Как да накарам мигачите да мигат при заключване
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
don_mimo написа:а как да разбера дали имам аларма или само централно ?
имам диод4е под огледалото което като заключа мига, като заключвам мига4ите мигат, като отключвам нищо не мига
обаче ако е заключена и отключа с ключа колата , отваряйки вратата нищо не пищи
според мен нямам аларма ... е не съм разглобявал задната кора да видя дали под гумата има нещо ...
имаш, но е кодирана да не пищи

както и това като отключиш да не мигат мигачите. Както казах, връзва се на ДИС и ще видиш опциите ...
CheGevara написа:don_mimo написа:а как да разбера дали имам аларма или само централно ?
имам диод4е под огледалото което като заключа мига, като заключвам мига4ите мигат, като отключвам нищо не мига
обаче ако е заключена и отключа с ключа колата , отваряйки вратата нищо не пищи
според мен нямам аларма ... е не съм разглобявал задната кора да видя дали под гумата има нещо ...
имаш, но е кодирана да не пищи![]()
както и това като отключиш да не мигат мигачите. Както казах, връзва се на ДИС и ще видиш опциите ...
Какво имаш предвид под "ДИС"? Къде и как мога да се добера до него?
- kubica
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 318i 143PS
- Мечтае да кара: 516xd ако го изобретят
ДИС е старата система за диагностика на БМВ, преди GT1, вече излиза от употреба - представлява един огромен сив хладилник на колела с телевизор отгоре...
има го по оторизираните сервизи предимно...на теб за кой град те интересува.?

- kubica
- кандидат ентусиаст
-
има го в Камор, Дару, Вари, Блейз и още на 2-3 места, ако поровиш с търсачката из темите ще видиш. цената на такава услуга в Камор/Дару е 140 лв, при Вари вече трябва да звъннеш, но предполагам е наполовина...
- kubica
- кандидат ентусиаст
-
е, това е вече въпрос за друга тема, мисля, че има писано из форума. няма да коментирам качеството, но съм забелязал че труда е с 50% по ефтин а частите са им с около 10% по-ефтини (а внасят оригинални)...ако стане с 65 кинта - супер. после ще допишеш в темата да знаем как е станало...
libol написа:Как да накарам мигачите да светят при заключване и отключване на колата от копчетата на ключа? Мисля, че нямам фабрична аларма, а само дистанционно централно заключване.
Програмирането на мигачите (както и звукова индикация) да сигнализират заключване/отключване е възможно САМО ако има инсталирана оригинална аларма. Ако има само дистанционен контрол (независимо дали е IR или радиочестотен) не могат да се програмират.
Ако има инсталирана допълнителна аларма, то тя може да бъде настроена да дава такава индикация,но това няма нищо общо с фабричните модули на колата.
DaveMF написа:... част от нещата, които могат да се настроят индивидуално за всеки ключ:
1. Дали да светкат мигачите при заключване и отключване
2. Дали ключа да запаметява паметта от моментно избраната позиция на седалките и огледалата.
3. Дали да се заключва колата при потегляне и дали да се отключва при гасене.
4. Дали да се включват автоматично дългите за 30 секунди при напускане на колата
и още няколко са....
Всичко това (плюс накланянето на дясното огледало при включване на задна) може да се програмира САМО ако колата е оборудвана с Memory Module. Точно той "пази" специфичните "User settings"
- Alex1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Ф10
- Мечтае да кара: вече го карам :)
- Детайли за колата: 525д 204 коня 2011
предишна Бмв Х5 4.4 320коня 2004
Re:
blacksapphire написа:Като натисна бмв емблемката на дистанционното си светват мигачите(1път) и се заключва, при отключване не светят. Оригинална аларма
При мен това нещо изчезна изведнъж, някаква идея???
- jorfii
- младши ентусиаст
-
- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
Re: Как да накарам мигачите да мигат при заключване
С NCS expert се кодират всички тези функции. Аз на моята съм ги направил. При закл. Мигат веднъж има и еденичен звуков сигнал при отключване мигат два пъти и звуковият сигнал е двоен. С тази програма можеш да правиш какви ли не чудеса по колата стига да знаеш как се работи с нея
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
С NCS-a слагаш отметка на DWA, даже и да нямаш и ще мигат.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
И със скенера става ,също се слага отметка на DWA -колко хора от форума разпитвах и никой не иска конкретно да ми каже ,но човек се учи.
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3