525tds плочка на ГНП

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive

Мнение от hobotqnin » 13 Ное 2008, 18:59

имаш 20!?еми предложи някоя читава

младши ентусиаст
Аватар

Re: а

Мнение от hobotqnin » 13 Ное 2008, 19:09

asasin18 написа:
xenond написа:карай така и моита е така сипвай двутактово масло полови литър на един резервоар

ти май беше пуснал тема че я продаваш (перфектна) нали :twisted:

Колега бегай до супердизел на околовръсното там ще ти я оправат, тва с тия масла в резервоара е просто смешно и жалко :winky:

междодругото това с моторното масло има ефект и помага.познавам дизелджии които го практикуват от много години в/у всякакви марки и модели.чиса и сигурна работа.нафтата в България е мн суха от кръщавки и няма добър вискузитет.Но когато има проблем с електрониката си требе майстор хакер ;)

Потребител
Аватар

Мнение от dani_94 » 04 Дек 2008, 6:19

hobotqnin написа:
asasin18 написа:
xenond написа:карай така и моита е така сипвай двутактово масло полови литър на един резервоар

ти май беше пуснал тема че я продаваш (перфектна) нали :twisted:

Колега бегай до супердизел на околовръсното там ще ти я оправат, тва с тия масла в резервоара е просто смешно и жалко :winky:

междодругото това с моторното масло има ефект и помага.познавам дизелджии които го практикуват от много години в/у всякакви марки и модели.чиса и сигурна работа.нафтата в България е мн суха от кръщавки и няма добър вискузитет.Но когато има проблем с електрониката си требе майстор хакер ;)

Ето го вашият човек...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hobotqnin » 04 Дек 2008, 9:40

dani73 написа:колега цената е около 180 лв. това с харченето попринцип има връзка с плочката,може би трябва да се отреголира количеството гориво,но трябва да се погледне на диагностиката там ще покаже.

колега,предполагам че ти се занимаваш с отремонтиране на плочки на гнп-та за тдс.интересува ме всичко в тази плочка ли подлежи на ремонт,защото скоро ходих да я ремонтират,и резултата беше почти нулев,заминаха 250лв на вятъра и заключението на въпросния майстор беше-ако продължи да гасне и забива трябва да се смени,защото едвам я е отремонтирал и закрепил.Според мене проблема си беше в майстора.Имаше гаранция от него,но тя изчезна почти веднага след като взе парите.Така не се прави бизнес!Та в Монтана за колко време се отремонтира,и центровка и настройка прави ли се след това,защото в момента я засичам колко харчи,но е над 10л/100км

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 04 Дек 2008, 11:02

И какво чудно намираш в 10/100 разход за тдс? Това не е Тико че да искаш по-малко. И 100 нови плочки да сложиш едва ли ще ти гори 6 :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hobotqnin » 04 Дек 2008, 13:37

никой не ти говори за 6/100.според тебе колко трябва да е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Воденичаров » 04 Дек 2008, 13:41

по каталог го дават около 11

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hobotqnin » 04 Дек 2008, 13:59

напълно съм съгласен с тебе,и при съвсем нормално каране,разход над 11 е много нерентабилно.6,5-7,5/100 му дават извънградско

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Воденичаров » 04 Дек 2008, 14:18

Ако караш на къси растояния из града разход от порядъка на 13-13.5 не е нещо ненормално. Ако седиш често в задръствания също. Аз в началото като я взех си я настъпвах доста и гледам на БК някакви смешни разходи 8-9/100, но като я засякох пълен-пълен видях че истината е съвсем друга. Готиното е, че си направих корекцията на БК и сега показва долу горе вярно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hobotqnin » 04 Дек 2008, 15:27

и аз в момента я засичам пълен-пълен,защото бк ми показва някакви хипер стойности,а реално харчи по малко.скоро ще разбера точно колко.а как става центровката на тоя бк

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 05 Дек 2008, 10:39

:mhihi: :mhihi: сега с риск някой да умре от смях ще кажа че два пъти ми се случи да видя разход от 4,5л/100км. и двата пъти се връщах сам от София и засичането беше пълно - пълно, но това е за двете години с ТДС, като го купих се сблъсках челно с разход от 15/100 докато се науча да го карам тоя бавнооборотния :mhihi: . Иначе нормално в града ми гори 9,5-10/100, а навън от 7,5 до 8,5 зависи от карането :mhihi: .
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 05 Дек 2008, 11:04

Колега, има и друг начин ако не ти се дават 1000 лева за нова, Прегледай темите в продава има доста ТДС-ки на части, все някоя има читава плочка.

Потребител
Аватар

Мнение от dani_94 » 05 Дек 2008, 11:52

hobotqnin написа:Но когато има проблем с електрониката си требе майстор хакер ;)

Момчета, пак ви казвам че Дани от Монтана може да ви отремонтира електронната част на помпата и след това да ви я отрегулира... А и след интервенцията, няма да може да си познаете колата... Дава и гаранция мочето... Не се чудете, и да търсите читава плочка, след като за 150лв. ще си оправите автомобила...

Потребител
Аватар

Мнение от dani_94 » 10 Дек 2008, 8:10

Ето ви доказателство, че може и без да си купувате нова плочка за 1000-1100лв...

cvetoslav написа:Здравейте колеги пиша отново в темата но вече като горд собственик на прекрасно работещо БМВ без тресене, менене на обороти и гаснене по 100 пъти на час. Та свързах се чрез форума разбира се с едни момчета от Монтана свестни пичове, отидох до там, около час чакане, връщане и около час събиране(понеже им занесох само главата на помпата) и още не мога да повярвам двегодишните ми мъки свършиха за миг и срещу определената сума разбира се. И аз бях убеден, че някой все пак трябва да може да ги ремонтира тия глави но две години само на камък удрям а сега резултата е на лице, ще видим за колко време дано да е за повече. Майстора ми вика 5 години гаранция :shock: викам не може ли поне 6 :mhihi: . Искам да ви кажа, че който бере тия ядове вече има решение просто са супер пичовете. Сега ще питате какво са правили къде са търкали какво са наслоявали да ви кажа почти виждам какво са правили и от дългогодишните ми ядове и четене горе долу имам представа но отидох и си платих и знам, че те с това се занимават и ако стане нещо могат да си поправят грешката та си запазвам излишните коментари относно ремонта кое как. Пожелавам на всички хиляди безаварийни километри и да си оправят колите защото сега все едно, че карам друга кола абе кеф :lol: :lol: . Поздрави на Дани от Монтана ще изпием някой път по бира (абе май уиски) като дойда някой път.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Дек 2008, 11:07

Безплатните реклами на автосервизи не са ли забранени или dani_94 се ползва с някаква привилегия.Човека регистрира няколко акаунта и от единият рекламира ,а от другият се хвали :?:

И за колегите ,които се решили да си правят там плочките-цяла ГНП втора ръка може да се намери за 350лв.Цялата работа с рециклирането на плочката е доста неясна и не се знае точно за какво ще дадете тези 150лв.Ако след пръскането с някакви тайнствени спрейове съчетани най-вероятно със заклинания и ръсене на плочката със светена вода , плочката ви даде пак дефект,не е ясно как стоят нещата с прословутата гаранция от 5 години-ако не сте от неговият град как точно ще отидете при него-качвате колата на пътна помощ и давате няколко стотин лева или дани ще дойде да ви дръпне до сервиза си. :confused: 8)

ПредишнаСледваща

Назад към E39