регулиране на нивомата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Re: регулиране на нивомата
като за начало и направи диагностика с ГТ1 и ще се разбере къде е проблема
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Точно това се опитвам да разбера!А и питах тук ако някой се е сблъсквал да скъся поне малко мъките!
viewtopic.php?f=35&t=269075
viewtopic.php?f=35&t=269075
- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive
от два дни се занимавам с тоя нивомат и не мога да го разшифровам
днеска разгледах цялата система,пробвах релето на компресора-работи,мазах с пяна маркучите за да проверя да няма пропуск на въздух-видимо няма,и накрая пуснах компресора принудително-от ляво помпа,но отдясно почти не помръдна.после свалих колелото и намазах пак с пяна възглавницата-и пак нищо видимо
мира не ми дава тоя нивомат.явно проблема е механичен,защото на диагностика не показва грешки

- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
Едно питане, в тази тема, дано не я нарушавам
колата ми е комби Е 39 по рама излиза с ниско спортно окачване, обаче ми е ниска за нашите пътни условия, и вози по твърдо, ако отпред и сменя амортисьорите с нормални не спортни, отзад нивомата ще надигне ли колата, когато отпред стане по висока, понеже в задните амортисьори няма разлика за ниско и нормално окачване ...
колата ми е комби Е 39 по рама излиза с ниско спортно окачване, обаче ми е ниска за нашите пътни условия, и вози по твърдо, ако отпред и сменя амортисьорите с нормални не спортни, отзад нивомата ще надигне ли колата, когато отпред стане по висока, понеже в задните амортисьори няма разлика за ниско и нормално окачване ...
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
popai написа:Едно питане, в тази тема, дано не я нарушавам
в зависимост от товара в багажника , задницата кляка малко или много и нивомата се грижи да я доведе в неутрална позиция...
Ако отпред я направиш по-висока , отзад ще трябва леко да компенсираш раликата /да я надървиш малко/ , ама не знам с коя програма става ? Сама няма да си го направи , понеже нивомата се задейства при товар
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Задницата може лесно да се надигне по два начина, софтуерно или хардуерно..... С DIS/ Modic се дава на транспортен режим и колата се повдига 3 см нагоре. Или ако не ни харесва височината има опция Ride Height Offset и се регулира доколкото искаме.
Втория начин хардуерния, това е със промяна на положението на сензорите отзад на окачването.
Става направо Sport Wagon
Втория начин хардуерния, това е със промяна на положението на сензорите отзад на окачването.

- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
Благодаря,
като сменя предните амортисьори и ще видим как ще се надигне оптред, и ще търся някой, да ми я натрой отзад
като сменя предните амортисьори и ще видим как ще се надигне оптред, и ще търся някой, да ми я натрой отзад
- Vik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: карам бавно 'щот ме кефи
- Детайли за колата: 520i touring 04/1999
M52b20TU - 20 6S 3/4
sadex5 написа:Задницата може лесно да се надигне по два начина, софтуерно или хардуерно..... С DIS/ Modic се дава на транспортен режим и колата се повдига 3 см нагоре. Или ако не ни харесва височината има опция Ride Height Offset и се регулира доколкото искаме.
Ъ-хъ...
И след 50 км по родните "пътища" ще остане Sport Фургон...
- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
колата е готова,стана бързо и така както ми се искаше.дано не ми създаеа повече проблеми занапред
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
hobotqnin написа:колата е готова,стана бързо и така както ми се искаше.дано не ми създаеа повече проблеми занапред
Извинявай, дали ще ти бъде удобно да споделиш с 2-3 реда какъв точно се оказа проблемът при тебе и как бе решен, ако ти е възможно разбира се?
Благодарим предварително за отделеното време.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
със риск да ми се смеете,моята колица дали има нивомат или не?тя е 98г,2,5тдс.на борда има такава картинка,една кола с две стрелки,не че означава че я има екстрата,но да попитам.благодарско.
- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
turbo написа:hobotqnin написа:колата е готова,стана бързо и така както ми се искаше.дано не ми създаеа повече проблеми занапред
Извинявай, дали ще ти бъде удобно да споделиш с 2-3 реда какъв точно се оказа проблемът при тебе и как бе решен, ако ти е възможно разбира се?
Благодарим предварително за отделеното време.
разбира се

- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
wladio написа:със риск да ми се смеете,моята колица дали има нивомат или не?тя е 98г,2,5тдс.на борда има такава картинка,една кола с две стрелки,не че означава че я има екстрата,но да попитам.благодарско.
качи я на канал и виж ако няма пружини а едни сфери значи е с нивомат
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
hobotqnin написа:wladio написа:със риск да ми се смеете,моята колица дали има нивомат или не?тя е 98г,2,5тдс.на борда има такава картинка,една кола с две стрелки,не че означава че я има екстрата,но да попитам.благодарско.
... или извади резервната гума и виж какво има там. Ако нещо не е ясно направи една, две снимки и ги дай насам.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
turbo написа:hobotqnin написа:wladio написа:със риск да ми се смеете,моята колица дали има нивомат или не?тя е 98г,2,5тдс.на борда има такава картинка,една кола с две стрелки,не че означава че я има екстрата,но да попитам.благодарско.
... или извади резервната гума и виж какво има там. Ако нещо не е ясно направи една, две снимки и ги дай насам.
еми там няма нищо.една дупка....с един болт в средата......
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3