За Колегите с Е39 с молба за компетентно мнение

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 15 Яну 2009, 22:46

и аз така ги купувам, ама колата я водя в БМВ сервиза и там ти казват всичко, толкова безкомпромисно ... че да се разплачеш... та ако можеш я закарай в сервиз там ще разбереш к'ва е колата. Имай предвид че добрите обяви заминават веднага, не сме едиснтвените който търсим коли там, а и ако не знаеш немски Да Забравиш... и да се ПАЗАРИШ ама МНОГО
а.. и е по добре да земеш 540 ;)

ае успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 Coupe 318is
Мечтае да кара: BMW e36 Coupe
Детайли за колата: за момента всичко си е Заводско :) без playera :)

Мнение от Valdio » 16 Яну 2009, 1:59

А случайно да знаеш ... какви са цените на тези номера :) горе долу ... по спецялно червеничките !!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 520,523

аре

Мнение от боцко » 16 Яну 2009, 3:16

Аре и аз на опашката да кажа какъв беше моя опит, говоря 2 езика англииски и норвежки и разполагам с пари и друга кола , разбирам от коли (имах сервиз в миналото).От Путгарден (северна германия) до Мюнхен нищо не можах да купя , имах 20 предварително избрани коли в мобиле и аутоскаут вкарани в гпс а ми . Равносметката беше 1500 евро за пансион(не хотел) и газ (не бензин) ,10 дена здраво каране ,понякога по 1000км на ден. Разправии с "немци"говорещи руски или турски и накрая си платих 300 евро комисионна на едно момче наше българче ( студентче)и то ми намери колата в мюнхен. С две думи се издъних яко, сега момчето ми е добър приятел и научих че тюф се взима от всяко сервизче срещу 80 еуро на ръка и такса .Часните обяви се проверяват от автокъщите в 7 ,30 сутринта и колите се капарират тогава и че покупката на кола е лотария. Божа работа, набутах се но ми се падна "добра" кола до сега съм сменил 3 неща по нея ремък на климата, жило на асц и някви маловажни от 10лв неща(без да броя ъпгреидите) .Така че ако си решил тегли си една молитва и се приготви че може да си доидеш без кола. Желая ти успех!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boby29 » 17 Яну 2009, 13:11

Valdio написа:А случайно да знаеш ... какви са цените на тези номера :) горе долу ... по спецялно червеничките !!

Ами те вървят с колата, ако има ТЮВ доколкото разбрах, ако няма - няма и как да вземеш такъв, а дават един жълт транзитен. Кофтито на жълтия е, че трябва да заобиколиш Сърбия, което си е един ден имайки предвид пътищата в Румъния спрямо няколкото часа по иначе хубавата магистрала в Сърбия (по-хубава от нашите опити за магистрали). Иначе номерата + застраховките + таксите по прехвърляне на колата са или 160 или 180 Евро по спомени. Другото е пари за хотел, път, винетки и митничари, особено минавайки през Румъния, не ме питайте откъде знам :mhihi: :uups:
Румънците си искат и на входа в Румъния и на ферибота после - стандартното около 10 Е, но на ферибота може да се разминеш и с 5 :mhihi: При сърбите на отиване към Германия думата е "традиция" и сещате се какво следва...
Не е лошо да се направи и здравна застраховка за пътуващите още оттук за целия очакван престой (в повечето случаи 7 дни е ОК), която не е скъпа и може само да спести глабоволия.
Храна и вода оттук натам не е зле да се позапаси човек, там не е по-скъпа, но се губи излишно време ако се обикаля по магазините.
Дано съм помогнал ;)
Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 17 Яну 2009, 16:40

да ти е спокоен живота аз да ти кажа как докарах моята, с жълти номера /за по евтино/ и оттам бате през италия ОПП на фериботчето починеш си кеф голем само хубави пътища, после от Италия се качваш на ферибота и опп в Гърция на Патра или Игуменица, ОПП кеф само газ даваш супер яки пътища имат магистрали.. и си доле на Кулата :>
така си отпочиваш и пътуването няма да ти се стори толкова тежко :>

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Valdio » 17 Яну 2009, 19:23

Мен едно приятелче ми каза ,че принципно не е проблем да си вземеш и червенички номерца - просто са по скъпи ...И значи трябва си ТЮВ(който ако нямаш може да се направи от всеки сервиз , до колкото прочетох от колега в по преден пост) , номерцата .. а за какви застраховки става навапрос и откъде се взимат те ... ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boby29 » 17 Яну 2009, 20:14

Приятелчето ти БЪРКА нещо! При регистрирането едната кола ходих заедно с немеца, за да спестиме малко време и макар че поне 3 пъти настоях на гишето за червени номера служителката на гишето и въпросния Ханс се видяха в чудо да ми шпрехат че НЕ може! Парите не бяха проблем... :confused:
През Италия доколкото знам от ферибота натам през Гърция дотука не трябва да се спира и да се п..а даже :mhihi: Иначе колата се "преселва" в Дупница... На фериботите имало техни хора. Доколко е истина не мога да кажа разбира се... Страх лозе пази :mhihi: През Румъния пътя наистина е отвратителен! То всъщност на доста места път просто нямаше... От хубав асфалт по който караш с около 100 се меткаш направо на чакъл, а преди това знаци, маркировка, даже някой мамалигар да маха да намалиш малко - забрави ! :twisted:
Ако съм успял да кача снимката - е това е положението там :mhihi:
Това е линка, ако не се вижда - http://picbg.net/img.php?file=70dec4295809847b.JPG
Най-добре е през Сърбия - хем караш по хубав път, хем за 4 часа си си вече вкъщи и поливаш покупката ;)
Застраховките се сключват на място, където се прехвърля колата и просто казваш за колко дни ще ти трябва. По спомени за 15 дни зелената карта + таксите по прехвърлянето е около 160, а за 30 дни е 180 Е или нещо от сорта... Ако купиш колата от автокъща си оставяш паспорта и казваш каква застраховка да ти сключат и или същия ден или най-късно на другия ден преди обяд си готов с всичко ;) Няма висене като в тукашния КАТ. Всичко в тяхното цюлюнгнезнам си какво трае около 15 мин.
Последна промяна boby29 на 17 Яну 2009, 20:25, променена общо 1 път
Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Valdio » 17 Яну 2009, 20:22

Ок , ясно значи с тия номера .. и пътя е ясен .. такси и винетки са ясни , ТЮВ ясен , само неразбрах за застраховките кви са те от каде се взимат и така :) :)(Ясно е Вече и със застраховките) :) мерси Много за инфото :)

Потребител
Аватар

Е39

Мнение от Slav4aE39 » 18 Фев 2009, 18:50

Приятел ако не си се втурнал вече и ако минаваш през Сърбия ще ти трябва цолов номер 150еуро, някъде със застраховката обаче работното време на тези бюра зависи откъде купуваш колата на някой места е до 12ч на обяд на други до 15 нещо такова за СЛовения 30еврака винетка и Австрия 10ина тва е най готиния път и моя съвет е купувай само от германец може да малко по скъпичко ама ще си я вземеш с всички джанти гуми стелки и ще знаеш всичко за нея особено ако е първи собственик! Такива руски албански и сръбски търгаши си ги имаме тука на Горубляне колкото щеш, мой приятел го изяде от едни араби в немско с митсубиши галант спорт едишън 2.4гди продали му го с некви добавки и в Сърбия греда мотора задра и 350еоро до бг пътна помощ и мотора нестава за ремонт трябва друг сметай. Така че ако си мераклия действай ама имай предвид, че хубавите коли в немско си струват обикновенно повечко пари! Упех.

Предишна

Назад към E39