Загасва по инерция,обортомерът се побърква..-РЕШЕН

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 22 Юни 2009, 22:05

Аз моя го смених с Hella, а този който свалихме беше Siemens, компа на колата ми също е Siemens и след подмяната на датчика грешката изчезна. На коляновия вал не го знам каква марка е. Но кажете ако е проблем, че съм сложил друга марка да го махам докато е време. Иначе при мен този проблем с оборотомера го нямаше. Просто колата нямаше тяга по това разбрах, че нещо не е наред.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 22 Юни 2009, 22:10

hrpopov217 написа:Аз моя го смених с Hella, а този който свалихме беше Siemens, компа на колата ми също е Siemens и след подмяната на датчика грешката изчезна. На коляновия вал не го знам каква марка е. Но кажете ако е проблем, че съм сложил друга марка да го махам докато е време. Иначе при мен този проблем с оборотомера го нямаше. Просто колата нямаше тяга по това разбрах, че нещо не е наред.
ами щом нямаш проблеми значи те е вързало :) сега остава да почерпиш :D

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 22 Юни 2009, 22:15

Имах същия проблем като колегата! Смених и двата датчика- колянов и разпределителен вал (мойте също са сименс), първо бях купил хела но с тях не запали изобщо. Взех си Сименс- същите каталожни номера и проблема изчезна сега колата се развърта по добре от всякога! Та за тези датчици компромиси няма, поне аз до такъв извод стигам, а не са и кой знае кви пари по 130лв колянов и 125лв разпределителен.

Предишна

Назад към E39