Грешка Fuel Inject. system
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Грешка Fuel Inject. system
sonic написа:Не слушай никой тук, ами отиди при разбиращ човек.
И само да вмъкна, че помпите в резервоара са две.
Ти стига си вмъквал глупости,ами вземи и отвори един резервоар и тогава се изказвай

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Понеже и аз забелязвам, че масово се пише, че помпите в резервоара са две - една е, поплавъците са два и за това има кабели към двата резервоара. При 520-ката горивото се изпомпва от десния резервоар, отива към мотора и после се излишното връща в левия резервоар, ако нивото на горивото в левия е ниско поплавъка затваря една клапичка на маркуча който връща горивото и то отива директно в десния резервоар пак. В горната страна резервоарите са свързани, така че когато започнете да пълните в определен момент от левия започва да прелива в десния клапичката се отваря и излишното гориво започва да се връща в него. Така поне е при мен.
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
sonic написа:Не слушай никой тук, ами отиди при разбиращ човек.
И само да вмъкна, че помпите в резервоара са две.
А тука викаш никой не разбира

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
spacepl написа:Понеже и аз забелязвам, че масово се пише, че помпите в резервоара са две - една е, поплавъците са два и за това има кабели към двата резервоара. При 520-ката горивото се изпомпва от десния резервоар, отива към мотора и после се излишното връща в левия резервоар, ако нивото на горивото в левия е ниско поплавъка затваря една клапичка на маркуча който връща горивото и то отива директно в десния резервоар пак. В горната страна резервоарите са свързани, така че когато започнете да пълните в определен момент от левия започва да прелива в десния клапичката се отваря и излишното гориво започва да се връща в него. Така поне е при мен.
Колега и при тдс-а е така
- vgeirgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
- Мечтае да кара: X5 3.0d
Тази грешка се индикира при недостиг на гориво което да захранва инжекторите, вместо да пълниш джобовете на множество т.нар. "майстори", покарай поне един месец като не допускаш горивото в резервоара да пада под половината. Ако проблемът пак се появи трябва да се провери за задръствания по системата и едва тогава да започнеш да даваш стотици лв. на лицата, които работят "майстори" с образование ТОХ или шивашки техникум примерно. Като начало горещо ти препоръчвам да си смениш горивния филтър. Аре, успех!
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
много ми е интересно от каде знаете кой какво образование има
това че в софия повечето майстори са такива не значи че всички са така
проблема при вас е че повечет които работят в софия са там изцяло и само зареди парите и големия пазар,а качеството е минимално и се работи през пръсти...

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
VRPerformance написа: проблема при вас е че повечет които работят в софия са там изцяло и само зареди парите и големия пазар,а качеството е минимално и се работи през пръсти...

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
vgeirgiev написа:Тази грешка се индикира при недостиг на гориво което да захранва инжекторите, вместо да пълниш джобовете на множество т.нар. "майстори", покарай поне един месец като не допускаш горивото в резервоара да пада под половината. Ако проблемът пак се появи трябва да се провери за задръствания по системата и едва тогава да започнеш да даваш стотици лв. на лицата, които работят "майстори" с образование ТОХ или шивашки техникум примерно. Като начало горещо ти препоръчвам да си смениш горивния филтър. Аре, успех!
и само колега можеш ли да посочиш някое учебно заведение където се преподава Комън рейл впръскване и по точно ДДЕ4
Барай шишарката Минкеее ....
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Добре де, втората помпа е след първата и е извън резервоара. Проблема е някъде в ниското налягане.
- vgeirgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
- Мечтае да кара: X5 3.0d
Колеги, ако съм засегнал някой техник извинете! Исках да кажа, че голяма част от т.нар. майстори са без всякакви технически познания и работят на "проба-грешка", лошото е, че предвид добрите суми, които прибират за BMW, се захващат с неща, от които нямат представа. Дори понякога в елитни сервизи ти гарантират за твоя проблем, плащаш солен ремонт или замяна на части, а когато проблема си е останал и отидеш отново....... същите "специалисти" вдигат рамене.
Но иначе думите ми бяха само препоръка към колегата, който има описания проблем.
Но иначе думите ми бяха само препоръка към колегата, който има описания проблем.
- BMW_Kurilo
- Потребител
-
- Кара: 530d
[quote="vgeirgiev"]Тази грешка се индикира при недостиг на гориво което да захранва инжекторите, покарай поне един месец като не допускаш горивото в резервоара да пада под половината. Ако проблемът пак се появи трябва да се провери за задръствания по системата.
значи колега наистина днес я напълних до горе и проблема изчезна натискам си я колкото душа има и грешка не показва...явно вариянта с запушване отпада.
Идеята ми е каде в софия може някои наистина да свърши работа и да се отстрани проблема,защото наистина сам чувал много добри отзиви от колегата в Добрич Илко но ми е малко далече
значи колега наистина днес я напълних до горе и проблема изчезна натискам си я колкото душа има и грешка не показва...явно вариянта с запушване отпада.
Идеята ми е каде в софия може някои наистина да свърши работа и да се отстрани проблема,защото наистина сам чувал много добри отзиви от колегата в Добрич Илко но ми е малко далече
- Don_elmondo
- Потребител
-
- Кара: Арчи
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: Нямам думи :)))
BMW_Kurilo написа:vgeirgiev написа:Тази грешка се индикира при недостиг на гориво което да захранва инжекторите, покарай поне един месец като не допускаш горивото в резервоара да пада под половината. Ако проблемът пак се появи трябва да се провери за задръствания по системата.
Колега само и единствено помпата на ниското налягане в резервоара е здала багажа. Аз бях така няколко месеца и ето какво забелязах:
1. Когато колата е с малко гориво в резервоара пали адски трудно тъй като след като нямаш помпа която да подкачи горивото тази работа трябва да се свърши от следващата по веригата. С две думи с колкото по малко гориво разполагаш толкова по трудно ще запалиш.
2. Колата е направо каруца - все едно си се качил на тир и това е отново заради това че една помпа върши работата на две и не може да създаде достатъчно налягане в резервоара следователно колата се мъчи.
Аз ти предлагам просто да си замериш помпата на ниското налягане преди да се впускаш в космически приключения и да даваш луди пари за глупости. Проблема е че на е39 нз точно каде е помпата. Мисля че е като на е36 под дясната задна седалка. Колеги, моля поправете ме ако греша за мястото на помпата. Успех!
BMW Club Bulgaria
Отговора и решението на проблема се криеха в смяна на горивния филтар. Интересното е че стария беше на 8000км и горивото тук уж се води качественно 

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Вдигам малко стара тема ,но и при мен се появи съобщението на тдс днес смених горивният филтър и проверих подкачащата помпа(работи) ,няма теч на нафта от никъде ,гарнитурите на помпата са сменени миналата година ,къде да търся проблема?
п.п. грешката сама ли се чисти след отстраняване на проблема или с диагностика?
п.п.2 дали е възможно да идва грешката от 13622244674 (мап сензора) от четене по чужди форуми до там стигнах
Благодаря
п.п. грешката сама ли се чисти след отстраняване на проблема или с диагностика?
п.п.2 дали е възможно да идва грешката от 13622244674 (мап сензора) от четене по чужди форуми до там стигнах

Благодаря
6>4
- wesley
- Потребител
-
- Кара: Е39 530D
Здравейте, как се замерва помпата в резервоара на 530д 2000г.?
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3