Газов инжекцион - смяна газов филтър?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x5
Мечтае да кара: Камаро
Детайли за колата: x5 3,0d 2003

Мнение от dog » 08 Мар 2009, 15:04

Колеги какво става какви са тия зимни -летни настрйки,аз съм с вече 20 000км на газ с ФОБОС,сменям филтър на 10 000 и не правя никакви настройки.Досега не съм имал проблем нито е гаснала нито претриса при смяна бензин с гас може нещо майсторчетата да не са в час .
завинаги с BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 08 Мар 2009, 16:11

dog написа:Колеги какво става какви са тия зимни -летни настрйки,аз съм с вече 20 000км на газ с ФОБОС,сменям филтър на 10 000 и не правя никакви настройки.Досега не съм имал проблем нито е гаснала нито претриса при смяна бензин с гас може нещо майсторчетата да не са в час .

Кой говори за зимни и летни настройки.Настройваш си я един път и това е, просто е добре температурата за превключване на газ да е по-висока от дифолтната 40*С.Най добре е да минава на газ на 60-70*С и това си е целогодишна настройка и филтъра се сменя на 10к км.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от kowalski » 20 Яну 2010, 8:15

mad_presley написа:
dog написа:Колеги какво става какви са тия зимни -летни настрйки,аз съм с вече 20 000км на газ с ФОБОС,сменям филтър на 10 000 и не правя никакви настройки.Досега не съм имал проблем нито е гаснала нито претриса при смяна бензин с гас може нещо майсторчетата да не са в час .

Кой говори за зимни и летни настройки.Настройваш си я един път и това е, просто е добре температурата за превключване на газ да е по-висока от дифолтната 40*С.Най добре е да минава на газ на 60-70*С и това си е целогодишна настройка и филтъра се сменя на 10к км.

хахаха е така е колега тук хората за тия капчици бензин от 40* до 60-70* ще се изтрепат - е аз съм си я направил да минава чак в средата предполагам че е и над 60-70...... дори не разбирам кога е минала :) :) :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: е 39 520i 1997

Re: Газов инжекцион - смяна газов филтър?

Мнение от penevi1979 » 10 Фев 2010, 0:31

Аз този филтър на(пред) самия редуктор го сменям на има няма 1000 км и всеки път е леш вътре с графити незнам вие как карате 20 000 км, явно тук в пловдив газта е много зле.Общо взето при първите симптомии при каране на газ(прекъсане,гаснене на свободна или на светофар,губене на мощност)го сменям и досега винаги е имало ефект.Филттъра струва 5.50 (поне за мойта е толкова) и се сменя за 5 мин. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 15 Фев 2010, 17:05

penevi1979 написа:Аз този филтър на(пред) самия редуктор го сменям на има няма 1000 км и всеки път е леш вътре с графити незнам вие как карате 20 000 км, явно тук в пловдив газта е много зле.Общо взето при първите симптомии при каране на газ(прекъсане,гаснене на свободна или на светофар,губене на мощност)го сменям и досега винаги е имало ефект.Филттъра струва 5.50 (поне за мойта е толкова) и се сменя за 5 мин. ;)

Колега, не казвам че газта е чиста (даже си е много мръсна), но ако на 1000 км сменяш филтърчето, то според мен имаш друг проблем. Отвори си и си изчисти газовата бутилка. Кой знае какви боклуци има вътре, а и на тръбата която засмуква газта трябва да има една цедка, която може да се е скъсала или да е паднала. Целта на цедката е да не се засмукват по-големите боклуци от бутилката.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Re:

Мнение от sashozmeq » 15 Фев 2010, 17:10

Toni Montana написа:аз търсих и немрих само един филтър. стои след изпарителя преди газовата рейка. А другия филтър които е преди изпарителя да не би да е монтиран вътре в него, че нещо не го виждам? Къде стои по принцип?

Филтъра е при газовия клапан. Сега по закон нали трябва да е при бутилката, така че търси там.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 15 Фев 2010, 19:21

аз на мерцедеса на всеки 7-8 хил го сменях... просто уретбата беше много капризна - Заволи инжектори , сега на Бмв то съм с БРЦ и на 15 хил го сменям от нямане кво да правя иначе няма разлика нов-стар , превключването е постепенно не от веднъж като заволито и не можеш да го хванеш кога е минало хихих

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Branko » 07 Мар 2010, 13:05

На 15 000км казват в сервиза,но аз си го сменям на 9 000км за по-сигурно и до сега не съм имал проблеми!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 07 Мар 2010, 14:38

При мен има някакъв проблем с първото превключване(прави го през цялата година). Вече ми е навик сам да превключвам, когато мине синия сектор и форсирам до 2500оборота и след като превключи на газ- отново връщам на бензин и после си превключва нормално. Мислех, че е въпросния филтър, но не е от него. ГИ-то е Tartarini и около София май няма такъв software!?
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 xdrive

Мнение от alkapone777 » 12 Яну 2012, 20:45

Здр.колеги значи не разбирам много от газови но днес реших да сменя газовия филтър на моята е39.Стария ми беше един черен(пластмасов)и пише нещо Е20 а новия е един метален и пише Е7 има ли разлика?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Re:

Мнение от Svetlio.Angelov » 13 Яну 2012, 0:41

nenchomarinov написа:Здравейте!

Моля ви кажете ми някой свестен газаджия в софия, че в сервизите в които ходих досега като видят БРЦ и ми викат нищо неможем....

Проблема при мен е че като карам на газ някога като дам примерно газ колата се държи все едно нарискам спирачка хълца ей такива глупости ..

Благодаря !

Поздрави, Ненчо!

Ненчо,

Препоръчвам ти сервиза в Горна Баня - специализиран е за ГУ Фобос. тел. на майстора е: 0888719731 - Жоро.
А профилактиката на филтъра е 10 000 км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Яну 2012, 1:06

Газовия филтър преди инжекторите няма никаква файда да го пипате преди 100000 км.Чисти се филтъра на електромагнитния клапан или се сменя поне на 10 15000 км.На 50 -60 000 е хубаво да се разглоби и почисти от графита самия изпарител.На 100 000 км е добре да се смени и медната тръба от бутилката до изпарителя.Придърпването при обръщане на газ е от настройките .Просто е необходимо поне един път в годината да се пусне автоматична настройка за да се коригира работата на изпарителя.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

Мнение от krasi_bmw » 14 Яну 2012, 20:48

колеги я кажете от каде е най-добре да се вземе вода за редуцила за да се нагрява бързо ,споделете как са направени вашите газови.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Яну 2012, 21:13

Мисля че най добре е с тройник преди ел вентилите на парното .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 14 Яну 2012, 23:03

Опитал съм се да обясня всичко относно филтрите и поддръжката на газовия инжекцион :yes:

viewtopic.php?f=124&t=255387&p=2956583#p2956583

От личен опит - след 10-11 000 км без смяна (основно на филтъра в клапана) колата започва да забива муцуната на газ :!:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към E39