да се оплача от е39-та

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 23 Фев 2009, 2:26

Аз пък днес пътувах от Смолян до Пловдив . .. Пампорово и Чепеларе някакъв ужас - снегорин не беше минавал, нито песъкарка... а аз - с летни гуми 18ки Тръгнах в сухо, то пък ме затрупа един сняг...:shock: Не знам как стана, на абсолютна магия - никакви проблеми - висока предавка, ниски обороти, ASC и DSC включени, не повече от 3-4 пъти да е превъртяла гуми, дори сам пътувах и лека задница. Меко казачно съм впечатлен.! :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 ТДС

Мнение от vaaseetoo » 23 Фев 2009, 3:41

може ли и аз да си сложа ДСЦ като имам само АСЦ :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 23 Фев 2009, 5:55

BMW-E39 написа: ако не беше тръпката от карането с вратите, бих заменил веднага марката, не съм сектант и гледам реално :>

И аз не съм сектант и не мога да кажа лоша дума за Куатро. Имам на разположение едно А6 Куатро, Би-турбо (250кс) и смея да кажа, че и то върви с вратите... малко по странно се изправя после :mhihi: Не е като с БМВ-то
Но за сцепление... това е колата, нищо, че им викат тука АЛДИ и "Кенефи". А и не мисля, че Субару имат по добро 4х4, просто станаха модерни (лично мнение)

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 23 Фев 2009, 8:48

Уместно би било да се сравнява А6 Куатро с Е60 530xd ,ако Аудито е след 2004г.Или поне с Е34 525 ix ако е преди 1996.
Пък тогава да видим кой кой е на сняг и нагоре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 23 Фев 2009, 9:02

Колеги аз карам BMW от 11 години. До сега нито едно не ме е оставило на пътя, но мога да твърдя, че това не е кола за сняг.

Верно е, че кефа да караш такава кола е несравним в повечето случай, но в някои моменти ме изкарва извън нерви.

Незнам дали някой от вас е пътувал Четвъртък и Петък в "бедствените" снежни условия, но колкото и да беше кеф, трасето София-Варна-София ми еб.... майката.

Като изключим че в едната посока го взехме за 8 часа, не почистено, обикалахме през стражица заради тировете, които бяха блокирали пътя и т.н., равносметката с е39 е следната:
- Много е ниска за зимата и по-точно за по дълбок сняк - 2 откъртени леко (но са за смяна като се стопли) предни малки подкалника.
- в тъмното налетях на един камък, тъй като така и не личеше буца от кола или камък е (видими щети няма но в сервиза ще кажат дали само някоя кора е счупена от долу)
- На стражица на 15-ина см. сняг на байра аха да минем и тъпото DSC реши да връща газта. Изключих го но не помогна особенно. Е39 има според мен, доста тъпо измислен блокаш със спирачки. Не можаха ли един виско деференциал да сложат или шпер поне?

Накрая в такива моменти ми идва да карам А6, но само в такива.

Както и да е прибрахме се благополучно, но по пътя имаше доста джипове, аудита, голфове и т.н. които са по принцип са по "добри" за зимата, но бяха в канавката, в полето и къде ли не. Верно пътувахме 8 часа, защото сме с кекаво БМВ, но се прибрахме.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 23 Фев 2009, 11:46

и аз въобще не мога да го разбера този блокаж за това и карам без него зимата, а това че Е39-та е ниска, ми ниска беше много моята но сложих окачване от по мощна и се оправиха нещата, по висока но и по нестабилна за съжаление :)
явно че за зимата има колеги съгласни с мен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-E38 735i face

анфокнег

Мнение от RASI » 23 Фев 2009, 12:44

дремеми на ху.. от къде ще мина само газ по завоите ако ще и 30см.сняг да има още по убаво :mhihi: а иначе ауди си е ауди само да каже някои и веднага се хвърлям на а6 бензин задължително,това е колата 8)

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 23 Фев 2009, 12:57

......аз тук май съм попаднал в Ауди форума... :roll:...или в клуб,,Фен на А6" :uups:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 23 Фев 2009, 13:10

Еи Аудифили ! :mhihi: (абсурд да ми се извърти език да го кажа това,добре,че трябваше да го пиша! ) :uups:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 23 Фев 2009, 13:14

Един приятел, разправяше че от Петък до днес бутали пред офиса им BMW-та. Който мин и спре за да се размине с няой, задължително го бутали!

Сашо.

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 23 Фев 2009, 14:12

xela написа:Един приятел, разправяше че от Петък до днес бутали пред офиса им BMW-та. Който мин и спре за да се размине с няой, задължително го бутали!

Сашо.

Колега,много зависи от "гарнитурата" между седалката и волана!
Много шофьори,като затънат в сняг почват да дават яко газ и се окопаят до ушите и после колите им били виновни!
А относно това,че А6quattro са най-добрите 4х4,моля,моля.....!!!
BMWxDRIVE е по-доброто,защото може да разпредели двигателната тяга в съотношение 1:100 към предния или заден мост,докато при Ауди то е 25:75

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 23 Фев 2009, 15:38

Това съвсем не е така колега! остави какво пише по рекламите!карал съм и Х драйв и куатро.Новите аудита от тази година вече ги правят 40/60 в полза на задните колела.Имам познат с новия Х59(е 70) и друг познат с последното а6 куатро.Имах възможноста да ги карам и двете по доста заснежени места и искам да ти кажа,въпреки че си харесвам БМВ,за зимата куатрото е ненадминато.Онзиден в Събота тръгваме да излизаме и понеже тоя с е70 го държи в един подземен паркинг,минахме оттам да го вземем.Значи от паркинга докато се излезе на пресечката има около 40м. които са под формата на завой.В същото време е хем завой,хем и около 40-50 градуса наклон.Е искам да ти кажа че малко остана да вържеме Х5-та за Аудито да го издърпа,колкото и смешно да звучи!И двете са 3 литрови дизели,А6 го изкачи все едно си кара по равно,докато БМВ-то поне 10 мин се мъчи,то не бяха ДСЦ,ДТЦ изкл и вкл и неможе и неможе!Да поясна снега беше не повече от 30см. с лека кора лед отдолу.Толкова останах разочарован от тоя джип,че си нямате напредстава!И това е един от малкото примери,в които съм виждал лично как джипове от типа на Х5,Туарег,Кю7 и т.н.едвам едвам драпат по сняг,камо ли да влязат в пресечена местност!Така че който си мисли че това са Офроуд машини да не се заблуждава!Това са паркетни лъвчета за много пари които са по-скоро за имидж и за магистралата отколкото да ти върши работа и да разчиташ на него извън пътя!!За офроуд и лов след руските машини на второ място са Рейндж Ровер и Вранглер!и неостаряващата Г-клас! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-E38 735i face

нйцжксжА

Мнение от RASI » 23 Фев 2009, 16:10

аз да ви кажа чух много лоши отзиви за х-драив на бмв което много ме боли,но факта си е факт казват го хора които карат такива машини ;)

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 23 Фев 2009, 16:28

biohazard написа:Това съвсем не е така колега! остави какво пише по рекламите!карал съм и Х драйв и куатро.Новите аудита от тази година вече ги правят 40/60 в полза на задните колела.Имам познат с новия Х59(е 70) и друг познат с последното а6 куатро.Имах възможноста да ги карам и двете по доста заснежени места и искам да ти кажа,въпреки че си харесвам БМВ,за зимата куатрото е ненадминато.Онзиден в Събота тръгваме да излизаме и понеже тоя с е70 го държи в един подземен паркинг,минахме оттам да го вземем.Значи от паркинга докато се излезе на пресечката има около 40м. които са под формата на завой.В същото време е хем завой,хем и около 40-50 градуса наклон.Е искам да ти кажа че малко остана да вържеме Х5-та за Аудито да го издърпа,колкото и смешно да звучи!И двете са 3 литрови дизели,А6 го изкачи все едно си кара по равно,докато БМВ-то поне 10 мин се мъчи,то не бяха ДСЦ,ДТЦ изкл и вкл и неможе и неможе!Да поясна снега беше не повече от 30см. с лека кора лед отдолу.Толкова останах разочарован от тоя джип,че си нямате напредстава!И това е един от малкото примери,в които съм виждал лично как джипове от типа на Х5,Туарег,Кю7 и т.н.едвам едвам драпат по сняг,камо ли да влязат в пресечена местност!Така че който си мисли че това са Офроуд машини да не се заблуждава!Това са паркетни лъвчета за много пари които са по-скоро за имидж и за магистралата отколкото да ти върши работа и да разчиташ на него извън пътя!!За офроуд и лов след руските машини на второ място са Рейндж Ровер и Вранглер!и неостаряващата Г-клас! :mhihi:

Колега,не говоря за "джипове",а за леки коли!
Ясно е,че всичките SUV-ове са почти само за асфалтови пътища.

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 23 Фев 2009, 16:31

Пак казвам,много зависи от шофьора зад волана!!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E39