Спирачки???
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Спирачки???
shumisho написа:Много хубаво...сега трябва само да кажеш има ли някакви тънкости
Или просто купувам нови накладки за 540, дискове 324мм, вземам от някоя морга апаратите и ги нося на майстора...
Няма никакви тънкости. Сваляш старите и слагаш новите. И после се кефиш...
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
LUCIFER'S написа:Jikata написа:здравеите колеги,по мнението на колегата с 530д,4е е39 няма хубависпира4ки аз изобщо не сам сагласен
да колега не сам карал GTI голф и наистина незнам как спира,но мисля 4е е39 особено с 324 мм дискови спира завидно добре,баща ми е с е39 530д 2002 с нови цимерман4ета отпред и спира мнооо добре .от в4ера и аз сам с е39 540и и пак ще ти кажа 4е спира мноо добре.ина4е това с голфа мисля 4е си мислиш 4е спира много понеже усещането в голфа е много по разли4но,а в е39 е направено да не се усеща.искам да отбележа 4е това е мое мнение.ина4е по отношение на това с какво ги сравнявам-карал сам пове4ето модели от голф1 до ламборжини галиардо- и да е39 има наистина добри спира4ки
глупости на търкалета си написал ама айде.... защо цимерман, а не оригиналнинали спира добре...........
хич не са добре спирачките на тия дърти лотри ама айде да не ви подбъзиквам, щот вече за 3 години във форума имам представа кой колко разбира от коли
и да не казвам, че някой Е39 са толкоз куци от към спирачки, че не може и да бъде... дето има са малки дисковете за тези кила, ами и някой не са и вентилирани отзад... ще се поинтересуваш, ще понаучиш някои неща, ще се качиш да покараш малко коли, не само градско по кафенца... и тогава ще даваш мнение, което може да се счита за компетентно
П.С. Тези от вас които помнят представянето на Е39 когато излезе на пазара на автомобили едно от слабите места беше посочено спирачките, че са слаби... със фейса после се опитаха да замажат малко положението- 324 дискове на по-големите мотори и вентилирани дискове и отзад , ама пак същата работа

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
една ако не спира добре,трябва ли и останалите да са така?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- db1
- Потребител
-
- Кара: 525 d
mad_presley е много прав, относно работата на спирачките в различни режими да запазват свойствата си. В никакъв случай не можем да сравняваме коли с различни данни в случая килограми визирам сравнението с Голф GTI. Другото което никаде не прочетох или поне не видях е значението и на самите накладки, ако са някои ментета и се палят след третото натискане за какви спирачки можем да говорим.
- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
Много благодаря на всички (разпалени и не толкова
)
Сега търся апарати и купувам всичко останало...
Хубав уикенд на всички...

shumisho написа:Много благодаря на всички (разпалени и не толкова)
Успех, ще останеш доволен

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
mad_presley написа:@LUCIFER'S, недей да сравняваш спирачките на печката с тези на бензиновите. Струва ти се, че са гадни спирачките на 530d, защото там е на вакуум помпа. Лично съм се уверил, че една 520i спира много, ама наистина много по-добре от всяка 530d с нейните триста и кусур мм дискове![]()
Не знам колко пътуваш извън градско и особено по проходите, но аз лично не съм карал друга кола освен BMW, която да си спира еднакво добре в началото и в края на прохода. Това за мен е най-важното.
Мисля, че ужасно бъркаш твърдостта на педала с добрите спирачки.
Пресли те всички са със вакум... вакумен усилвател, но разликата е вакум помпа за дизела и вакум от шапламента за бензина..... с Е39 пътувам/карам почти само извън градско.... просто спирачките ги чувствам доста мудни при спиране, особенно когато колата е натоварена и сравнявайки с други коли аз ги чувствам слаби за това купе и за динамиката на 3.0 д мотора... има какво да се желае още

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
LUCIFER'S написа:........... и вакум от шапламента за бензина.....
Аз пък винаги съм си мислил ,че бензиновите мотори взимат вакуум от всмукателните колектори

Не за друго ами от шепламента /изпускателния колектор/ няма какво друго да излезе освен изгорели газове .....
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
ivanov 530d написа:LUCIFER'S написа:........... и вакум от шапламента за бензина.....
Аз пък винаги съм си мислил ,че бензиновите мотори взимат вакуум от всмукателните колектори![]()
Не за друго ами от шепламента /изпускателния колектор/ няма какво друго да излезе освен изгорели газове .....
естествено, че от всмукателния колектор Илко... техническа грешка

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
LUCIFER'S написа:П.С. Тези от вас които помнят представянето на Е39 когато излезе на пазара на автомобили едно от слабите места беше посочено спирачките, че са слаби... със фейса после се опитаха да замажат малко положението- 324 дискове на по-големите мотори и вентилирани дискове и отзад , ама пак същата работа
Не знам какво са позамазали, но 525d ми спира по-зле от 525tds, който карах преди това. Вярно че нямам идея каква марка и на колко време са дискове и накладки на комънрейла, защото още не съм ги сменял, но определено на външен вид не са още за смяна.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
Е има и вариант за по сериозен ъпгрейд но трябва повечко кеш...
http://www.zeckhausen.com/E39_BMW_Front_Install.htm
http://www.zeckhausen.com/E39_BMW_Front_Install.htm
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2