо стъклото към фара? или пак е на щипки целия капак??? Друг е въпроса,че стъклата почнаха да се лющят на първата зима и вече са в историята :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 30 Ное 2010, 19:40

im0tep написа:
bmw_n00b написа:ПП "Колегата" imotep ме въртя и мен 2-3 дни с глупости, та накрая взех, че сам си ги направих :winky:

Теб пък какво съм те въртял 2-3 дена с глупости като аз даже не съм си полирал фаровете..."колега".И сигурен ли си ,че за мен става въпрос? Аз не намерих никъде в хронологията да съм писал с теб камоли пък да ти обеснявам нещо за фаровете??? :shock: :roll:

Както каза колегата Ivo_Borisov aз си сложих реплики на фейслифтовите стъкла(като тези които си показал),който пасват идеално на фаровете преди фейса понеже са на щипки а не са лепени като фара след фейса.Не знам тези стъкла как ще станат на фейслифтов фар,там не е ли лепено направо стъклото към фара? или пак е на щипки целия капак??? Друг е въпроса,че стъклата почнаха да се лющят на първата зима и вече са в историята :lol:

Голяма грешка, колега, имах предвид indzagio Съжалявам, нещо съм се заблудил в момента... те дори и не си приличат никовете ви много :bchug:

Стъклата пак повтарям пасват като оригинални. На предифейсови съм сменял стъкла и оставаше малко луфт. На тези - грам не остава и просто освен по надписа по друго не се разбира, че са афтърмаркет. Стъклата са със силикон на форове до ххх.2002 г. , а от там нататък със силиконово лепило и там е зора. Моите старите ги рязах с флекс за да ги отлепя. Отделно имат и щипки като предифейсовите. Твоите са се олющили защото не си ги лакирал предполагам.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 30 Ное 2010, 21:45

Към колегата пуснал темата:
ако срещнеш греда с новите стъкла,и нещо не пасне,винаги можеш да погледнеш тази моя тема,и да се пробваш сам да си оправиш оригиналните стъкла! ;)
viewtopic.php?f=35&t=223175
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 30 Ное 2010, 22:59

bmw_n00b написа:
im0tep написа:

Голяма грешка, колега, имах предвид indzagio Съжалявам, нещо съм се заблудил в момента... те дори и не си приличат никовете ви много :bchug:

Стъклата пак повтарям пасват като оригинални. На предифейсови съм сменял стъкла и оставаше малко луфт. На тези - грам не остава и просто освен по надписа по друго не се разбира, че са афтърмаркет. Стъклата са със силикон на форове до ххх.2002 г. , а от там нататък със силиконово лепило и там е зора. Моите старите ги рязах с флекс за да ги отлепя. Отделно имат и щипки като предифейсовите. Твоите са се олющили защото не си ги лакирал предполагам.

:bchug:

Моите стъкла не съм ги лакирал,да.Но както казах вече са в историята :lol: Значи на фейслифтовия фар стъклата също са на щипки като стария фар ,така ли? Като капак? Кое му се разлепя на стъклото тогава? :roll: Не съм разглобявал фейслофтов фар и питам :roll: съвсем сериозно? Стъклата там не са ли директно залепени към останалата част от фара? Питам защото гледам че на тези скъкла в Ибей има щипки като за стъклата на фара преди фейса? :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 30 Ное 2010, 23:21

Не бъркам валутата:

http://www.inesauto.com/product.php?iid=1141
Цена Philips - Germany D2S 85V 35W P32D-2 - 185лв.

Ами надявам се да паснат новите ще пиша като дойдат и ги сменя.

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 30 Ное 2010, 23:26

Еднакви са почти, просто стъклото при фейсовите фарове е лепнато със силикон там където влиза в корпуса на фара, а щипките пак се закопчават към пъпки на корпуса. Просто са решили в един момен от 2002 г да ги лепят с един силикон, който не реагира на нагряване и все си седи като гума. Пластмасата се разтапя, силикона седи... :banghead: Та в такъв случай се реже с ракетка/флекс по ръба и после това, което остане от стъклаото се изцепва по канала на корпуса с макетно ножче. Друг начин няма. И ако не се знае това предварително се получава както на снимката :) Но и това се оправя, моите ги залепих с Вюрт Д+К (Dichtet + Klebt) и става точно като гума пак и вода посмъртно няма как да влезе ако се направи плътно. И стъклото в по-близък план по-долу. На дългите бях нпъхал едни гъбички, че нямах фасунги и да не влиза прах, затова е жълто :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 30 Ное 2010, 23:32

bmw_n00b написа:Еднакви са почти, просто стъклото при фейсовите фарове е лепнато със силикон там където влиза в корпуса на фара, а щипките пак се закопчават към пъпки на корпуса. Просто са решили в един момен от 2002 г да ги лепят с един силикон, който не реагира на нагряване и все си седи като гума. Пластмасата се разтапя, силикона седи... :banghead: Та в такъв случай се реже с ракетка/флекс по ръба и после това, което остане от стъклаото се изцепва по канала на корпуса с макетно ножче. Друг начин няма. И ако не се знае това предварително се получава както на снимката :) Но и това се оправя, моите ги залепих с Вюрт Д+К (Dichtet + Klebt) и става точно като гума пак и вода посмъртно няма как да влезе ако се направи плътно. И стъклото в по-близък план по-долу. На дългите бях нпъхал едни гъбички, че нямах фасунги и да не влиза прах, затова е жълто :)

Сега вече разбрах :yes: Не ми беше ясно къде точно се лепят тези фарове с прословутия силикон :ok:

Потребител
Аватар
Кара: 535d e60

Мнение от defect » 16 Дек 2010, 18:40

Благодаря за темата, колега Изображение
Много се бях изнервил с тая мижава светлина и се канех да пускам тема в е60 подфорума, но с Изображение излезна твоята тема, и се уверих, че нови крушки си трябват.
реших да взема едни Luxima ксенони на 4300 от ПИ ЕС ПИ

Само ако споделиш откъде могат да се купят, освен ot luxima.bg, ще съм благодарен (гуугъл не обяснява нищо за ПИ ЕС ПИ).
Сексът е като игра на бридж: ако партньорът ти не е добър, дано имаш добра ръка . . . :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 16 Дек 2010, 19:12

Ами крушките може да си купиш от тук:
http://luxima.bg/index.php/contact.html

Стъклата дойдоха днес, и изглеждат супер.
Остана да ги монтирам, но се чудя дали да ги лепя с нещо допълнително, или оригиналния силикон ще е достатъчен който е в канала.
Ако не какво лепило (силикон да взема), че да може ако се наложи да ги отвярям пак, да не е мъка.

ПредишнаСледваща

Назад към E39