Метално звънтене около кардана

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e34;e39
Детайли за колата: td;tds

Re: Метално звънтене около кардана

Мнение от gymp » 19 Окт 2010, 10:18

здравеите колеги и при мен има подобно звънтене но се чува и по дупки .проверих кардана,супортите на спирачките да не е от накладките но си го има и това е !!! дали не е от маховика?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 19 Окт 2010, 13:37

Този проблем го имах на старата ми кола - 520и.
Оказа се задната част на карданния вал - самият вал хлопаше в шлиците на диференциала.
Заврях се и аз в канала - така си беше.
Тъпото беше, че поне според майстора, това е част от диференциала и не се продава отделно.
Така я и продадох.
Touring & windsurf club

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57D25
Мечтае да кара: E60///M5

Мнение от kufi01 » 26 Ное 2010, 19:32

LUCIFER'S написа:влизате в канала...хващате кардана с ръце и започвате със сила да го връткате ляво, дясно- ляво, дясно и ще видите как гуменото каре не е здраво, а има луфт при болтовете и звънти...

Е добре де а мойто гумено каре като е чисто ново и истинско на 250км защо го имам същото причукване на метал колата ми е е36купе и ми се чува от задното до дифа и се чудя къде да го търся
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 04 Дек 2010, 23:35

Аз имах същия проблем ( дрънках като трамвай 2 ). след като смених задното каре до диференциала проблема не се оправи .
Оказа се карето което е под гаика 12 и 11 , т.е карето което е капсоловано с кардана.
Решението е нов кардан или се слагат шайби на карето и се точкуват .( при мен така го оправих)

100% е от това каре
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 05 Дек 2010, 22:17

NetWar написа:Аз имах същия проблем ( дрънках като трамвай 2 ). след като смених задното каре до диференциала проблема не се оправи .
Оказа се карето което е под гаика 12 и 11 , т.е карето което е капсоловано с кардана.
Решението е нов кардан или се слагат шайби на карето и се точкуват .( при мен така го оправих)

100% е от това каре

Здравей,
И аз за това каре предполагах или от луфт в шлиците, защото от там ми се чува. Така или иначе още нищо не съм предприел по този проблем.
Но нещо не мога да си представя къде поставяш шайбите и как ги точкуваш? Ако можеш драсни червени стрелкички на схемата.
И какви точно шайби си точкувал - спрямо кой размер ? Заклинват ли се някъде ? Опиши процеса -какво , къде ....
Ще съм ти много благодарен !
Доста кончета в един обор.
Изображение

Предишна

Назад към E39