Слагане на ТВ модул в кола без
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Слагане на ТВ модул в кола без
Sherman написа:Моята кола има ТВ тунер...чудно ми е какви са тези благинки свързани с ТВ тунера?
Колега,разводняваш темата.Чети в раздела има писано много.
Може да се свърже ДВД,камера за задно виждане.....
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Georgi написа:ivanov 530d написа:Georgi написа:От корпуса на тунера към шасито ли?
Да
Никаква промяна.Тунера и монитора са от различни коли.Четох в ръководството за монтаж ,че трябва в такъв случай да се прекодира.
Моят тунер също е от друга кола и не му е нужно никакво прекодиране... Според мен ако си хванал тунера на маса и пак не тръгва имаш проблем в тунера, но все пак ако искаш свържи се с Лъчо да прекодирате колата.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- I.Voykov
-
Sherman написа:Моята кола има ТВ тунер...чудно ми е какви са тези благинки свързани с ТВ тунера?
Наистина не е лошо да прочетеш основно този раздел, защото има писано много, но все пак към тв тунера може да се свърже камера за задно виждане, двд, лаптоп и т.н.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
А други особености има ли освен включването на бялата ,синята букса и смяната на антените?
Преди да задам елементарен въпрос трябва да съм изчел целия форум ли?!? За камерката и ДВД знаех...ама за лаптоп не се бях сещал...знам че баш в тая област с екстрите тамън навлизам в нещата докато вие с времето само се чудите ква екстра да сложите...хехе....извинете моето невежество 

- I.Voykov
-
Georgi написа:А други особености има ли освен включването на бялата ,синята букса и смяната на антените?
Ами доста по-сложно е от включване на две букси, ако преди това не си имал тв тунер... Най-малкото трябва от схемата даде по-горе да направиш кабел между нави компютъра и тв модула. От написаното до тук не разбирам какво си направил, разбирам само, че не работи, ако искаш да ти се помогне ще трябва да обясниш по-подробно как си свързал тв модула и т.н. с по две изречения няма да може да се установи проблема.

Are you ///M enough ...?
- I.Voykov
-
Sherman написа:Преди да задам елементарен въпрос трябва да съм изчел целия форум ли?!? За камерката и ДВД знаех...ама за лаптоп не се бях сещал...знам че баш в тая област с екстрите тамън навлизам в нещата докато вие с времето само се чудите ква екстра да сложите...хехе....извинете моето невежество
Ами да желателно е, защото на тези въпроси е отговаряно многократно и някак си не е коректно да караме хората да отговаря по 15 пъти на един въпрос...

Are you ///M enough ...?
Инсталацията ми е оригинална от Е38.Има всички на нея изводи за нави,TV,CD,DSP.
Досега съм свързал МК3 с монитора и радио тунера и всичко с включването тръгваше.Просто буксите са така направени ,че не можеше са се обърка нещо.Освен това подробно съм чел менуалите за монтаж няколко пъти.
Сега си набавих ТВ тунера със съответните антени.Свързах го с останалите единствени бяла и синя букса и съответно и антените,но освен ,че на дисплея се появи надпис ,,телевизия"нищо друго не се случва.Явно нещо ми убягва още .
П.С. Пиша неслучайно тук за да бъде темата полезна за вбъдеще и на други.
Досега не видях някъде да е разисквано с подробности.
Досега съм свързал МК3 с монитора и радио тунера и всичко с включването тръгваше.Просто буксите са така направени ,че не можеше са се обърка нещо.Освен това подробно съм чел менуалите за монтаж няколко пъти.
Сега си набавих ТВ тунера със съответните антени.Свързах го с останалите единствени бяла и синя букса и съответно и антените,но освен ,че на дисплея се появи надпис ,,телевизия"нищо друго не се случва.Явно нещо ми убягва още .
П.С. Пиша неслучайно тук за да бъде темата полезна за вбъдеще и на други.
Досега не видях някъде да е разисквано с подробности.
- I.Voykov
-
Е ти ме уби
май ще трябва някой от много разбиращите тук да се включи и дори да погледне колата.

Are you ///M enough ...?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
МК3-ката след тв тунера я включваш нали ? Синята букса която идва от монитора се включва във синята на тв тунера, а бялата която излиза от тв тунера отива към синята на МК3-ката - да не си объркал местата на МК3 и тв тунера. Я изключи мк3-ката и остави само с тв тунера, премести го на двете възможни сини букси и го остави на тази на която работи, а МК3-ката я включи на другата.
spacepl написа:МК3-ката след тв тунера я включваш нали ? Синята букса която идва от монитора се включва във синята на тв тунера, а бялата която излиза от тв тунера отива към синята на МК3-ката - да не си объркал местата на МК3 и тв тунера. Я изключи мк3-ката и остави само с тв тунера, премести го на двете възможни сини букси и го остави на тази на която работи, а МК3-ката я включи на другата.

Сега остава да разбера и защо е черно-бяла картината

Черно бялото и звука се оправят като от настройките пуснеш Чешка република
Поне при мен само така имах цвят 

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Колеги,
аз инсталирах ТВ модула, направих кабела, вързах всичко и хоп - имам телевизия !
Обаче имам и проблем - антените.
Взех антени с този номер 65 26 8 377 658
Освен входа от коаксиалния кабел, има и една черна бускичка с 3 пина ?! за какво е тя
Вързах антенните кабели към тези антенки - но резултат никакъв
сигнала си е все така лош и почти нищо не се вижда.
Няма разлика дали е с тези антенки или не
Замерих и коаксиалния кабел и ми показа че там тече 11.4..11.5в
това нормално ли е ?
Казаха ми че при някой антени трябва да тече 5в там.. а при мен двойно и отгоре
има ли кой да помогне с тези антени ?
Принципно тунера и антените ги взех от х5 ако има някакво значение това...
с мк4 съм си, с бм54 и 16:9
аз инсталирах ТВ модула, направих кабела, вързах всичко и хоп - имам телевизия !
Обаче имам и проблем - антените.
Взех антени с този номер 65 26 8 377 658
Освен входа от коаксиалния кабел, има и една черна бускичка с 3 пина ?! за какво е тя
Вързах антенните кабели към тези антенки - но резултат никакъв

Няма разлика дали е с тези антенки или не
Замерих и коаксиалния кабел и ми показа че там тече 11.4..11.5в
това нормално ли е ?
Казаха ми че при някой антени трябва да тече 5в там.. а при мен двойно и отгоре
има ли кой да помогне с тези антени ?
Принципно тунера и антените ги взех от х5 ако има някакво значение това...
с мк4 съм си, с бм54 и 16:9
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Това не са антени, а антенни усилватели. Тази черна тройна букса е за закачане на този усилвател към антените по джамовете на купето. Виж къде са ти антените и там трябва да имаш изводи които да пасват на тези на усилвателите. Обикновенно са под съответната кора, я на колонка, я накъде другаде.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Elesar74 написа:Това не са антени, а антенни усилватели. Тази черна тройна букса е за закачане на този усилвател към антените по джамовете на купето. Виж къде са ти антените и там трябва да имаш изводи които да пасват на тези на усилвателите. Обикновенно са под съответната кора, я на колонка, я накъде другаде.
Колега, досега антени в колата освен за гпс-а и за радиото не съм имал.
Свалих ТВ-то с тези усилватели от една Х5-ца...
виж на снимката какво имам
та въпроса ми е .. от тук накъде ? какво още трябва да купя ?

Beat the Devil
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3