как се сменя вискосъединителя при 520 I

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: лява е

Мнение от slav4o1 » 05 Ное 2008, 19:02

Ето малко снимки, м52 двг:

На тази 520ка нямаше дифузьор , махнах перката от виското (4 болта) , после виското го махнах без никакви ключове (там контра според мен нема къде да се хване) отверката и с чука бои по болта и разбира се заклинателните думи :mhihi: , обратна е резбата. след това 4 болта на шаибата на ремъка тя пада, после и 4 болта на водната помпа и те се показват отвива се и малко с чука я помлатих че не може да излезе щото малката гумена гарнитурка е стегнала яко. с яко дърпане излезе накрая.

Иначе ако имаше дифузьор, маи първо виското заедно с перката на едно требва да се махнат после дифузьора.
на последната снимка съм показал и къде е термостатът ако някои иска да си го смени маха там това съединиение - 4 болта с различни размери и термостата ще лъсне :D

тука само съм ги наложил без болтовете и гаиките

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 05 Ное 2008, 19:14

slav4o1 написа:Ето малко снимки, м52 двг:

На тази 520ка нямаше дифузьор....

Еее, то така е съвсем лесно, то дифузьора е най-голямата пречка при свалянето :mhihi:

И това за водната помпа...в никакъв случай не почуквайте и не дърпайте.Отстрани на помпата има две дупки с резба М6, просто навивате два болта там и помпата започва да излиза.Виж снимката:
Изображение

При монтажа на помпата е важно преди това да се намаже О-ринга с нещо мазно, защото има опасност при вкарването да се скъса ;)

С тези допълнения, май ще стане полезна темата :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 06 Ное 2008, 15:45

mad_presley написа:...

ето едно по-компететно мнение аз я млатих помпата защото си мислех че е отишла ама има и цивилизован начин да се извади, някои сега да опише как се сваля и дифузьора че казваш било трудно

Предишна

Назад към E39