Въпрос за REST и колко време държи топло?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
NAPSTERS написа:не ти работи електрическата циркулационна помпа , и при мен беше същото и след диагностика се установи че помпата се е предала. след смяната и всичко се оправи
Къде се намира тази помпа?
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
В РеалОем-а доколкото виждам май това е помпата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18 (номер 1 от схемата). Или греша?
За сметка на копчето, са те компенсирали със 193 коне под капака
.... Сега сериозно, след фейса REST-a е заменен с MAX. A относно вентилатора, смени си датчика за температурата (таралежа).
WALL написа:Аз също нямам такова копче. На негово място имам за климатроник на мах. А за топлото май на феис лифта е ауто, но и при мен нещо бъгне, дори и вентилатора. Тръгва , спира... т.е. неравномерно духаЗащо е така?
За сметка на копчето, са те компенсирали със 193 коне под капака

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Точно така, при Е39 до 2000 има копче REST,
след 2000 (т.е. Facelift-a) този бутон е заменен с MAX.
При Е60 пак се появява бутона REST!
след 2000 (т.е. Facelift-a) този бутон е заменен с MAX.

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Аз го нямам... но пък имам Аукс Хитинг Aux Heating на дисплея на навигацията и си пускам печката от там... но тя е друго нещо 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Днес пробвах <РЕСЕТ> ,чудо на чудесата ,топличко след 30 мин докато имах работа ,така е печките си имат печки ние ще се задоволиме с бензинките със <РЕСЕТ>

Нищо лично ,Просто бизнес !
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Georgieff написа:А някой да знае колко струва отключването на печката?
Че аз от aux heating не мога да я пусна.
80 лева мисля че беше в Дару
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
- badsharki
- ентусиаст
-
Гледам доста сте се отклонили от темата, ама на въпроса - днес сутринта пуснах REST-a и надух парното на макс и ... чудо изкара цели 10 минути да духа топло. Вечерта докато чаках жена ми от работа, пак го пробвах, но на 26 градуса и си духаше топло около 4-5 минути, докато дойде жената и трябваше да паля. И сега не мога да разбера как така се оправи от само себе си (и дали изобщо се оправи). По принцип утре съм на диагностика за други работи, и ще ги накарам да проверят и тая циркулационна помпа да не би да си работи когато иска.
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
badsharki написа:Гледам доста сте се отклонили от темата, ама на въпроса - днес сутринта пуснах REST-a и надух парното на макс и ... чудо изкара цели 10 минути да духа топло. Вечерта докато чаках жена ми от работа, пак го пробвах, но на 26 градуса и си духаше топло около 4-5 минути, докато дойде жената и трябваше да паля. И сега не мога да разбера как така се оправи от само себе си (и дали изобщо се оправи). По принцип утре съм на диагностика за други работи, и ще ги накарам да проверят и тая циркулационна помпа да не би да си работи когато иска.
За да ти работи копчето трябва преди това климатроника да е бил на АУТО. Избираш Т, натискаш АУТО и тогава гасиш мотора. След това натискаш копчето и всичко е топло.
Сашо.
- vladi_nn
- кандидат ентусиаст
-
xela написа:За да ти работи копчето трябва преди това климатроника да е бил на АУТО. Избираш Т, натискаш АУТО и тогава гасиш мотора. След това натискаш копчето и всичко е топло.
Сашо.
Не съм съгласен при мен работи и без климатроника да е АУТО. Даже аз в повечето случай съм настроил климатроника да духа на краката и на пред и така както е като угася и натисна копчето няма проблем работи.
badsharki написа:Гледам доста сте се отклонили от темата, ама на въпроса - днес сутринта пуснах REST-a и надух парното на макс и ... чудо изкара цели 10 минути да духа топло. Вечерта докато чаках жена ми от работа, пак го пробвах, но на 26 градуса и си духаше топло около 4-5 минути, докато дойде жената и трябваше да паля. И сега не мога да разбера как така се оправи от само себе си (и дали изобщо се оправи). По принцип утре съм на диагностика за други работи, и ще ги накарам да проверят и тая циркулационна помпа да не би да си работи когато иска.
Колега, чакаме да споделиш резултата след диагностиката

- badsharki
- ентусиаст
-
Значи като бях на диагностиката майстора каза, че няма как да се провери дали работи. Но аз и не настоявах кой зне колко понеже явно откакто пуснах REST-a с температурата на МАКС а и вчера покарах малко колата пак с температурата на макс, системата се е обезвъздушила и проблема се оправи и пак си имам топло без да работи двигателя. Явно колегата spacepl се оказа прав за обезвъздушаването. Така, че благодаря на всички отзовали се със съвети. Докато се ровех за тоя проблем попаднах на някакъв отрязък от книжката с упътваането за Е39 и за копчето REST, така че го поствам тук за всички които са се чудили как работи и кога:

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3