автомата е изненада!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 DA Touring 01г

Re: автомата е изненада!

Мнение от kbarterov » 02 Сеп 2010, 19:33

Оказа се, че съм "запалил" една от касетите на автомата :mhihi: .Това го видях с очите си :shock: , но още не беше разглобена цялата кутия.Маслото е прегоряло и въобще си е....ло мамата.Някой да знае дали се продават отделно тия касети, и ориентировъчна цена.Кутията е на GM 5GL40! :banghead: Установихме още, че ми е тръгнал и единият тампон на двигателя :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kbarterov » 19 Сеп 2010, 21:22

проблемите са отстранени :yes: .това не го пожелавам на никой от колегите!благодарности на отзовалите се! успех и мноооогоооо безаварийни.
моля КЛЮЧ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 19 Сеп 2010, 21:31

Добре де, кажи какво и правихте, за колко пари и къде? Интересно е на всички.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kbarterov » 19 Сеп 2010, 22:58

разглобихме я основно и се установи, че 8бр. малки феродови диска са напълно изгорели :shock: , маслото беше тъмно черно и мътно,майсторчето поразгледа малко и каза, че са заминали две от някакви бутала, които приличат на шайби, и от там губи налягане на маслото, вследствие на което са изгорели феродовите дискови.абе страшен кереч!Имаше стружки доста. бях решил да купя части и да я събера, но установих че цената им е доста дебела, а и един търговец, на който магазина му е на ул. "Козлодуй"и продава само части за автоматици са направи на много терикат, та покрай тези части искаше да ми продаде и една от неговите турбини.Та цените са горе-долу следните: филтър -42 лева, комплект гарнитури около 300 лева, 8 диска по 20 лева, и двете бутала са около 250 лева.Като сложиш и масло около 200 лева, то тотала е около 1000 -дарка :shock: :shock: :shock: Та тоя въпросния отворко :no: :no: :no: , каза, че няма да ми продаде буталата,само двете, ако не купя от него и турбина, която рециклирана е 750 лева, а нова 1050 лева.Иначе имал бутала цял комплект за 670 лева или нещо подобно.Предложи ми рециклирана кутия с турбина за 2000 лева, обаче вече ме беше вбесил, и нямаше кво повече да си кажем.Теглих му една майна и си тръгнах.Не мога да ги разбера тия отворетни селяндури, отиваш с пари, а на него му се малеят и иска още и още :bang: :bang: :bang: Намерих скоростна кутия втора употреба заедно с турбината и компютъра кам нея, купих я и вече всичко е ОК надявам се. Маслото и е като ново, няма признаци за неправилна работа, турбината на пръв поглед даваше добро налягане, ама не искам повече да пиша, защото сега ще почнат да пишат и други отворковци от форума, защо не съм я качвал на стенд /турбината/ да се измери наляганетио или ред други операций за които те самите никога през живота си пари няма да дадът. Маслото е ново, филтъра и гарнитурата на кутията са нови.Смених ги преди да я качиме и побра около 8.5 литра.айде :bchug: :bchug: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 19 Сеп 2010, 23:13

Има един пич към Симеоново живее, викат му "Коко Дългия", казват е бил много-много добър. :smoke:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kbarterov » 19 Сеп 2010, 23:22

:yes:

Предишна

Назад към E39