Вибрации между 90 и 120 км/ч - решено!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Вибрации между 90 и 120 км/ч
Колега, почти съм сигурен, че проблема ти е в джантите, по-специално предните. Казваш, че си ги проверил, провери ги пак, сигурен съм, че са криви. Това показва опитът ми. Вибрациите се появяват на 80 км. и изчезват на 120 км. Ако пък вибрациите се появят около 160 км. тогава пък са криви задните джанти.
Решил съм да се хвана здраво и със зимните джанти и да се уверя че са перфектни, защото няма друго обяснение....
Особено след като вибрацията се промени много след последния баланс..
Особено след като вибрацията се промени много след последния баланс..
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Колега, така и не каза с какви джанти си - реплика или оригинални. Борил съм се с този проблем и ти казвам съвсем честно - купих чисто нови джанти (реплика) и гуми и след 50-60 км градско излязох на равен път и ... полудях...
на каруца не съм се клатил толкова... -> баланс -> подобрение -> дисбаланс -> баланс ->.... и така цикъл. Извод: докато не ги смених бях на абонамент за баланс и така и не карах с кеф никога. И то за някакви смешни 16-ки. Откак взех 10-годишните оригинални джанти - няма проблем. Използвай и оригинални болтове и почиствай ръждата от главината и отвора на джантата преди монтаж с телена четка и смятам, че ще се родиш 

16-ките ми са оригинални, с тях купих колата преди 4 години от Германия.
Мисля, че просто ще трябва да наистина да погледне някой наистина добре джантите и да види дали няма нещо, изкривяване, дето казваш ръжди и т.н.
Просто в тази кола е толкова тихо и спокойно, че просто и най-малкото разстрисане се усеща.
Иначе летните ми са реплики.
Мисля, че просто ще трябва да наистина да погледне някой наистина добре джантите и да види дали няма нещо, изкривяване, дето казваш ръжди и т.н.
Просто в тази кола е толкова тихо и спокойно, че просто и най-малкото разстрисане се усеща.
Иначе летните ми са реплики.
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, моите джанти са оригинални BBS Styling 5. Не мога да видя момчето от който вземах джантите да го питам дали е имал подобни проблеми. В петък ще монтирам пак оригинални джанти - Styling 21 M System II с чисто нови гуми от другата ми кола и ще споделя какво се случва. Да кажем че всичко изчезне какво следва да направя:
1. Покупка на нови гуми 18-ки - то е ясно.
2. По отношение на джантите, какво следва??
Благодаря Ви
1. Покупка на нови гуми 18-ки - то е ясно.
2. По отношение на джантите, какво следва??
Благодаря Ви
Някой дали може да ми препоръча опитен гумаджия с машина за изправяне на джанти в района на София, по възможност Южната част?
Благодаря
Благодаря
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Има в близост до кръстовището на бул."България" и "Гоце Делчев".
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
И с БМВто на баща ми е същият проблем.Сменихме гумите джантите ги провериха специално, но тресенето продължава от 90 до към 120.Колата е автоматик.Усеща се от задницата на колата.Предницата не е.Ако е турбината на автоматика точно тогава ли се получават такива вибрации 

DAEL написа:Има в близост до кръстовището на бул."България" и "Гоце Делчев".
Можеш ли някакво име този сервиз, за да се ориентирам? Или можеш ли да ми дадеш линк към бгмапс?
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
DaveMF написа:DAEL написа:Има в близост до кръстовището на бул."България" и "Гоце Делчев".
Можеш ли някакво име този сервиз, за да се ориентирам? Или можеш ли да ми дадеш линк към бгмапс?
Имаш ЛС, колега!
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, вчера направих проверка и при мен проблема е от силно неправилно износени и криви гуми
При гумаджията направихме един прост тест
Сложихме гумите на стенда и с нещо като линийка доближилме максимално до гумата, машита завъртя и се видя как гумата се отдалечава с около 1 см. от линийката и вследващия момент отново се приближава и така през точно определени интервали. На пролет сме с нови 4 гуми 

Re: Вибрации между 90 и 120 км/ч - решено
Край на моите мистерии.
Колата заспа напълно със зимните гуми.
Ето какви бяха проблемите:
1. Не-оптимален баланс цялостно - разхвърляни тежести на различни места.
2. Основен проблем - едната задна гума, която изискваше огромни тежести, за да се балансира, подскачаше, не много, но осезаемо за просто око. Гумаджията този път беше наистина опитен и направи следното - отлепи гумата от джантата, завъртя я на друга позиция, да кажем с 45 градуса, намаза отново обилно със смазката за контакта между гума и джанта, наду я отново и хоп - джантата на помръдваше на завъртане и милиметър.
Не се бях сблъсквал с подобен случай и съм безкрайно щастлив, даже още не мога да се оттърся от това дали случайно малко поне нещо не трепери. Предполагам с времето ще се успокоя. И просто осъзнах колко е важно да попаднеш на наистина опитен гумаджия, който не те минава на конвейера.
Искам да благодаря на всички колеги, които прочетоха за моя проблем и ми дадоха важни насоки!
Колата заспа напълно със зимните гуми.
Ето какви бяха проблемите:
1. Не-оптимален баланс цялостно - разхвърляни тежести на различни места.
2. Основен проблем - едната задна гума, която изискваше огромни тежести, за да се балансира, подскачаше, не много, но осезаемо за просто око. Гумаджията този път беше наистина опитен и направи следното - отлепи гумата от джантата, завъртя я на друга позиция, да кажем с 45 градуса, намаза отново обилно със смазката за контакта между гума и джанта, наду я отново и хоп - джантата на помръдваше на завъртане и милиметър.
Не се бях сблъсквал с подобен случай и съм безкрайно щастлив, даже още не мога да се оттърся от това дали случайно малко поне нещо не трепери. Предполагам с времето ще се успокоя. И просто осъзнах колко е важно да попаднеш на наистина опитен гумаджия, който не те минава на конвейера.
Искам да благодаря на всички колеги, които прочетоха за моя проблем и ми дадоха важни насоки!
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Re: Вибрации между 90 и 120 км/ч - решено!
Имах същия проблем с задна дясна гума,колата подскачаше отзад като пинг-понг.Докато разбера от какво е ....доста ядове брах,другото много важно нещо е гумаджията ,който прави баланс да е в час с нещата 

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2