Газов инжекцион - смяна газов филтър?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- dog
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x5
- Мечтае да кара: Камаро
- Детайли за колата: x5 3,0d 2003
Колеги какво става какви са тия зимни -летни настрйки,аз съм с вече 20 000км на газ с ФОБОС,сменям филтър на 10 000 и не правя никакви настройки.Досега не съм имал проблем нито е гаснала нито претриса при смяна бензин с гас може нещо майсторчетата да не са в час .
завинаги с BMW
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
dog написа:Колеги какво става какви са тия зимни -летни настрйки,аз съм с вече 20 000км на газ с ФОБОС,сменям филтър на 10 000 и не правя никакви настройки.Досега не съм имал проблем нито е гаснала нито претриса при смяна бензин с гас може нещо майсторчетата да не са в час .
Кой говори за зимни и летни настройки.Настройваш си я един път и това е, просто е добре температурата за превключване на газ да е по-висока от дифолтната 40*С.Най добре е да минава на газ на 60-70*С и това си е целогодишна настройка и филтъра се сменя на 10к км.
- kowalski
- кандидат ентусиаст
-
Re:
mad_presley написа:dog написа:Колеги какво става какви са тия зимни -летни настрйки,аз съм с вече 20 000км на газ с ФОБОС,сменям филтър на 10 000 и не правя никакви настройки.Досега не съм имал проблем нито е гаснала нито претриса при смяна бензин с гас може нещо майсторчетата да не са в час .
Кой говори за зимни и летни настройки.Настройваш си я един път и това е, просто е добре температурата за превключване на газ да е по-висока от дифолтната 40*С.Най добре е да минава на газ на 60-70*С и това си е целогодишна настройка и филтъра се сменя на 10к км.
хахаха е така е колега тук хората за тия капчици бензин от 40* до 60-70* ще се изтрепат - е аз съм си я направил да минава чак в средата предполагам че е и над 60-70...... дори не разбирам кога е минала

- penevi1979
- Потребител
-
- Кара: е 39 520i 1997
Re: Газов инжекцион - смяна газов филтър?
Аз този филтър на(пред) самия редуктор го сменям на има няма 1000 км и всеки път е леш вътре с графити незнам вие как карате 20 000 км, явно тук в пловдив газта е много зле.Общо взето при първите симптомии при каране на газ(прекъсане,гаснене на свободна или на светофар,губене на мощност)го сменям и досега винаги е имало ефект.Филттъра струва 5.50 (поне за мойта е толкова) и се сменя за 5 мин. 

- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
penevi1979 написа:Аз този филтър на(пред) самия редуктор го сменям на има няма 1000 км и всеки път е леш вътре с графити незнам вие как карате 20 000 км, явно тук в пловдив газта е много зле.Общо взето при първите симптомии при каране на газ(прекъсане,гаснене на свободна или на светофар,губене на мощност)го сменям и досега винаги е имало ефект.Филттъра струва 5.50 (поне за мойта е толкова) и се сменя за 5 мин.
Колега, не казвам че газта е чиста (даже си е много мръсна), но ако на 1000 км сменяш филтърчето, то според мен имаш друг проблем. Отвори си и си изчисти газовата бутилка. Кой знае какви боклуци има вътре, а и на тръбата която засмуква газта трябва да има една цедка, която може да се е скъсала или да е паднала. Целта на цедката е да не се засмукват по-големите боклуци от бутилката.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
Re:
Toni Montana написа:аз търсих и немрих само един филтър. стои след изпарителя преди газовата рейка. А другия филтър които е преди изпарителя да не би да е монтиран вътре в него, че нещо не го виждам? Къде стои по принцип?
Филтъра е при газовия клапан. Сега по закон нали трябва да е при бутилката, така че търси там.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
аз на мерцедеса на всеки 7-8 хил го сменях... просто уретбата беше много капризна - Заволи инжектори , сега на Бмв то съм с БРЦ и на 15 хил го сменям от нямане кво да правя иначе няма разлика нов-стар , превключването е постепенно не от веднъж като заволито и не можеш да го хванеш кога е минало хихих
На 15 000км казват в сервиза,но аз си го сменям на 9 000км за по-сигурно и до сега не съм имал проблеми!
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
При мен има някакъв проблем с първото превключване(прави го през цялата година). Вече ми е навик сам да превключвам, когато мине синия сектор и форсирам до 2500оборота и след като превключи на газ- отново връщам на бензин и после си превключва нормално. Мислех, че е въпросния филтър, но не е от него. ГИ-то е Tartarini и около София май няма такъв software!?

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- alkapone777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 xdrive
Здр.колеги значи не разбирам много от газови но днес реших да сменя газовия филтър на моята е39.Стария ми беше един черен(пластмасов)и пише нещо Е20 а новия е един метален и пише Е7 има ли разлика?
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
Re:
nenchomarinov написа:Здравейте!
Моля ви кажете ми някой свестен газаджия в софия, че в сервизите в които ходих досега като видят БРЦ и ми викат нищо неможем....
Проблема при мен е че като карам на газ някога като дам примерно газ колата се държи все едно нарискам спирачка хълца ей такива глупости ..
Благодаря !
Поздрави, Ненчо!
Ненчо,
Препоръчвам ти сервиза в Горна Баня - специализиран е за ГУ Фобос. тел. на майстора е: 0888719731 - Жоро.
А профилактиката на филтъра е 10 000 км.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Газовия филтър преди инжекторите няма никаква файда да го пипате преди 100000 км.Чисти се филтъра на електромагнитния клапан или се сменя поне на 10 15000 км.На 50 -60 000 е хубаво да се разглоби и почисти от графита самия изпарител.На 100 000 км е добре да се смени и медната тръба от бутилката до изпарителя.Придърпването при обръщане на газ е от настройките .Просто е необходимо поне един път в годината да се пусне автоматична настройка за да се коригира работата на изпарителя.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
колеги я кажете от каде е най-добре да се вземе вода за редуцила за да се нагрява бързо ,споделете как са направени вашите газови.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Мисля че най добре е с тройник преди ел вентилите на парното .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Опитал съм се да обясня всичко относно филтрите и поддръжката на газовия инжекцион
viewtopic.php?f=124&t=255387&p=2956583#p2956583
От личен опит - след 10-11 000 км без смяна (основно на филтъра в клапана) колата започва да забива муцуната на газ

viewtopic.php?f=124&t=255387&p=2956583#p2956583
От личен опит - след 10-11 000 км без смяна (основно на филтъра в клапана) колата започва да забива муцуната на газ

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3