Багажник - не се отваря от бутона

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Багажник - не се отваря от бутона

Мнение от im0tep » 30 Мар 2010, 20:14

Niki__ написа:А аз да попитам и на 12 часа като ми е завъртяна ключалката и на 3 часа все ми се отваря.При вас как е?

Като я оставиш на 3 часа не се отваря от бутона в купето

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F25 2.0d

Мнение от Niki__ » 30 Мар 2010, 20:22

im0tep написа:
Niki__ написа:А аз да попитам и на 12 часа като ми е завъртяна ключалката и на 3 часа все ми се отваря.При вас как е?

Като я оставиш на 3 часа не се отваря от бутона в купето

Ясно мерси колега. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 01 Апр 2010, 1:13

Не е само че няма да се отваря от бутона вътре в купето, но и този отвън също няма да работи. При това положение изолираш багажното отделение (говорим за седан) от централното. Ще можеш да отвориш 'механичо' с ключа и то само с този с който палиш колата.

Locking separately
Turn the master key to the right past the pressure point and take it out when horizontal.
This locks the luggage compartment and disconnects it from the central locking system. If you then hand over only door and ignition key 3 (see page 32), the luggage compartment cannot be opened. This is an advantage, for example, at hotels.

Потребител
Аватар
Кара: Бмв 525ТДС /98г.

Мнение от Magnat_Master » 22 Юли 2013, 16:04

Да ви се похваля най-сетне измислих варянт за поправка на машинката за багажника. Лепих с какво ли не неще и неще да се залепи винаги се чупи след най-много месец. Като отворите машинката ще видите един супер елементарен механизъм. Чупи се "Шпилката" така да я нарека. Това е зъбно колело с едра резба която при натискане на бутона избутва чопа напред и отваря багажника. Вече направих около 3-4 машинки на мен и мой приятели и станаха чук. Челта е да разпробиете по цялата дължина с 2.5мм бургия. След което поставята 2квадрата кабел сърцевината за армировка поливате го с лепило от сорта на "течен метал". Аз ползвам бизон. След което задължително с помоща на поялник разтапяте местото което е счупено. За да може допълнително да се стехне след което чакате 24часа. И ще работи повече от колкото тази от дару за 100 и незнам си колко лева. Ако моторчето е изгоряло това е още по елементарно понеже е най-обикновенно моторче от количка с дистанционно управление. Забравих да ви кажа когато сглобявате машинката задълзително натегнете прожината поне 4-5 оборота. За да може когато подадето импулс от бутона и моторчето се задейства и отвори багажника. Прожината да върне назад ако не я натегнете колкото трябва багазника ще отвори но после няма да можете да го затворите. Ще седи постоянно отворен. Ами това е ако имате въпроси насреща съм. Поздрави. :)

Предишна

Назад към E39