Проект CarPC в Е39 Turing 2002
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
EEEPC имам но нестава за тази цел (бавно е и няма 12 DC).
Компютъра ще е в кутия приблизително 23x6x28 см, което е колкото един усилвател. Целта е да ги събера 2-те в едния заден капак на комбито.
В жапката няма къде да сложа компютъра (било то и ЕЕЕPC) и усилвателя, а дисплея да седи на таблото отгоре е много грозно и крадците ще го гепят моментално. А това да го свалям на всяко спиране не си е работа.
Темата в форума hardwarebg.com съм я чел както и доста от mp3car.com.
Засега проблема е предния панел за дисплея, който трябва да се прави. Нямам познания как се работи със стъклопласт и смоли.
Компютъра ще е в кутия приблизително 23x6x28 см, което е колкото един усилвател. Целта е да ги събера 2-те в едния заден капак на комбито.
В жапката няма къде да сложа компютъра (било то и ЕЕЕPC) и усилвателя, а дисплея да седи на таблото отгоре е много грозно и крадците ще го гепят моментално. А това да го свалям на всяко спиране не си е работа.
Темата в форума hardwarebg.com съм я чел както и доста от mp3car.com.
Засега проблема е предния панел за дисплея, който трябва да се прави. Нямам познания как се работи със стъклопласт и смоли.
- minkoM3
- кандидат ентусиаст
-
за екрана
колеги извинете че се намесвам в темата ама и аз искам да слагам тъч скриин на място на същото сд,бмв-бизнес,има вход за мемори карта и usb-марка ALPINE,как ще стане свързването към говорителите,тепърва ще свалям цд-то и незнам какви букси има отзад за да се подготвя.мерси предварително 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Проект CarPC в Е39 Turing 2002
Дойде и захранването
Поръчах и радиото което днес взех от пощата;

Работи без проблеми с Centrafuse
Намерих и 4-канален усилвател
Остана само панела да се направи ама .... кога незнам. Не съм наясно от какво и как да го направя

Поръчах и радиото което днес взех от пощата;

Работи без проблеми с Centrafuse
Намерих и 4-канален усилвател

Остана само панела да се направи ама .... кога незнам. Не съм наясно от какво и как да го направя

- viki_bmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно
Здрасти колега, пратиха милинка да го погледна, по принцип ник-а е на брат ми и не влизам много във форума, но от месец се задълбавам в направата на такова чудо, ще ползвам същият монитор, но имам един съвет за теб, прекарал съм много време в четене преди да ти го дам, имам на машината си 50-60 инсталирани уиндоуса до момента докато си подобря моя, мога да ти помогна със софтуера, като имам центрафиуз с регистрация и всички карти за навигацията му, та съвета ми за рамта, гледам че се заиграваш с нея, най важното в кар пц-то е хибернацията, тя трябва да е 7-10 секунди, рестарт почти не се ползва, а с тая рам ще хибернираш с години ... колкото по малко толкова по добре при колите, 1гб е достатъчен за повечето неща, ако имаш въпроси пиши на лично мога да ти дам и скайп, в момента купувам на още 3ма познати компонентите за направата на това нещо, и мисля след като ги направя да пусна снимки из форумите ... да се изфукам 
П.С. Колегата с инвертора, това не е хладилник, иска интелигентно управление, иска като му върнеш ключа най просто казано да хибернира сам, вместо да му е се едно му вадиш кабела, захранването което колегата купува, и компонентите които е накупил са точно каквото е трябвало, просто се е набутал доста със закупуването на всичко по отделно, цената на всичко на готово е 600лв без монитора, и под 300 лева за монитора, софтиера струва 140 долара и картите се продават по отделно после, има много екстри програмата както и персонализиране по автомобила, много за четене има за нея

П.С. Колегата с инвертора, това не е хладилник, иска интелигентно управление, иска като му върнеш ключа най просто казано да хибернира сам, вместо да му е се едно му вадиш кабела, захранването което колегата купува, и компонентите които е накупил са точно каквото е трябвало, просто се е набутал доста със закупуването на всичко по отделно, цената на всичко на готово е 600лв без монитора, и под 300 лева за монитора, софтиера струва 140 долара и картите се продават по отделно после, има много екстри програмата както и персонализиране по автомобила, много за четене има за нея

Продава се БМВ е36 Купе ,мотор В8 4000 Кубика (6ст. РЪЧНА кутия!)
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=46&t=176348
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
аз съм с мултимедиен рак в колата, с хардиск от лаптоп и вече 6 месеца няма никви ядове, филми,клипове, МП3, в индустриално количество. управлява се с малко дистанционно, няма wi-fi и блутут но пък е лесен за монтаж и е ефтин
http://www.a-tecsubsystem.com/websys/at ... 0928350549

http://www.a-tecsubsystem.com/websys/at ... 0928350549
- viki_bmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно
изглежда добре, но едно от нещата които няма е, връзка с ОБД2, през ком порт към мегаскуирт както е при мен, и още доста работи, та индивидуално всеки за себе си решава какво точно би правил на такава машинка, и според нуждите си прави нужното. При мен е за връзка с мегаскуирта в реално време, главно, след това са останалите неща, така че ком портът е задължителен, един специално направен компютър за автомобил, в кутия като на усилвател, със сметнати захранвания и инструкция за връзване, интел атом процесори, 160гб хард, 2гб рам, струва под 600 лева в момента, има изводи за усилвател на него с чинчове, има ком порт, има сумати екстри за тея пари един читав мп3 плеър не можеш да си вземеш ... така че решението е само едно, и то да се ползва каквато и да било система, но на готово, зглобяването на една от части, дори със същите части ... излиза доста по скъпо, колегата е дал 200тина лева за захранването само, а харда, а рамта, а дъното, после кутията и нервите по изработката ...
Продава се БМВ е36 Купе ,мотор В8 4000 Кубика (6ст. РЪЧНА кутия!)
Сега да поясня, че всеки говори за пари.
Има готови решения, които са мислени за това, и естествено на добра цена.
Всеки си решава какво да сглоби или поръча и това е ясно.
При мен компютъра ми струва 0 лв. и за това е с това дъно, хард, рам, и т.н
Ако трябваше да ги купувам щеше да е с SSD хард и т.н.
Говорим за проекта като цяло а комп е само елемент от него.
Всеки слага първоначално каквото намери дори и да не е оптималния вариянт.
Има готови решения, които са мислени за това, и естествено на добра цена.
Всеки си решава какво да сглоби или поръча и това е ясно.
При мен компютъра ми струва 0 лв. и за това е с това дъно, хард, рам, и т.н
Ако трябваше да ги купувам щеше да е с SSD хард и т.н.
Говорим за проекта като цяло а комп е само елемент от него.
Всеки слага първоначално каквото намери дори и да не е оптималния вариянт.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
даам и аз харесвам проекти при които с минимум инвестиция се постига максимален резултат. за жалост не винаги се получава
успех.

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Здравейте колеги, следя темата от началото и виждам, че има хора, които са запознати с електрониката в колите ни. Моята кола е с голямата навигация, DSP, усилвател, DVD (слагано от мен) и т.н. и т.н., че даже имам и пръскалки на фаровете
. От известно време се чудя дали е възможно да се подмени сегашния ми екран, с екран с Touch Screen и съответно да сложа комп с Win Mobile, но и да се запази функционалността на сегашния компютър? Иска ми се да е с такава операционна система, защото след това мога да си инсталирам каквато навигационна програма ми скимне
, а не да чакам от BMW някога да се смилят над нас и да пуснат читава карта за България.
То е ясно, че е възможно, но дали ще е разумно, в смисъл дали ще си заслужава кинтите?
П.П. А някой знае ли къде могат да ми погледнат ТВ тунера, че нещо не ще да работи. Бях пуснал такова запитване в друг форум, но от там ни вест , ни кост
.

То е ясно, че е възможно, но дали ще е разумно, в смисъл дали ще си заслужава кинтите?
П.П. А някой знае ли къде могат да ми погледнат ТВ тунера, че нещо не ще да работи. Бях пуснал такова запитване в друг форум, но от там ни вест , ни кост

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравейте колеги. Имам си едно животно Пентиум 3 на 866 Мгхц, 384 Рам, 80 Г хард диск
, малко е лоша снимката /от нета/, малка клавиатура - подобна е като на портативен, мишката някаква без жица засега, един 15 инча монитор ще вземам скоро. Наличен е ТВ тунер с дистанция, пуска всякакви файлове: музики, филми, програми - нямам спомен марка. Захранването
имам инвертор 300 вата, но мога да сложа и УПС-а 600 волт/ампера. Остава монтажа, ама все нямам време. останалите ексктри: навигация, кой ме търси - телефон и бла бла, по-късно.

- KKKBMW
- Потребител
-
- Кара: 2002 X5 4.4 1999 528it
Здравейте колега.
В момента работя върху моят панел, като инсталирам същия монитор като твоя.
Ето каква е моята идея:

Оргиналния дисплей мисля да монтирам пред скоростния лост където е запалката.
- KKKBMW
- Потребител
-
- Кара: 2002 X5 4.4 1999 528it
Почти готова, минах я с черен шприц кит да видя как ще изглежда.