Тракане от двигателя при скорост от 20км/ч на 3-та предавка?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
bmwmania написа:hellbull написа:това 190 за този момент ли става дума или за максималния който развива двигателя, щото не ми се вярва мойта ТДС-ка да е 260НМ а бензинката да е със 190
Ми, на 20-ката и дават 210 Nm и то при 6000 об./мин.Абе малко са и според мен
Ама като за първо BMW /не броиме комбинизона, че и той беше 20-ка/ съм изключително доволен от динамиката на тоя двигател, в сравнение с тежкото му купе, а да не говориме за 18- цоловите джанти, които го спъват още повече
, ама идва зимата, ще сложа 15-ките /алуминиеви/ и ще им е.. ....та
На 520 макс. въртящ момент е 190Нм при 4200об.мин. и 150к.с. при 5900об.мин.(за модела с единичен ванос). Поне така пише в книжката на колата. А на 525 ТДС е 280Нм. при 2200об.мин. (пак според същата книжка)
И малко оф, за динамиката не знам, но 3та скорост свършва много рано и страшно ме изнервя

Ето ме отново след навъртяни км... надявам се да е било случаен отказ на някой от датчиците или нещо временно (както споменаха някои колеги), защото след "изнасилвания", гаври на 2ра, 3та. тръгване на равно на 3та, намаляване на скоростта до 30км/ч при изкачване на наклон и пак на 3та нямаше такива чукания, тракания или др необичайни шумове. Колата запазва обороти за момент след това бавно ускорява с моментния разход на гориво който минава 20л. За сега всякакви гаври с газта при разлинчи предавки води до нормално поведение по графиката въртящ момент/обороти.
Та тракане, чукане от двигател при рязко натискане на газта на 2ра, 3та предавка НЕ Е нормално! Поне това рабзрах!
Та тракане, чукане от двигател при рязко натискане на газта на 2ра, 3та предавка НЕ Е нормално! Поне това рабзрах!

18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2